reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Karola ja na odwrót doopa mi urosła i ważę 55 przy wzroście 167, a niedawno waga ledwo 52 dochodziła. I jak w tym cyklu się nie uda to muszę się uporządkować do wersji poprzedniej, bo trochę ciężko się czuję :) ja też mam się stawić u endo za 3mce, chyba, że nam się uda to wtedy czym prędzej do niego jechać.

Trzymam &&&&&&&& abyśmy wszystkie zobaczyły upragnione II :tak:

reklama
no wiec zrobilam bete i wyszla 2,33 :crazy: zrobilam jeszcze jednego sikacza i bladzioch byl. dziwna sprawa, ale tak sobie mysle ze to pewnie ciaza biochemiczna i hormon byl wiekszy rano a potem juz spadl. ale jak tak to ja chyba kompletnie nie potrafie utrzymac ciazy bo ile mozna! chociaz tak naprawde to nie wiem... a ja nadal sie czuje ciazowo a nie malpowo :eek:

Marchew przykro mi ze @ przyszla ale &&&&& za nowy cykl!

ewka slonce, u Ciebie jeszcze nic nie jest przesadzone! jak przegladalam wykresy na ovu to niektorym dziewczynom nawet dopiero 18dpo pierwszy test pozytywny wyszedl!:szok:

watpliwosci3 i mezowi nie powiedzialam bo chcialam zrobic niespodzianke ale teraz chyba zaluje bo jak juz @ przyjdzie to nie zrozumie dodatkowego bolu ktory juz wiem ze bedzie straszny... jestem 6 dni po terminie @ ale owu sie opoznila i dopiero 12 dni po owu.

Justyn_ka gratulacje!!
wanda strasznie mi przykro :-( ja bym radzila pojsc wczesniej spac, nie mysli sie a obudzisz sie tez swiezsza.

karola ja mysle ze jak zolnierzyki sa silne to te 3 dni im nie straszne! &&&&&&&&&!!

susel może to początek początku? Sama wiesz, że z tą betą to różnie bywa... jak nadal będziesz miała II na testach, to powtórz betę i zobacz, czy rośnie :tak: ja wierzę w Ciebie i &&& :tak::tak::tak:

dziewczyny wiecie coś o szczepieniach - mam możliwość zaszczepić się na grypę, za darmo w przyszły czwartek - GDYBY się udało zaciążyć, to jeszcze nie będę wtedy wiedziała... ZASZCZEPIĆ SIĘ CZY NIE? Muszę określić się do poniedziałku...

Dobry wieczór Kobietki.

Jestem trochę spóźniona, bo nie miałam czasu od wczoraj, więc odniosę się to tematu dopiero dziś.
Nie wiedziałam, że taka dyskusja rozpęta się na temat zdrowego odżywiania i zdrowego trybu życia.

W ubiegłym roku ważyłam 91 kg przy wzroście 164 cm- byłam po prostu gruba. Do października 2012 wmawiałam sobie, że dobrze mi tak jak jest, że to nie moja wina (hormony, geny, itp.) ale zobaczyłam swoje zdjęcia i usłyszałam jeden komentarz (ani mocno złośliwy, ani od osoby mi bliskiej). Obudziłam się. Zaczęłam się odchudzać i ćwiczyć ( przez 3 m-ce z dietą od dietetyka) i tak się wciągnęłam w sprawdzanie etykiet itp, że stałam się świadomym konsumentem. Przeszłam przez wszystkie etapy, ignorowanie, udawanie, że tak mi dobrze, negowanie zdrowej sylwetki...do etapu w jakim jestem teraz. Schudłam 22 kg... Odnośnie gotowania pisałam już wcześniej...

