reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

agamemnon - ale mi smaka narobilas na swieżutkie buleczki mniammmmm...............wrzuc chociaz fotke jak bede ready :)

Ritta - wspolczuje meksyku w pracy ... ale jak jest duzo pracy to czas mknie jak oszalaly i ani sie obejrzysz i bedzie weekendzik :)

Phoebe - kurcze masakra....rece normalnie opadaja :wściekła/y: oby list zadzialal ekspresowo i uruchomił odpowiednie dziłania i na przyszłość szybszą reakcję władz szkoły....i ciała pedagogicznego...

mikaaa - współczuję infekcji :( u mnie są niestety częste bo mam bardzo wrazliwa flore (chociaz po ciazy musze przyznac ze oslably :) ) stosuje na co dzin zel do hig.int. PLIVA FEM F a jak cos sie dzieje to Clotrimazol, Tantum Rosa i probiotyki kobiece (np. LaciBios Femina lub Iladian direct Plus)

kontra - szacun za rzucenie palenia i wytrwałości :)

karola - daj znać jak wyniki badan :) nic sie nie stresuj - bedzie dobrze :)

susel - porozmawiajcie - oczywiscie to musi być Wasza decyzja...ale z mojego doświadczenia wynika ze parac jest kiepski wyznacznikiem staran bo zawsze jest cos....przynajmnie w moim przypadku tak było (nawet na romowie kwalifkacyjnej kazali mi sie zdeklarowac ze przez 2 lata nie zajde w ciaze... :szok:) no chyba ze argumentem jest zdrowie i badania ...to inna sprawa :)
Mam nadzieje ze z nami zostaniesz :)

Leemonka - widze ze mialas wczoraj beauty day :) super :-) a zawsze jakie cykle miałaś?

Właśnie - gdzie ysmena?

Muszę w koncu wrzucic swoja fotkę na grupie :) zobacze moze dzis odgrzebie jakas z archiwum :)

Ostatnia edycja:
reklama
Biedroneczka - ja Tobie jeszcze nie gratulowałam! Super! Gratulacje :-) dbaj o siebie i fasolke... :-)

dzięki dziewczyny za zaproszenie - póki co mam kongo w domu - po malowaniu kuchni - generalne sprzątanie kuchnni... ale wieczorkiem pewnie uda mi się usiąść przed laptopem i postaram się wstawić jakieś zdjęcie :-)

Kobietki, ja ostatnio ciągle pytam - dziś też :-D

Chcę zrobić badania hormonów babskich :tak: na własną rękę, zanim pójdę do gin, żeby iść już z konkretami i w związku z tym:

Czy zrobienie FSH, LN, estradiolu, progesteronu i prolaktyny wystarczy?

I kiedy powinno się badać poszczególne hormony? Rozumiem, że kilka razy w cyklu? I co, jeśli cykle mają różną długość i nie ma owulacji?

piaska Ty na pewno się orientujesz :-D

leemonca Ty też robiłaś na własną rękę :-D jak robiłaś badania, to piłaś wtedy zioła Sroki?

Dziękuję Wam z góry, nie wiem, co bym bez Was zrobiła :tak:

Siema Laski:):) miłego dnia Wam życzę:)

Cyntia - &&&&&&&&& żeby można było oficjalnie gratulować:)

Susel - dzisiaj mi spadła temperatura więc może jutro wzrośnie, czyli dzisiaj byłaby owu:) mam nadzieję:)

Witam nowe staraczki:) kto tam następny w kolejce do II kreseczek? :)

benfica
ja z zalecenie lekarza robiłam następujące:
fsh, lh, prolaktyna, testosteron, shbg, estradiol (3-4 dc)
progesteron (ok. 22 dc, tzn. najlepiej ok. 7 dni po ovu)

biedroneczka - dzień był fajny, choć męczący. Po tym całym łażeniu w tę i wewtę bolą mnie dziś plecy. Do czasu świadomego obserwowania cykli miałam je między 28 a 31 dni. Teraz się wszystko popsuło, ale moim zdaniem to moja wina, bo organizm mocno reaguje na to co wymyśla głowa. A ja na początku za bardzo się wczuwałam. Raz nawet miałam już ciązowe mdłości :confused: Podświadomość to potęga.

