reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Ehh dziewczyny, gdybym wiedziała... Z resztą na początku wcale nie planowałam robić tych badań tylko samo USG, ale moja pani dr mnie przekonała żeby zrobić... A ja zamiast zaufać swojemu przeczuciu zaufałam jej i teraz mam... Także cieszyłam się ciążą całe 5 dni.
Może to okropne, ale nie mam ochoty już dotykać mojego brzucha, nie patrzę czy rosnie, nie czytam ciążowych gazetek... Jakos cała radosc poszła się j*bać.

reklama
Grubson wierzę, że będzie dobrze! Informuj nas po wizycie u genetyka. Trzymam za was kciuki!

Jussastar piekę tego murzyna ;) ale dodałam jabłka.

I mdli mnie dalej... Synek na antybiotyku bo mu przez tydzień nie przeszło, dalej zaflegmiony :( do tego coraz częściej boli mnie brzuch, tak jak na @...

Lisica a bierzesz jakieś leki? Ja jutro mam wizytę u mojego gin, ciekawe jak małe urosło i jak się miewa:tak:
Dużo zdrówka dla synka! Ojj.. ja już nawet boję się myśleć, że niedługo zima i choróbska ..

Ja po tej akcji odmówię chyba tego testu pappa.. po tym jak moja koleżanka się wycierpiała w 2 ciążach, teraz Grubson i z tego co czytam, bardzo często się to cholerstwo myli. To po co to kurcze?
Wiem, że jest jeszcze taki test, który daje pewność 100% ale jest bezinwazyjny ale strasznie drogi...

Grubson – JA lekarza też bym pewnie posłuchała… pocieszamy Cię, ale pewnie każda z nas by się martwiła na Twoim miejscu. Teraz to tylko słuchaj lekarzy co dalej. Ale ja wierzę, że skończy się tylko na strachu !
Lisica – no ma on taki specyficzny smak, ale za to jaki zdrrowy! Czytałam, że kasza jaglana to najlepsza przyjaciółka kobiety w ciąży : )
Butterfly – dobrze, że córcia zdrowa. Taka piękna pogoda, szkoda byłoby siedzieć w domu. No byłam dziś w biedronce i kupiłam cały słoik śledzi! Jak nic na dzisiejszą kolację będą! : )
Kasia – fajnie Ci, że pooglądasz maluszka! Trzymam kciuki za wizytę, daj znać co i jak! Ja jutro lecę na badania, bo mam wizytę w poniedziałek następny!
Ja byłam u szefa i nie muszę jechać na wyjazd w weekend jupi!!! Pojedziemy na wieś do mamy, już nie byłam od wakacji. Mąż chce iść na ryby pewnie ostatni raz w sezonie. A tak w ogóle chyba jutro kupujemy samochód, o ile nam go ktoś nie sprzątnie spod nosa : ) W ogóle częściej czuję ukłucia w brzuchu, tak sobie myślę, że chyba maluch rośnie i się rozpycha : )
Tak co do badań jeszcze… ja zamierzam zrobić takie badania, które mogą rzeczywiście uratować życie maluszkowi. Bo np. Pappa wykrywa choroby , ale czy to coś zmieni? Przecież dziecko i tak się urodzi – przynajmniej ja bym urodziła, nawet chore. Ja jutro jeszcze zrobię bezpłatne badanie na konflikt płytkowy- bo jest w tym labo co robię, i po 20 tyg, spytam lekarza o Vasa Previa (naczynia przodujące) bo przeczytałam na BB wątek mam, które straciły dziecko przy porodzie – mimo iż cała ciąża przebiegała prawidłowo… Wyobrażacie sobie?? Podobno wystarczy usg w kolorze na normalnej wizycie, żeby to wykluczyć. Spotkałyście się z tym kiedyś? Jak coś wstawiam link do wątku:

https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jestes-w-ciazy-przeczytaj-to-moze-uratowac-zycie-twojego-dziecka-19582/

Witam ;)
Myślałam,że mdłości i wymioty choć na trochę ustąpiły, ale od pewnego czasu przy sikaniu leci ze mnie z 2 strony :| ( sorki za takie zilustrowanie). Wczoraj przeszłam się z synkiem do sklepu i tak mnie później brzuch bolał, w ogóle biorę nospę i mgb6, bo brzuch mi twardnieje od czasu do czasu..
Jutro idę do laboratorium zrobić swoje badania na wizytę i synkowi na boreliozę.
Dziś już zaliczyłam rzyganko :( czekam z utęsknieniem na 2 trymestr - wtedy dolegliwości powinny już ustąpić :p :)

To USG jest z wykorzystaniem dopplera, miałam takie w ciąży z Olusiem ;) ok 13 tyg, 20, 22 i 32 tyg ciąży ;)

Grubson, daj znać co lekarz powiedział ;)

Miłego dnia ciężaróweczki ;)

Czy u Ashlee coś złego się wydarzyło, że się nie odzywa?Wie może ktoś coś? Długo się nie odzywa.

Dominika i ja zaczynam się martwić o Aschlee?!? Odezwij się do nas!
Nie zazdroszczę Ci tych akcji, u mnie były mdłości ale się skonczyły:tak: muszę poporostu często jeść wtedy jest ok. Nooo normalnie identyczna druga ciąża;-)
Jeszcze troszkę i zaczynamy 2 trymestr, powinno być lepiej!

jussastar ooo napisz czy samochodzik kupiony:tak:Mnie mąż kupił w kwietniu i nie wyobrażam sobie bez niego teraz:tak:A nie prowadziłam 14 lat:zawstydzona/y:ale byłam głupiaa..

Ja miałam w 20 tc i 32 tc badania w pierwszej ciąży i wtedy lekarz wykonywał coś dopplerem. Ale czy to było to, to nie wiem. Zapytam na pewno teraz. Poczytałam, że najbardziej niebezpieczne jest to przy porodzie natur., ja miałam cc i teraz też bedę miała.
Tylko ja i tak mam pewien dystans do tych wszystkich badań .. bo jak wiecie moja córka miała wszystko ok. A w 2 dobie życia szmery na serduszku, ehh. Na szczęście u nas sie samo zarosło i nie potzrebna była operacja, teraz tylko kontrole. Dlatego mam skierowanie na badania prenatalne teraz na nfz.

Kasiu, u mnie nie było widać kości nosowej i lekarz nie mógł zmierzyc przezierności karkowej w ciazy z Olusiem, teraz pójdę prywatnie do dobrego znanego specjalisty z zakresu genetyki, u ktorego bylam w ciazy z synkiem ;) , bo jednak te genetyczne lepiej robic u specjalistow, bo jednak usg typowo genetyczne rozni sie od tego zwyklego w 11-13tyg.

Tez mialam cc, ciekawe czy i teraz bede miala?
U mnie byllo wtorne oslabienie skurczy macicy i to mam wpisane w karcie, a nieoficjalnie za waski kanal rodny :| ( to juz nie jest w wypisie).

A nasz samochod jest u mechanika i niewiadomo kiedy bedzie naprawiony, bo brakuje czesci :(

reklama
Tak ja robiłam usg prenatalne u specjalisty. 3 razy w pierwszej ciąży.

Teraz czekam już przed gabinetem na wizytę. Pozdrawiam

Do góry