reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Mam WIELKĄ prośbę do tych z Was które są już mamami dzieciaczków lub w ciąży bardziej zaawansowanej (takiej kiedy to już pracodawca wie o ciąży). Piszę pracę mgr na temat uprawnień pracowniczych związanych z rodzicielstwem. Prosiłabym o wypełnienie tej ankiety tych z Was które mają już dzieci/są w ciąży i równocześnie są osobami pracującymi lub przebywającymi na chorobowym/macierzyńskim/wychowawczym. Ankieta jest oczywiście anonimowa. Prosiłabym tylko o dokładne czytanie wszystkich odpowiedzi przed zaznaczeniem właściwej. Będę Wam bardzo wdzięczna. A tak na marginesie to celowo wzięłam sobie taki temat. Także jakby ktoś potrzebował jakiejś porady to siedzę teraz cały czas w kodeksie pracy i generalnie prawie pracy więc możecie podpytywać :) Z góry dziękuję :* A oto link do ankiety: Ankieta - UPRAWNIENIA PRACOWNIKÓW ZWIĄZANE Z RODZICIELSTWEM

reklama
Malusiolka , sytuacja życiowa zmusiła nas do tego aby mąż wyjechał. Miałam i ja do niego dołączyc ale zaszłam w ciążę i wolałam zostac tutaj. No i tak jestem sobie już te pare lat tu, a mąż tam. Im dłużej go nie ma tym mi ciężej ale nie moge tupnąć nogą, żeby zjechał. Jak to się mówi, lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu tak więc takie 2h z mężem to super sprawa mimo wszystko :tak:

Straciatella – nie rób biopsji! Jeśli nie jest to absolutnie niezbędne, to nie rób. Skoro organizm to otoczył, czyli odciął, to nakłuwając rozlewasz to i infekujesz pozostałe tkanki. Ja gdybym miała guzek, to najpierw był obserwowała, czy rośnie, czy się zmienia, a jeśli byłoby to niepokojące, to wyłuskałabym bez biopsji. Jest to dobra diagnostyka, ale już nad rozlanym mlekiem. Czyli stwierdza, czy to złośliwe, czy nie, ale uwalnia do organizmu, to co organizm skrzętnie zabezpieczył.

Straciatella moja mama ma guzka w piersi, ginekolog od razu kazał robić biopsję, ale poszła jeszcze do onkologa i ten powiedział, że jeżeli nie będzie się powieszało i nie będą powstawały nowe guzki, to na razie zdecydowanie nie przejmować się i nie robić biopsji.

agamemnon, rozumiem. Ale podziw dla Was, że wytrzymujecie. Mam wielu znajomych, którzy po ślubie i jedno z nich wyjechało zagranice i się później rozstawali. Nie wytrzymali tej odległości. Dlatego jak kiedyś mój mąż myślał o pracy zagranicą, to od razu powiedziałam.. razem, albo nikt. Nie chce stracić męża i dlatego on tu pracuję i nawet dobrze nam się wiedzie :)

Hej, ja tak na szybko bo w pracy jestem, a mam jeszcze trochę roboty. W domu was doczytam :)

U mnie chyba zbłądzona @ się pojawiła!!! W KOŃCU!!!!!!!!!! Nowy cykl, nowa nadzieja!!! JUPI :-D Tak więc po długim okresie niskich temperatur, w 39 dc odnotowałam skok temperatury, który utrzymywał się przez 11 dni i dziś (50dc :szok:) rano temperatura spadła - więc od razu pomyślałam, że może w końcu coś się ruszy.(oczywiście przeszło mi przez chwilę przez myśl, że może implantacja... ale hmmm marzenie ściętej głowy chyba w tym moim dziwnym cyklu) no i brzuch boli, a od 2 godz zaczęło się lekkie plamienie... więc @ chyba się rozkręca!

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 56!!
Zaciążonych potwierdzonych: 23 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
krowkabordo - termin @ 15.08 II
malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
Sanni II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
kaskasiunia II
Asku II

Czerwcówki 2014
Malusiolka II

Czekamy na potwierdzenie:

DorciaM- termin @ 2.09
an
uszka - termin @ 4.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 4.09
emalia82 - termin @ 13.09
GosiaDr - termin @ 13.09
tamaguczi - termin @ 13.09

Wrzesień 2013
malgonia1 - termin @ 14.09
Grzankaa - termin @ 14.09
mallaika - termin @ 14.09
Andzia15 - termin @ 15.09
basik77 - termin @ 15-16.09
Arcala- termin @ 17.09
wanda_23 - termin @ 17.09
watpliwosci3 - termin @ 18.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
susel - termin @ 19.09
ewka358 - termin @ 20.09
hania$ - termin @ 21.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
Agaawa - termin @ 22.09
agamemnon- termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
wiikki - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09
Agniecha83 - termin @ 28.09
Paulinka88 - termin @ 28.09
dzikuska - termin @ 28.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
mycha05 - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
Abezela - termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
Madzia&Lena - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Piaska - termin @ 21.10

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291
tekla23
Kropka10
Dorcia
Lothien
madziakowalik
ann_art
Nuuuśka
Sandra_best
Mar-chew
black_tea
centka80
labell
Dominikak86
brrr85
celta

reklama
witam Was dzisiaj z gorącą herbatą z miodem i cytynką w ręku - przeziębienie się przypałętało do naszej rodziny :-( zauważyłam, że od kiedy się staramy zawsze pod koniec cyklu mam takie rewelacje...a to przeziębienie, a to jelitówka - zawsze coś - eh... dobrze, że w tym miesiącu na nic nie licze :-p

Do góry