benfica - naczytałam na temat badań hormonalnych setki artykułów. I przebadałam się zgodnie z tym Diagnostyka - dobierz pakiet badań - Hormonalny dla kobiet
Ja robiłam tak:
3-5 dzień cyklu -FSH,LH, Estradiol
14-16 dzień cyklu - powtórka FSH, LH, Estradiol
22 dzień PROGESTERON, Prolaktyna i ja dodatkowo zbadałam sobie testosteron. Dużo biegam i bałam się, że mogę mieć podwyższony testosteron

Wiem, że dla lekarza wyniki te będą bardzo czytelne, za każdym razem pisałam w którym dniu cyklu itp. Przed ostatnim badaniem nie powinno się nadmiernie ćwiczyć i nie powinno się (ok. 2 dni) współżyć.
Do 16 dnia cyklu piłam zioła, ale przestałam, bo doszłam do wniosku, że nic mi nie dają. Może to źle... nie wiem.

Ostatnia edycja:
Witam kobitki, piateczek dzisiaj wreszcie, juz myslalam ze nie doczekam :szok: na szczescie piatki w pracy sa w miare luzne ufff bo ten tydzien to jakas maskara byla...

Leemonca trzymam &&& za niedzielne testowanie!

Pheobe tak trzymac, nie mozna dac sobie na leb wejsc bo dzieciaki w UK niektore sa straszne. Normalnie strach sie bac :baffled: kiedys jedna taka stara malenka cos pyskowala do mojego M to jej powiedzial, zeby do domu uciekala, schowala sie mala franca za krzakiem i jak wracal ze spaceru z psem to krzyczala do niego: pedofil, pedofil... koszmar jakis!

Cyntia swietne wiadomosci z rana - super. Trzymam kciuki za gruba kreche :-D

Mycha, Biedroneczka gratulacje dziewczyny :-D

Aaa czy ktoras z dziewczyn moglaby mnie na liste wpisac? Termin @ 08.10. Dzieki wiekie :-)

reklama
Hej lasencje!!!

Pamiętacie mnie jeszcze? :-)
Dawno mnie nie było. Zaglądam oczywiście żeby sprawdzić która II ujrzała... ale postanowiłam trochę "wyluzować" i ograniczyć forum, bo chyba za bardzo się nakręcałam.

Witam nowe staraczki!!!!!!!!!

Gratuluje zafasolkowanym!!!!!!!!!! Dbajcie o siebie i o maleństwa.

Tak po krótko napisze co u mnie.... Po moim 50 dniowym cyklu, po @ w 10dc, 11dc i 12dc miałam jakieś dziwne plamienia, zmartwiłam się i szybciutko napisałam do gina... W poniedziałek byłam na wizycie, lekarz nie widział niczego niepokojącego, opóźnienie prawdopodobnie związane ze stresem i wyjazdami na spływy kajakowe, co było obciążeniem dla organizmu, szyjka czysta, nie widać było żadnych otarć, zaczerwienień, infekcji, zrobił USG, żadnych krwiaków, mięśniaków, torbieli nie wykrył, to był 14dc - pęcherzyk dominujący miał 12mm i wg gina po ok. 4 dniach powinna być owulacja - czyli jakoś dziś/jutro - tak więc babole, poproszę o kciukasy za pęknięcie pęcherzyka i piękną owu :D Gin życzył szybkiego zaciążenia, powiedział, że jak nie zajdę w ciąże przez pół roku to mam się zgłosić i przyjrzymy się cyklom. Chyba że cykle będą bardzo nieregularne, to mam się zgłosić wcześniej i posprawdzamy hormony.

A tak poza sprawami staraczkowymi - mam spadek nastroju... zbliżają się trudne dla mnie daty.. jutro jest pierwsza z nich... 5.10.2012r. trafiłam do szpitala i rozpoczęła się walka o maluszki
:-(

Ale już nie smutam wam!!!!

Miłego dnia :*

Do góry