Ja też uważam się, jak zosiasamosia za osobę odżywiającą się normalnie... mimo, że pewnie odżywiamy się zupełnie inaczej. Coś co jest normą dla mnie dla innych może być dziwactwem, więc uważam, że nie powinno się oceniać że coś jest normalne a coś innego nie, ale cóż,taka polska mentalność... Jestem po prostu świadomym konsumentem, i wolę slow food zamiast fast food. Ale nigdy nikogo nie przekonuję do swojego trybu życia - jeżeli ktoś pyta to opowiadam i cieszę się, jeżeli choć jedna osoba zainteresuję się tematem a jeżeli zacznie dociekać jak podłej jakości jest jedzenie w sklepach - to jestem bardzo szczęśliwa. Również pracuję, prowadzę firmę zatrudniam ludzi, jestem aktywna, biegam, ćwiczę, pływam, zajamuje się domem, ogrodem... a mimo to mam czas na codziennie gotowanie i przygotowywanie sobie zdrowych posiłków do pracy. Ugrlillowanie czy uparowanie kurczaka trwa dokładnie tyle samo co usmażenie schabowego :-D
W temacie używek - jesteśmy dorośli,ja nie lubię oceniać, więc nie będę. Paliłam 13 lat, rzuciłam i nigdy więcej nie zapalę. Rzuciłam 3 lata temu i mam nadzieję, że z każdym dniem mój organizm jest zdrowszy.
Do czasu potwierdzenia ciąży II kreseczkami piję bez zmian, czyli drinka lub lampkę wina raz -dwa razy na miesiąc. Piwa nie lubię a pijana nie byłam od czasów studiów.

W przypadku starania się o dziecko - niestety to co robimy ma wpływ na pózniejsze zdrowie dziecka, więc do nie do końca tylko nasza sprawa.
Zastanawiam się czy matki pijące i palące w ciąży a rodzące małe/chore/ źle rozwijające się/ mające trudności w nauce/ dzieci potrafią się przyznać - Kochanie jesteś taki .... bo ja miałam gdzieś Twoje zdrowie i piłam/paliłam będąc z Tobą w ciąży....

susel - cieszę się razem z Tobą. Trzymam kciuki za wyraźne kreseczki &&&&&&

benfica - mam bardzo złe zdanie o schroniskach. To co się tam wyprawia to szok:szok:

agamemnon - ja mogę się tylko domyślać jakie to uczucie, ale mam nadzieję, że wkrótce sama się przekonam

tekla - moim zdaniem świetnie sobie radzisz. Ćwiczenia super a i dieta niczego sobie. Byle niezbyt intensywnie bo to może zaszkodzić starankom.

emkacafe - ależ pięknie i zachęcająco wyglądają te słoiczki :tak: super przepis, muszę zrobić

galwaygirl
- przykra historia....trzymaj się - słodki chłopczyk;-)

Justyn_ka - świetnie, gratuluję. Przenosisz się na majówki czy czerwcówki ?

Piaska - świetny artykuł

wanda23 - przykro mi, ale głowa do góry,. Teraz się uda, trzeba być dobrej myśli. Z powodu Dziadka - wyrazy współczucia - niby taka kolej rzeczy, ale to bardzo smutne. Smęć - nie jesteśmy tu tylko po to aby klaskać z powodu II. Trzymaj się

karola
- a nie miałaś owu w okolicach 24 dc ? Jeżeli dziś już śluz gęsty, to owu musiała być w ciągu ostatnich 2-3 dni.
Jest więc szansa, że serduszka wystarczą...

mycha 05- zazdraszczam kraju...jestem zakochana w Skandynawii, marzę, aby ją zwiedzić, a gdybym wygrała w totka i nie musiałabym pracować to chciałbym zamieszkać w Norwegii lub Szwecji

Ja jutro znów na badania krwi (15 dc) i owu już "... za parę chwil....za chwil parę..." Na brzuchu porobiły mi się guzki - ma któraś tak? W czasie okołoowulacyjnym na podbrzuszu w okolicy jajników robią mi się guzki-zgrubienia, które po kilku dniach znikają :eek: Dziś w końcu - po raz pierwszy w tym cyklu się pokochaliśmy....taki post wyszedł na zdwrowie - było baaaardzo przyjemnie, jak zdążymy to zdążymy....co ma być to będzie w tym cyklu looozzz

leemonca ja dlatego zdecydowałam się na psa ze schroniska, bo chciałam chociaż jedno życie uratować :zawstydzona/y: ja nie pojechałam wtedy z A, bo bym chyba tego nie przeżyła, ale wystarczyły mi jego opowieści :zawstydzona/y:

a teraz mam kompana do biegania, bo Topik zagustował w wieczornych wypadach ze mną :tak:

no dobra, trzeba małża pomęczyć :-p seksownej nocki kobietki :-p

susel - Ty powtórz tą bete - możliwe, że dopiero co była implantacja... nadal trzymam kciuki && :tak:

i wyrzucam siebie z poczekalni :-)

Statystyka:

Starających się: 58!!
Zaciążonych potwierdzonych: 24 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
krowkabordo - termin @ 15.08 II
malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
Sanni II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
kaskasiunia II
Asku II
mallaika II

