reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Witajcie popołudniowo - właśnie zamknęłam kartę, w której robiłam wpis....nie znoszę tego.
A już prawie wszystkim coś napisałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ogarnęłam się, wykorzystałam, że od rana nie padało i skosiłam trawnik, wypieliłam rabatkę i zaczęło siąpić, więc wróciłam do domu ogarnęłam kuchnię (Małż przeziębiony i popołudniu w pracy, więc od rana nie ruszył NIC:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Teraz wypiłam dzban zielonej herbatki (uwielbiam) i wypiłam koktajl śliwkowy.

kobietka - ja też do tego cyklu podchodzę na luzie, i całe szczęście, bo pewnie niewiele z niego będzie - małżonek przeziębiony a właśnie zaczyna się gorrrrący okres, tyle że ja nie bardzo mam ochotę na seks z zasmarkanym, zarośniętym dziadem, a dziadowi nie w głowie bzykanko.
Z tym seksem na śpiąco :szok: - dobra jesteś, hehe, ze mną by się nie udało. Ja czasem miewam ochotę na seks z rana i mogłabym nastawiać budzik z pół godziny wcześniej, ale mój małż nie znosi rano wstawać i najczęściej zwleka się w łóżka jak ja wyjeżdżam za bramę:confused2:

Amaliee - moim zdaniem można korzystać z niego orientacyjnie, bo owu nie zawsze występuje w połowie cyklu, a na tym opierają się podobne kalendarze, po prostu zaznaczają kilka dni w połowie cyklu. Chyba najlepsza jest metoda termiczno-objawowa.

grzankaa - przykro mi, ale zapraszam do czerwcówek - oj, będzie się działo :-D

Abezela - Ty też dołączaj, w grupie siła:tak:

lamorela- potrzebny nam taki dobry duszek. Ja mogę pozarażać spokojem i bezstresowym podejściem do cyklu.

Straciatella - nie pomogę podjąć decyzji, ale skoro lekarz dobry, to zaufaj mu. Najważniejsze, że Dzidzia zdrowa. Trzymaj się ciepło

wiikki - ciekawe :tak: ciekawe, nigdy się nie zastanawiałam skąd się wzięło to powiedzenie, dzięki

agamemnonn - witaj, musisz się trochę łokciami porozpychać. Napisz coś o sobie, długo się staracie? Trzymam kciuki &&&&& aby przeczucia się sprawdziły. Swoją drogą, podziwiam, mam bardzo podobne podejście jak malusiolka - albo azem albo wcale. Zbyt wiele się naoglądałam takich małżeństw. Dbajcie o siebie.

Cyntia - trzymam kciuki za dobre wyniki. Wszysto będzie ok. Ja też niedawno wyczułam guzek, ale poczytałam, że często są to zmiany związane z cyklem i ..... w sumie znikł....

tekla - na szczęście się wyjaśniło, szkoda, że w tę stronę, ale powodzenia w staraniach

Mar-chew - zdrówka dla całej rodzinki życzę

reklama
Amaliee zazdroszczę :-p

mikaaa skoro w ciązy paciorkowiec nie przeszkadza to w czym problem? Ja bym się starała :tak:

Andzia może jeszcze nie wszystko stracone? :tak:

Cyntia no to musisz się teraz szybko starac skoro masz taki prykaz od lekarza ;-) Dobrze, że to nic poważnego.

Leemonca zrobiłaś dziś to wszystko co ja miałam zrobić i mi sie nie chciało, a jak zachciało to nie zdążyłam :sorry:
To nasz pierwszy cykl starań po 5 latach :tak: No ale z tym zeby trafic to wiesz, kiepsko bo małż nie jest wtedy kiedy trzeba tylko wtedy kiedy nie trzeba :-p

malusiolka wiem ze hormony wariuja ale spokojnie, Ty nie mzoesz sie teraz tak denerwowac a sprawa sie rozwiazala wiec nic tylko przytulic meza i do przodu!
Straciatella Ty tez spokojna badz bo zaszkodzisz fasolce! napewno bedzie ok!

kalisia i agamemnom witamy!
Piaska to podaj date @ Ani to ja dopiszemy do listy i przekonamy ja do pisania ;-)

mikaa jak skonczylas brac na poczatku cyklu to nie powinno byc problemow. ja bralam w trakcie i bylam w szoku jakie te nasze organizmy sa madre bo owu przyszla wlasnie jak skonczylam. co prawda dostalam taki ktory mozna brac w ciazy, nie wiem jak ten Twoj. z tego co wiem to wlasnie wiele zalezy od rodzaju antybiotyku.

a ja wyczekuje niedzieli... mam nadzieję, że @ nie przyjdzie... w ogóle ten cykl jest dziwny... zawsze przed okresem tak ze dwa tygodnie zaczynały boleć mnie piersi i tydzień przed okresem przechodziło... a teraz nic... za to mam cały czas wzdęcia i czuję cały mokro no wiecie gdzie :eek:

mychunia - to kciuki mocno zaciśnięte!! Kiedy testujesz?

kalisia - a czemu chcesz się badać? Coś się dzieje czy profilaktycznie? Który to cykl starań?

A!! Dziewczyny, spytałam lekarkę kiedy optymalnie przyjść na wizytę, jeśli zajdę w ciążę. Powiedziała, że 4 tygodnie od terminu miesiączki, która nie przyjdzie, czyli koło 8 tyg ciąży (czyli około 6 tyg od owulacji).

a mnie pobolewają plecy i brzuch jak na @,a do tego nienażarta jestem :) mam tak przed @ ale do tego jeszcze półtora tygodnia... i oby nie przyszła wcale. Właśne zjadłam gotowaną kolbę kukurydzy z masełkiem (mniami) i odpoczywam. Powodzenia dziewczyny!!!

reklama
w sobotę kumpel z roboty mnie pyta czemu nie powiedziałam, że odchodzę. Ja wybałuszyłam oczy i się pytam co? jak? bo nie rozumiem. A on mi na to, że w firmie mówią, że jestem na wojennej ścieżce z M. (zastępca mojego kierownika i mój przełożony, w sumie przyjęli mnie żeby mu maił kto pomagać) i opuszczam firmę. Dawno się tak nie uśmiałam. Powiedziałąm kumplowi, że jak spotka osobę, która takie plotki rozpowiada niech jej powie żeby zajęła się swoim życiem a nie pierdołami.

Do góry