reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

agamemnon - ale mi smaka narobilas na swieżutkie buleczki mniammmmm...............wrzuc chociaz fotke jak bede ready :)

Ritta - wspolczuje meksyku w pracy ... ale jak jest duzo pracy to czas mknie jak oszalaly i ani sie obejrzysz i bedzie weekendzik :)

Phoebe - kurcze masakra....rece normalnie opadaja :wściekła/y: oby list zadzialal ekspresowo i uruchomił odpowiednie dziłania i na przyszłość szybszą reakcję władz szkoły....i ciała pedagogicznego...

mikaaa - współczuję infekcji :( u mnie są niestety częste bo mam bardzo wrazliwa flore (chociaz po ciazy musze przyznac ze oslably :) ) stosuje na co dzin zel do hig.int. PLIVA FEM F a jak cos sie dzieje to Clotrimazol, Tantum Rosa i probiotyki kobiece (np. LaciBios Femina lub Iladian direct Plus)

kontra - szacun za rzucenie palenia i wytrwałości :)

karola - daj znać jak wyniki badan :) nic sie nie stresuj - bedzie dobrze :)

susel - porozmawiajcie - oczywiscie to musi być Wasza decyzja...ale z mojego doświadczenia wynika ze parac jest kiepski wyznacznikiem staran bo zawsze jest cos....przynajmnie w moim przypadku tak było (nawet na romowie kwalifkacyjnej kazali mi sie zdeklarowac ze przez 2 lata nie zajde w ciaze... :szok:) no chyba ze argumentem jest zdrowie i badania ...to inna sprawa :)
Mam nadzieje ze z nami zostaniesz :)

Leemonka - widze ze mialas wczoraj beauty day :) super :-) a zawsze jakie cykle miałaś?

Właśnie - gdzie ysmena?

Muszę w koncu wrzucic swoja fotkę na grupie :) zobacze moze dzis odgrzebie jakas z archiwum :)

Ostatnia edycja:
reklama
Biedroneczka - ja Tobie jeszcze nie gratulowałam! Super! Gratulacje :-) dbaj o siebie i fasolke... :-)

dzięki dziewczyny za zaproszenie - póki co mam kongo w domu - po malowaniu kuchni - generalne sprzątanie kuchnni... ale wieczorkiem pewnie uda mi się usiąść przed laptopem i postaram się wstawić jakieś zdjęcie :-)

Kobietki, ja ostatnio ciągle pytam - dziś też :-D

Chcę zrobić badania hormonów babskich :tak: na własną rękę, zanim pójdę do gin, żeby iść już z konkretami i w związku z tym:

Czy zrobienie FSH, LN, estradiolu, progesteronu i prolaktyny wystarczy?

I kiedy powinno się badać poszczególne hormony? Rozumiem, że kilka razy w cyklu? I co, jeśli cykle mają różną długość i nie ma owulacji?

piaska Ty na pewno się orientujesz :-D

leemonca Ty też robiłaś na własną rękę :-D jak robiłaś badania, to piłaś wtedy zioła Sroki?

Dziękuję Wam z góry, nie wiem, co bym bez Was zrobiła :tak:

Siema Laski:):) miłego dnia Wam życzę:)

Cyntia - &&&&&&&&& żeby można było oficjalnie gratulować:)

Susel - dzisiaj mi spadła temperatura więc może jutro wzrośnie, czyli dzisiaj byłaby owu:) mam nadzieję:)

Witam nowe staraczki:) kto tam następny w kolejce do II kreseczek? :)

benfica
ja z zalecenie lekarza robiłam następujące:
fsh, lh, prolaktyna, testosteron, shbg, estradiol (3-4 dc)
progesteron (ok. 22 dc, tzn. najlepiej ok. 7 dni po ovu)

biedroneczka - dzień był fajny, choć męczący. Po tym całym łażeniu w tę i wewtę bolą mnie dziś plecy. Do czasu świadomego obserwowania cykli miałam je między 28 a 31 dni. Teraz się wszystko popsuło, ale moim zdaniem to moja wina, bo organizm mocno reaguje na to co wymyśla głowa. A ja na początku za bardzo się wczuwałam. Raz nawet miałam już ciązowe mdłości :confused: Podświadomość to potęga.

