reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
myslalam wlasnie nad kreatyną i chyba w listopadzie się porwe na nią :) chcialabym przed ciaza choc troche 'naprawic' moje kudly .. bo jezeli w ciazy beda mocniej wypadaly lub zrobią się jeszcze słabsze to moge skonczyc lysa :p :)

ta zamknieta grupa to świetny pomysl i dziekuje za zaproszenie :) :*

do jutra dziewczynki :* ciążowych snów i nie tylko snów :)

Witam kobitki, dzisiaj również porannie mimo, iż do pracy iść nie trzeba :) Ale dziecię do przedszkola trzeba zaprowadzić, a później zająć się robieniem tortu - jutro Nadia ma urodzinki i imprezkę trzeba naszykować :) Ale co by to był za dzień bez BB. Wczoraj Was podczytywałam, ale nie miałam czasu zbytnio, żeby poodpisywać :(

Widziałam, że pisałyście o dzieciństwie, ja niestety też nie miałam wesoło. Jak miałam 9 lat to straciłam mamę ;( zostałam z ojcem, który był bardzo wymagający i myślał, że wszystko da się załatwić prezentem. Pamiętaj, jak przychodziła do nas jego matka, żeby mu posprzątać w pokoju i ugotować obiad - tak tak, synusiowi prała, gotowała, sprzątała - ja musiałam sama dla siebie wszystko robić. A od skończenia liceum zaczęłam pracę, najpierw przez całe wakacje, a później weekendowo, a w tygodniu studia. Dzieciństwo wspominam niezbyt dobrze, mój ojciec był bardzo surowy i z resztą do tej pory próbuje mi pokazać swoją wyższość i dyktować moim życiem. Wiecie czego nie zapomnę? Jak do niego zadzwoniłam ze szpitala będąc w 7 t.c., że jestem w szpitalu i jestem w ciąży, a jego pierwsze słowa: "tylko, żebyś teraz szkoły nie zawaliła przez to" (byłam na 2gim roku studiów). Co prawda teraz jest ukochanym dziadkiem i ma 1000% więcej serca i cierpliwości i miłości do wnuczki niż do mnie, za co poniekąd jestem mu wdzięczna, bo Nadia za nim w ogień pójdzie. Ehhhh to tak w skrócie :)

Co do ikony grupy super jestem jak najbardziej za :) a co do zamkniętej grupy jestem za!!

Phoebe mimo wszystko cichutko trzymam &&&

Paulinka88 gratuluję II :)

Co do dzieci i ich zachowań to niestety z Nadią też są problemy. Najpierw okazało się, że ma duże problemy z migdałami i ma bardzo pogorszony słuch, przez co laryngolog powiedziała, że jak słabo słyszy to dlatego jest nerwowa i taka nadpobudliwa, dodatkowo chodzimy, a właściwie zaczęliśmy chodzić z nią do psychologa, bo wcześniej usłyszeliśmy, że mogą to być początki ADHD (również od psychologa), także niestety w październiku czeka nas kolejna wizyta, a dziś wizyta u laryngologa. Trochę boję się, jjak to będzie jak urodzi się drugie maleństwo, czy Nadia nie będzie za bardzo zazdrosna, czy nie będzie próbowała robić jemu/jej krzywdy. Niestety dzieci w przedszkolu potrafi uderzyć. Od września zmieniła przedszkole i tak jakby gorzej reaguje na nie niż na poprzednie :( Ale zobaczymy co czas pokaże, bo w sumie dwa tyg siedziała chora w domu. Zachowania ma też agresywne ,w stosunku do mnie przede wszystkim - bije, kopie, szarpie i robi to z nielada satysfakcją, cieszy się z tego, a jak dostanie kare, albo mówię, że nie wolno to najpierw nic sobie z tego nie robi, a później takie histerie odstawia jakby ją ktoś mordował - ale to tak co najmniej. Zdarzyło jej się dostać klapa, z czego dumna nie jestem, ale uwierzcie mi potrafi człowieka doprowadzić do takiego stanu, że czasami ja sama z nerwów się trzęsę i płaczę, bo nie mogę jej opanować. A ma dopiero 3 lata. W jej zachowaniu najgorsze jest to, że później przybiega i płacze i krzyczy ""mamo przytul", a ja oczywiście staram się twardo jej tłumaczyć, że źle zrobiła, ale ona na siłę jak to się mówi drzwiami i oknami przytula się i pcha się na kolana, aż oderwać jej od siebie nie można...

Dobra uciekam budzić mojego dzidziusia i zaprowadzę ją do przedszkola. Postaram się dzisiaj zajrzeć do Was jak zrobię torta, może jeszcze przed laryngologiem się uda (na 15:40 jedziemy), aaa i prezent muszę kupić młodej na urodzinki :) Chcemy jej kupić kołdrę dla niej już tylko taką fajną antyalergiczną (bo niestety po skazie białkowej też inne objawy alergii się pojawiają :()

Paaa miłego dnia :)

Witam z rana :-D

ale dobrze, że już piątek :tak:

paulinka GRATULACJE :-D miło od rana przeczytać pozytywne wieści :happy: spokojnej ciąży :-p

phoebe &&& żebyś wytrwała do tego 8.10 i żeby były II :tak::-D

lamorela dzięki za zaproszenie :blink: ikona THE BEST :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
paulinka GRATUUUUULACJE :D

Cześć dziewczyny, zaraz zacznę nadrabiać.
Niestety test z I kreseczką wyszedł, buuu i od rana tak mnie boli brzuch że czuję ze to jednak nie mój czas w tym cyklu więc trzymajcie kciuki za to, żeby @ już dzis nadeszła i żebym mogła rozpocząć nowy cykl. Przykro mi, ale najwyrazniej muszę poczekać.

Zaraz nadrobię Wasze posty. A na wstępie życzę Wam słonecznego dnia i samych pozytywów. :happy2:

A o co chodzi z tą grupą zamkniętą? Chętnię dołączę :)

Ostatnia edycja:
Do góry