reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Hej, no właśnie gdzie Aschlee??

U mnie ok, suwaczek pędzi i bardzo się cieszę, we wtorek mam wizytę:-) u nas dzisiaj piękna pogoda:-) wiosna!!
Komputer naprawiony:-D i mogę w końcu poszperać w necie;-) Później jedziemy na spacerek!!

Co u Was? jak samopoczucie? ja tylko bym jadła..

reklama
Kasia - a ja od rana dopiero wyszlam z kuchni. Zrobilam.pirrogi z kasza i serem do mrozenia, placki ziemniaczane i murzynek z kaszy jaglanej:p mam nadzieje ze bedzie dobry...

Hej Laseczki:)
A ja mam dziś trochę dzień depresyjny... cały czas bym płakała... wszystko mnie denerwuje... Ale mąż się stara poprawić mi humor... i trochę mi lepiej...
Ja dziś mam obiadek z wczoraj - rosołek i mielone, a na kolacje robię pizze, a co jakoś trzeba sobie humor poprawić...
Kasia, ja też by tylko jadła... niedługo będę się toczyć jak beczka.... U mnie też dziś piękna pogoda... ponad 30 stopni termometr dziś pokazywał:)) Jak dla mnie mogłoby być tak codziennie...
Jussastar ja też poproszę przepis na murzynka:)
Lisica, ale bym zjadła gołąbki... mmmmmmmm...
O Aschlee i ja już ze sto razy się pytałam... ehhh mam nadzieje, że u niej wszystko okej...
Grubson, Niemartwsie co u Was Kochane?
Dominika, mnie mdłości nadal męczą, a wymiotuję średnio 3 razy w tyg.... W poprzedniej ciąży miałam lekkie mdłości ale nie codziennie a wymiotowałam może z 5 razy podczas całej ciąży, a w drugim trymestrze to już się czułam wyśmienicie... nie to co teraz,...

Dzwonili do mnie z poradni genetycznej, PAPPA nieprawidlowa, podwyzszone ryzyko urodzenia chorego dziecka... Po jaka cholere ja robilam to gowniane badanie skoro usg bylo super?! Teraz tylko strach i lzy. We wtorek wizyta u genetyka..

grubsonku dlatego ja się zastanawiam nad tym, czy je robić.. koleżanka miała taką sytuację w obu ciążach i dzieci są zdrowe!
Nie martw się na zapas. Wiem, ze Ci ciężko.. miałam z koleżanką tyle rozmów,wiem, że nic nie pomaga niestety.. będzie dobrze, trzymam kciuki!!

Dziewczyny ja robiłam jak tradycyjnego murzynka: Ciasto murzynek - przepis na bardzo PROSTE ciasto - Ofeminin ale dałam mąkę jaglaną - tzn kaszę zmieliłam w młynku do kawy. Jak ktoś nie ma to podobno można ugotować kaszę i zblendować. Tylko ja przesadziłam z cukrem bo chciałam więszą blachę upiec. Więc bym dała mniej niż tu nawet. I dałam więcej kakao.

Grubson -kurcze, ja też postanowiłam nie przesadzać z badaniami, bo wiem, że to różnie bywa - często ich wyniki nic nie znaczą, a całą ciążę stres. Jakby było coś nie tak, to przecież na usg genetycznym by wyszło i wtedy lekarz by kierował na dalsze badania, nie? Wiem, że ciężko mi się wczuć w Twoją sytuację, ale to wcale nie musi nic znaczyć!

Butterfly - ja mam straszną ochotę na śledzie pod pierzynką! Ale z braku laku robię sałatkę z tuńczyka - coś jak Twoja :) U nas pizza to domena męża, niestety dziś zapracowany - kończył fugowanie łazienki, więc nie będę go już męczyć, ale u nas to średnio na 2 tyg jest :-)

Grubson,testy Pappa przewaznie wychodza nieprawidlowe.Glowa do gory,bedzie dobrze;) ja nie bede robic testu Pappa,bo z tego co slyszalam to ponad 90% wychodzi nieprawidlowych a wiekszosc dzieci jest zdrowa,niepotrzebny stres jest tylko.Wystarczy delikatna abberacja chromosonalna i jest juz taki wynik.
Wybierasz sie ponownie na usg?Moze zaproponowac ale nie musi amnio.
3mam kciuki;)

reklama
Cześć Kochane, witam się dziś z rana:)
Grubson, moje znajome, które robiły test Pappa również miały jakieś słabe wyniki, a w rezultacie dzieciątka były zdrowe i zdrowe są nadal:) Nie przejmuj się Kochana, wszystko będzie dobrze, masz nauczkę na przyszłość, żeby bez potrzeby nie robić badań, które nie są konieczne... bo później tylko nie potrzebny stres a i w rezultacie i tak skończy się wszystko dobrze:) Poza ty już badanie genetyczne wykazałoby jakieś nieprawidłowości, a przecież wyszły wzorowo:) Głowa do góry:))) Trzymam bardzo mocno za Was kciuki:***
Jussastar, muszę wypróbować tego murzynka z kaszą jaglaną:D Ale i narobiłaś smaka na śledzie:D Jak się czujesz???
Dominika, Lisica, Niemartwsie, Kasia, ASCHLEE co u Was??? Dziewczyny macie jakieś wieści od Aschlee???

Ja weekend spędziłam bardzo rodzinnie, w sobotę w domku razem z mężem i córką, a wczoraj byliśmy u teściów:) Moje dziecko już zdrowe, ja czuję się w miarę dobrze, choć od rana trochę mdli...

Do góry