reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Pisalam posta i mi wcielo...

Jusastar,czytalam o tym jak tylko napisalas posta :p
Mieszkam w malym miescie i u nas nie ma lab.,wymienionego na tej stronie.
Pomyslalam,ze moze zrobilabym u siebie w miescie w laboratorium,na wlasna reke,tylko ciekawe czy robia takie badanie.
Moja gin nic mi nie mowila na ten temat,wspominala ze trzeba zrobic badanie na poziom przeciwcial (nie pamietam czego,ale chyba tych przeciwcial),bo u nas wystepuje duze prawdopodobienstwo wystapienia konfliktu serologicznego.Z synkiem mialam konflikt serologiczny w ciazy.

Grubson,powoli zaczynam sie stresowac tym usg,3mam kciuki;)

Niemartwsie,to dobrze ze u Ciebie juz dobrze;)

reklama
Dominika- kurcze mi pani w lab mowila ze na wlasna reke to nie mozna nigdzie zrobic, tylko z tego projektu, ale moze zapytaj faktycznie...
No wlasnie mi tez lekarz nic nie mowil, dopiero jak zapytalam.powiedzial zeby zrobic skoro mam taka mozliwosc. A daleko.masz do najblizszego punktu pobran?

Ja dzisiaj witam sennie, jakoś wstać nie mogłyśmy z córką do przedszkola, odwiozłam ją dopiero o 8.30;-)
Dzisiaj mam wizytę u mojego gin, jadę po 12. Myślę, że ta mgła opadnie bo masakra nic nie widać..
Dzwoniłam dzisiaj po wynik testu pappa ale jeszcze nie ma. Dalej stres..

jussastar ja dzisiaj podpytam lekarza. Niedaleko mam do punktu pobrań, także pewnie zrobię to badanie.

Jusastar, do najbliższego punktu pobrań mam niecałe 50km, czyli nie tak daleko ;) jutro jadę do Wawy, pogadam ze swoją gin - może u nas w szpitalu robią te badania, a jak nie to umówię się na pobranie krwi.

Dominika, no co Ty będzie ok ;)

Ja byłam dzisiaj u lekarza, w sumie myslałam, ze nie będę mieć USG skoro jutro będzie takie dokładne, no ale miałam, dzieć idealny jak na ten etap, znowu wszystkie parametry w normie, rusza się, serce bije prawidłowo... Także jesli jutro nagle nic się nie wydarzy to raczej nie zrobimy tej amniopunkcji.. W sumie to się trochę uspokoiłam.

A, no i pokazała, ze nic nie ma między nogami :p Także raczej na pewno dziołszka ;)
Tak jak pani dr mi powiedziała, takie stresy jak miałam od początku mogła przetrwac tylko dziewczynka, bo generalnie męskie płody są słabsze :p

Dziewczyny trzymam za was mocno kciuki i wierzę, że będzie wszystko dobrze:tak::tak:

Grubsonku tak, dziewczynki są bardzo silne! Moja baaardzo, przetrwała w 22 tc półpaśca bez leków. :tak::tak:
Gratuluję i zobaczysz, że będzie zdrowiutka!

My dalej walczymy z meblami, została do złożenia półka na zabawki. Łóżko to poprostu bajka:-)
Za ta moja młoda coś na gardło narzeka, także jutro zostanie w domku. Dobrze, że jestem:tak:
Dzwoniłam właśnie do szefowej z pracy i już nie wracam do pacy bo dalej mam l4. Nawet dobrze to przyjęła:tak:

Ja dzisiaj po wizycie ok, wyniki krwi, moczu ok, już leków nie biorę. Kupiłam sobie póki co witaminy.
Dzwoniłam o 19 po wynik testu pappa - jest prawidłowy:-):-) Kolejne usg prenatalne mam na 23 grudnia, myślę, że prezent przyda się przed Wigilią...chyba, ż wcześniej się ujawni..

Kasiu,na polowkowe mam zamiar isc po swietach Bozego Narodzenia i niech sprawdzi wszystko pod katem przyczepu bloniastego i vasa previa.
Mi sie dzisiaj snily czworaczki...:p
W ktorym tyg.przeszly Wam wymioty?Do mnie wczoraj znow zawitaly.

Grubson,3mam kciuki!
Pamietam,ze my bylismy na usg polowkowym przed otrzymaniem wynikow i dr powiedzial nam,ze po dlugosci kosci u nozek,dziecko jest zdrowe.I po tygodniu sie okazalo,ze zdrowy smyk;)

Lisica,Motylku,Jusastar,Shawty co u Was??

Hej Kochane:*
Dominika, dzięki, że pytasz, u mnie dobrze, wymiotów i mdłości nie ma, jakoś dopiero 2 tyg. temu mnie puściły...
Grubson super, że z maluszkiem wszystko dobrze;) Trzymam kciuki za dzisiejsze USG:* No i gratuluję córeczki:)))
Kasia pokazuj zdjęcia pokoiku:)) Super, że Pappa wyszło dobrze:)))
Jussastar, czytałam o tym badaniu płytek... chyba się już na nie nie załapię bo to do 20 tyg...się wykonuje:((( Połówkowe mam 5 listopada i już się zaczynam stresować:)
Niemartwsie jak u Ciebie???
No właśnie Shawty mogłabyś do nas dołączyć:)

Mnie od kilku dni boli spojenie łonowe i w pachwinach... pamiętam, że przy córce też tak miałam... nieprzyjemne uczucie;/
U Was też słoneczko od rana???:) Później idę z córką na spacer bo piękny dzień się zapowiada:)

Grubson,przegladalam dokumenty i u mnie wyszlo ryzyko wystapienia Trisomii21 - 1/141, po drugim przeliczeniu 1/61 i zdrowego mam synusia;)
Twoja pociecha tez zdrowa,a to usg to czysta formalnosc ;)

Za 2 godz.wyjezdzam,3majcie kciuki;)

reklama
Hej.
Moja wczorajsza wizyta pozytywna, maleństwo rośnie, młodsze o 3 dni wg usg. Serduszko pięknie bije.
14.11 mam usg prenatalne, stwierdziłam, że testów z krwi nie będę robić...

Czuję się raz lepiej, raz gorzej.
Synek znowu chory, dziś go biorę do laryngologa, niech zerknie na ten jego 3. migdał.

Pozdrawiam was wszystkie.

Do góry