benfica - naczytałam na temat badań hormonalnych setki artykułów. I przebadałam się zgodnie z tym Diagnostyka - dobierz pakiet badań - Hormonalny dla kobiet
Ja robiłam tak:
3-5 dzień cyklu -FSH,LH, Estradiol
14-16 dzień cyklu - powtórka FSH, LH, Estradiol
22 dzień PROGESTERON, Prolaktyna i ja dodatkowo zbadałam sobie testosteron. Dużo biegam i bałam się, że mogę mieć podwyższony testosteron

Wiem, że dla lekarza wyniki te będą bardzo czytelne, za każdym razem pisałam w którym dniu cyklu itp. Przed ostatnim badaniem nie powinno się nadmiernie ćwiczyć i nie powinno się (ok. 2 dni) współżyć.
Do 16 dnia cyklu piłam zioła, ale przestałam, bo doszłam do wniosku, że nic mi nie dają. Może to źle... nie wiem.

Ostatnia edycja:
Witam kobitki, piateczek dzisiaj wreszcie, juz myslalam ze nie doczekam :szok: na szczescie piatki w pracy sa w miare luzne ufff bo ten tydzien to jakas maskara byla...

Leemonca trzymam &&& za niedzielne testowanie!

Pheobe tak trzymac, nie mozna dac sobie na leb wejsc bo dzieciaki w UK niektore sa straszne. Normalnie strach sie bac :baffled: kiedys jedna taka stara malenka cos pyskowala do mojego M to jej powiedzial, zeby do domu uciekala, schowala sie mala franca za krzakiem i jak wracal ze spaceru z psem to krzyczala do niego: pedofil, pedofil... koszmar jakis!

Cyntia swietne wiadomosci z rana - super. Trzymam kciuki za gruba kreche :-D

Mycha, Biedroneczka gratulacje dziewczyny :-D

Aaa czy ktoras z dziewczyn moglaby mnie na liste wpisac? Termin @ 08.10. Dzieki wiekie :-)

reklama
Hej lasencje!!!

Pamiętacie mnie jeszcze? :-)
Dawno mnie nie było. Zaglądam oczywiście żeby sprawdzić która II ujrzała... ale postanowiłam trochę "wyluzować" i ograniczyć forum, bo chyba za bardzo się nakręcałam.

Witam nowe staraczki!!!!!!!!!

Gratuluje zafasolkowanym!!!!!!!!!! Dbajcie o siebie i o maleństwa.

Tak po krótko napisze co u mnie.... Po moim 50 dniowym cyklu, po @ w 10dc, 11dc i 12dc miałam jakieś dziwne plamienia, zmartwiłam się i szybciutko napisałam do gina... W poniedziałek byłam na wizycie, lekarz nie widział niczego niepokojącego, opóźnienie prawdopodobnie związane ze stresem i wyjazdami na spływy kajakowe, co było obciążeniem dla organizmu, szyjka czysta, nie widać było żadnych otarć, zaczerwienień, infekcji, zrobił USG, żadnych krwiaków, mięśniaków, torbieli nie wykrył, to był 14dc - pęcherzyk dominujący miał 12mm i wg gina po ok. 4 dniach powinna być owulacja - czyli jakoś dziś/jutro - tak więc babole, poproszę o kciukasy za pęknięcie pęcherzyka i piękną owu :D Gin życzył szybkiego zaciążenia, powiedział, że jak nie zajdę w ciąże przez pół roku to mam się zgłosić i przyjrzymy się cyklom. Chyba że cykle będą bardzo nieregularne, to mam się zgłosić wcześniej i posprawdzamy hormony.

A tak poza sprawami staraczkowymi - mam spadek nastroju... zbliżają się trudne dla mnie daty.. jutro jest pierwsza z nich... 5.10.2012r. trafiłam do szpitala i rozpoczęła się walka o maluszki
:-(

Ale już nie smutam wam!!!!

Miłego dnia :*

Do góry