Czerwcówki 2014
Malusiolka II

Czekamy na potwierdzenie:

an
uszka - termin @ 4.09
karotka - termin @ początek września
emalia82 - termin @ 13.09
tamaguczi - termin @ 13.09
malgonia1 - termin @ 14.09
Arcala- termin @ 17.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
susel - termin @ 19.09

Wrzesień 2013
ewka358 - termin @ 20.09
hania$ - termin @ 21.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
Agaawa - termin @ 22.09
agamemnon- termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
wiikki - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
kalisia - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09
Agniecha83 - termin @ 28.09
Paulinka88 - termin @ 28.09
dzikuska - termin @ 28.09
kalisia - termin @ 28.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09
Amaliee - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
mycha05 - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
Abezela - termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
emkacafe - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10
Madzia&Lena - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Mar-chew - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
Wanda_23 - termin @ 19.10
Piaska - termin @ 21.10

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291
Kropka10
Dorcia
Lothien
madziakowalik
ann_art
Nuuuśka
Sandra_best
black_tea
centka80
labell
Dominikak86
brrr85
celta
DorciaM

Witajcie z wieczora...

@ jak się patrzy, strasznie się rozkręciła w ciągu tych kilku godzin... a nawet nic nie czułam, ech...

Dzięki za słowa otuchy, przeczytałam Wasze doświadczenia z babciami i dziadkami. Wasze relacje były w większości o wiele lepsze niż moje. Ja mojego dziadka widziałam ostatnio hmmm, nawet nie pamiętam kiedy... ale dobre 4-5 lat temu. Mieszkamy bardzo daleko od siebie i w zasadzie bardzo sporadyczny kontakt z nim miałam...
Ja miałam bardzo długo cały komplet babć i dziadków. Pierwsza zmarła moja babcia, rok po moim ślubie, właśnie minęło 11 lat w sierpniu. I od tamtej pory nikt mi nie zmarł, dopiero rok temu dziadek i teraz drugi dziadek...
Akurat nie miałam z dziadkami dobrych i bliskich relacji od wielu lat, bardziej z babciami, ale jednak śmierć kolejnego dziadka przypomina tylko, że została już tylko jedna babcia, a potem kolej na następną półkę - i to mnie przeraża najbardziej...:-(
A najgorsze jest to, że dziś jak dziadek umierał, to moi rodzice (to był ojciec mojej mamy), akurat lecieli samolotem do mojej siostry w odwiedziny. Moja mama już od kilku tygodni mówiła, że najbardziej boi się tego, że ona poleci, a on wtedy umrze... i tak się stało :-(

Lemonca
- w sprawie odchudzania - jak to zrobiłaś ?? Ja jestem na tym etapie, że wmawiam sobie, że nie nadaję się do diet, bo za bardzo lubię niezdrowe jedzenie. Byłam teraz ostatnio na takiej diecie która polega na liczeniu kalorii i odpowiednik składników jedzenia i zachowania odpowiedniej proporcji białek, tłuszczów i węglów, ale po 2 tygodniach miałam wyjazd służbowy i wszystko szlag trafił... Ale przez te 2 tygodnie zjechałam 6 kg, także w sumie nieźle. Chciałabym jeszcze z 10 zgubić (może nie wyglądam, każdy komu mówię ile chcę zrzucić dziwi się, bo wtedy wyglądałabym jak wieszak - co mi akurat by odpowiadało), ale bez ruchu chyba się nie da... Tylko brakuje mi chyba wytrwałości. Jak udało Ci się przemóc samą siebie ? Bo to chyba najtrudniejsze jest...

Hejka :-)

Susuelku kurcze.. życzę Ci aby to była ciąża.. choć poniżej 5 to jest brak ciąży eh.. Trzymam &&&&& żeby się udało! Może zrób test jeszcze z rana i potwórz betę w innym laboratorium :*

Lemonca no działaj, działaj :-D &&&&&&&&&&

Malusiolka fajny termin porodu :-) też chciałam być majówką bo podoba mi się ten miesiąc no ale niestety.. a kiedy masz wizytę?

Kinia faceci :confused2: nie przejmuj się.. tylko szkoda żebyście przez jego fochy stracili cykl

Ok idę zmolestować męża bo czeka :-D

jutro mnie chyba nie będzie bo po pracy idę z koleżankami się odchamić na piwko..

Wpadnę w sobotę

Buziaki :*

Wanda przykro mi z powodu dziadka..[']

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry