reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

agamemnon Ucze się:-) Ogolnie koncze druga szkole w Danii, ale chodzi przede wszystkim o jezyk. A tu dobrze jest sie uczyc, płacą fajne stypendium, takze jestem zadowolona, bo i zawsze jakiś pieniądz wpada i ucze sie caly czas jezyka, bo nie jest latwy :tak:

reklama
karola nie wiem, czy oglądasz to, ale na kanale TLC leci program Medium z Long Island i powiem Ci, że ja wierzę w takie rzeczy. Myślę, że możesz mieć naprawdę kontakt z dziadkami, bo byłaś z nimi blisko i oni się Tobą teraz opiekują.
Asica jak 30 dc, to czemu dopiero za tydzień testowanie?
Mycha małżowi to możesz odpowiedzieć tak, jak mi pokazał formularz do obliczania dnia porodu, z którego skorzystałam tuż po owu: "Ze względu na dane podane w formularzu może to być ciąża urojona." :-)

Cześć dziewczyny :* Ja na chwilkę, bo mąż niedługo wraca z pracy. Dziewczynki wykapane, nakarmione i od 20 minut śpią. W końcu mamy wieczór dla siebie :)

wandziu, współczuje i przesyłam kondolencje <przytul> Nie wiem jak to jest stracić babcie, czy dziadka, bo jak się urodziłam to rodzice mojego ojca 4 lata przed moimi narodzinami zmarli, a mojej mamy tata zmarł jak miałam 4 latka. Została mi tylko babcia. Ale strasznie tęsknie za moim ojcem. Tydzień przed śmiercią dziadka zmarł mi ojciec. Miałam zaledwie 4 lata. Nie znałam go, ale dość często o nim myślę. Półtorej roku temu zmarł mi wujek (mojej mamy brat). Mył dla mnie i mojej rodziny ważną osobą. W dzień, w dzień o nim myślę i nie mogę pogodzić się z jego śmiercią. Cały czas mam nadzieje, że zobaczę wujka jak przyjadę do babci :-(

Asisa, u mnie to ból samych sutków, ból podbrzusza, częste oddawanie moczu i nawet zauważyłam przyrost wagi :szok:

U mnie dziewczyny jak liczę kiedy ma być u mnie poród od ostatniej miesiączki, to wychodzi na 19 maj.

zosiasamosia bo moje cykle są okropne. jak odstawiłam anty to pierwsza @ przyszła po 33 dniach a kolejna po 37 i tak sobie te 37 wyliczyłam. Mój najkrótszy cykl bez stymulacjii tabsami trwał do 40dni, więc wymyśliłam sobie, że jak po 37 dniach nie przyjdzię @ to zatestuję.Ogólnie przytulaski były co 2-max 3 dni, więc może i trafiliśmy w "ten" dzień, chociaż nadal mam podejrzenie o pcos... :-( i nie wiem jak to dalej na mnie wpłynie

No i z staranek dupa. Malzowi cos odbilo i się do mnie nie odzywa i nawet nie chcę powiedziec o co mu chodzi, jak się go pytam to slysze "daj mi spokoj" jakbym mu cos zrobila. A zaczelo się od tego, że weszlam do kuchni jak on usypial Nadie i wylecial z wrzaskiem na mnie, delikatnie mowiac, że mam isc do pokoju usiasc i najlepiej się nie ruszac. Znajac zycie i jego to teraz bedzie taka atmosfera w domu co najmniej przez tydzien, że mozna powiesic siekiere w powietrzu :/

Asica - ta temperatura to mierzona z rana, tak? Sama temperatura nie za wiele powie, ważna jest informacja czy utrzymuje się w zakresie Twoich wyższych temperatur, a żeby to wiedzieć trzeba mierzyć od początku cyklu. Póki nie ma @ szansa jest!! :happy:

zosiasamosia - Ja odkąd odkryłam, że serial o Amiszach jest inscenizowany nie wierzę w podobne seriale.. Choć ja, osobiście, wierzę w to, że zmarli potrafią się komunikować..

justynka to gratulacje kochana :-D aż się buzia śmieje, bo coraz więcej zaciążonych :-D:-D:-D nie opuszczaj nas, przecież możesz nadal z nami dzielić się wrażeniami, teraz już ciążowymi :-D

wanda

[*] dla dziadka :zawstydzona/y: ja jednego nie znałam, drugi zmarł jak miałam 8 lat... ostatnia babcia zmarła miesiąc po tym, jak się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży :zawstydzona/y: nie doczekała prawnuka :zawstydzona/y: mój A ma jeszcze jedną babcię, ona ma już 93 lata i jest w średnim stanie, a A ją odwiedza raz na ruski rok - raz mu powiedziałam, co o tym myślę, zrobił jak uważa... akurat to ma chyba po moim teściu, bo to jego mama a odwiedza ją może z 6 razy do roku, bo najważniejsza jest dla niego praca... dla mnie to masakra... zrozumieją jak babcia odejdzie...

karola nie łam się, przytulam... mi testy owu nie wychodzą, ale czuję że wczoraj była lub dziś jest owu... ostatni seks był we wtorek wieczorem, jeszcze dziś i jutro małża zmęczę, ale coś nie wierzę za bardzo w powodzenie... chyba szybciej nastąpi u mnie niepokalane poczęcie niż prawdziwe zapłodnienie :eek::eek::eek:

no i jeszcze dziś moja koleżanka dostała @, a w sumie to razem się staramy, jest między nami odstęp w cyklu około 2 tygodni i fajnie by było, jakby nam się razem udało - no ale u niej znów lipa :no: a testy owu wychodziły piękne :no:

Karola będzie dobrze, zobaczysz! Moja babcia długo się starała ale jak zaszła w 1ciążę to później jeszcze 2 dzieci urodziła! a powiedz jak Twoja tarczyca. Ja mam zapalenie w kierunku hashimoto, mam euthyrox ale na razie najmniejszą dawkę. Powiedział, że z tym można zajść w ciążę tylko trzeba kontrolować.

asica a nie wiem jak tam moja tarczyca w sumie... wg zaleceń endo dopiero za miesiąc mam dopiero powtórzyć TSH, mam jeszcze dorobić antyTPO i aTg. (czyli po 3 miesiacach brania Letroxu), ja biorę na zmianę, raz 25, raz 50, czyli raz pół tabletki raz całą.

widzę zdecydowaną różnicę, bo od momentu rozpoczęcia brania Letroxu nie miałam cyklu bezowulacyjnego, owszem owu jest w różnych dniach, raz tylko była normalnie (w 15dc) no ale grunt, że w ogóle jest :tak:

nie wiem czy to zasługa Letroxu ale schudłam 3-4 kg, teraz ważę 56 kg przy wzroście 169 cm, minus jest taki, że musiałam kupić sobie kilka par nowych spodni bo stare mi z tyłka zaczęły spadać :-D

dziewczyny, trzymam za Was kciuki, oby nam się wszystkim w końcu udało :tak::tak: ;-)

karola nie wiem, czy oglądasz to, ale na kanale TLC leci program Medium z Long Island i powiem Ci, że ja wierzę w takie rzeczy. Myślę, że możesz mieć naprawdę kontakt z dziadkami, bo byłaś z nimi blisko i oni się Tobą teraz opiekują.

zosiasamosia mam telewizję n na kartę i nie mam takiego programu :sorry:

ale ogólnie też wierzę w takie rzeczy, nigdy wcześniej nie śniły mi się żadne zmarłe osoby z mojej rodziny, pewnie rzeczywiście coś w tym jest co piszesz bo to nie są jakieś przypadkowe sny, tylko w ważnych momentach mojego życia i są bardzo realne. Na pewno dziadkowie się mną opiekują bo byłam ich najmłodszą wnuczką, wychuchaną, wydmuchaną i rozpieszczali mnie przeogromnie.

Ostatnia edycja:
Cyntia tak z rana mierzę, ale na razie nie przykładam bardzo uwagi, bo to pierwszy tak na poważnie cykl starań. Aczkolwiek, ja zawsze mam temp. 36,6 więc to podwyższenie trochę mnie zadziwia...

to serial o Amiszach to fikcja? lubiłam to oglądać, ale chyba przestanę :)
Powiem Wam, że chyba jestem pierwszą oprócz mojej babci, osobą w rodzinie, która planuje ciążę. Moja mama z pierwszym dzieckiem ( moja siostra o rok starsza) "wpadła" przed ślubem, potem ze mną też, moja siostra miala chyba 3 czy 4 misiące jak zaszła w ciąże. POtem przerwa 5 lat i moi bracia również rok po roku:) Moja siostra z pierwszym dzieckiem wpadła, a jak mały miał 6m-cy zaszła w drugą ciążę. A ja? ja jestem typem planującym, wszystko mam poukładane itp. Ale chyba trzeba z tym skończyć i zacząć spontanicznie działać :-)

reklama
kochane Staraczki :) na innym forum znalazłam info, że lekarz ginekolog jednej dziewczynie która już długo stara się o dziecko zalecił wprowadzić do diety surowe żółtko i olej sojowy zimnotłoczony :happy: nawet jedna dziewczyna znalazła artykuł o tym, więc pomyślałam, że może któraś by była zainteresowana... :)
Urodziła bliźniaki dzięki soi i żółtkom! - Dzieci.pl

Do góry