reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
Dziewczyny, może mi któraś wytłumaczy jak to jest z tym obliczaniem porodu? Bo ja się dziś rozmarzyłam i wpisałam do kalkulatora swoje dane i wyszło, że jeśli jestem w ciąży to poród 30.05. Ale przecież ostatnią @ miałam 24.08, owu tak sądzę gdzieś w okolicach 6-8.09. To nie powinno być na ten termin w czerwcu? Czy jednak ciąża nie trwa 9 miesiący od zapłodnienia, tylko od @? :-)
Wspaniale by było być w ciąży... Wydaje mi się, że cycki lekko się zaokrągliły, śluzu jako takiego nie ma (tylko na papierze), brzuch mam wzdęty jak mały murzynek i senność mnie bierze. Ale to takie objawy/nie objawy

Wanda strasznie współczuję, odejście bliskiej osoby zawsze jest zaskoczeniem, nawet jeśli teoretycznie można się było spodziewać. Poczucie takiej ostatecznej straty jest okropne :-(

Ostatnia edycja:
wanda tulę mocno :* Też nie dawno odeszła moja ukochana Babcia. Zmarła na moich rękach :-( Aj nie moge pisać bo ryczec mi się chce.....

zosiasamosia a no, wspaniale by było być w ciąży :) Zaraz sobię sprawdzę kiedy ew by mi wyszedł termin....... 3 czerwca :)

Termin porodu oblicza się wg pierwszego dnia ostatniej @. I tak na prawdę pierwsze dwa tygodnie to nie jest ciąża, bo wiadomo że licząc od @ do owulacji to wtedy ciąży nie ma, ale tak jakby się to wlicza w całość. Czyli jak ktoś jest np w 12 tyg ciąży, to tak na prawdę jest w 10, ale liczy się tak jak już pisałam od pierwszego dnia @. Duże znaczenie ma tu też długość cykli. Ale tak całkiem dokładnie jak to się oblicza to nie wiem.

Mychunia - od pierwszego dnia ostatniej miesiączki chyba ;-)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, Agamemnon - o rany, to byłaś bardzo przywiązana z babcią. Współczuję bardzo takich przeżyć...

Zosiasamosia - ciąża trwa 40 tygodni, liczona jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Czyli de facto wychodzi 38 tygodni ciąży, bo teoretycznie do zapłodnienia dochodzi dwa tygodnie po @. Tak to mniej więcej wygląda... Ale oczywiście ważny jest też długość cyklu kobiety...

dziewczyny myślicie, że te serduszka co były to wystarczą? cały czas myślę, że od ostatniego przytulania do owu minęło za dużo czasu i nic z tego nie będzie... :-( szlag by to trafił, jak nie trzeba to M. ma ochotę, jak są dni potencjalnie płodne to on zmęczony jest, kuźwa, on chyba ma jakiś radar :wściekła/y: i jak mi się owulacja zbliża to u niego załącza się przepracowanie i zmęczenie :wściekła/y: ciekawe jak on chce mieć to dziecko, niestety ja kuźwa wiatropylna nie jestem :no:

zapewne kolejny cykl w plecy :-(

sorry, że smęcę ale chyba jakiś dół mnie dopadł... tak to jest jak jedna osoba chce a ta druga nie za bardzo ma ochotę współpracować :-(

chyba macie rację z tą kliniką niepłodności, trzeba będzie się tam wybrać... chociaż w sumie teoretycznie mój Gin specjalizuje się w leczenie niepłodności, tylko, że coś się wolno chłop zbiera, w sumie wina leży po oby dwóch stronach, najpierw on kazał czekać 8-9 miesięcy bo może uda się naturalnie, a potem ja 3 miesiące odkładałam HSG ze strachu i liczyłam po cichu, że może uda się bez tego...

shit... trzeba się wziąć w garść i nie czekać na CUD tylko trzeba zacząć działać...

tak z tydzień przed @ umówię się na konkretny termin HSG, potem wizyta u Gina, badanie czystości pochwy, badanie CRP, jakoś muszę załatwić sobie L4 od rodzinnego i do dzieła!

jak po HSG się nie uda zajść to zaczynamy stymulację.

oto mój plan.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry