reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie popołudniowo - właśnie zamknęłam kartę, w której robiłam wpis....nie znoszę tego.
A już prawie wszystkim coś napisałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ogarnęłam się, wykorzystałam, że od rana nie padało i skosiłam trawnik, wypieliłam rabatkę i zaczęło siąpić, więc wróciłam do domu ogarnęłam kuchnię (Małż przeziębiony i popołudniu w pracy, więc od rana nie ruszył NIC:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Teraz wypiłam dzban zielonej herbatki (uwielbiam) i wypiłam koktajl śliwkowy.

kobietka - ja też do tego cyklu podchodzę na luzie, i całe szczęście, bo pewnie niewiele z niego będzie - małżonek przeziębiony a właśnie zaczyna się gorrrrący okres, tyle że ja nie bardzo mam ochotę na seks z zasmarkanym, zarośniętym dziadem, a dziadowi nie w głowie bzykanko.
Z tym seksem na śpiąco :szok: - dobra jesteś, hehe, ze mną by się nie udało. Ja czasem miewam ochotę na seks z rana i mogłabym nastawiać budzik z pół godziny wcześniej, ale mój małż nie znosi rano wstawać i najczęściej zwleka się w łóżka jak ja wyjeżdżam za bramę:confused2:

Amaliee - moim zdaniem można korzystać z niego orientacyjnie, bo owu nie zawsze występuje w połowie cyklu, a na tym opierają się podobne kalendarze, po prostu zaznaczają kilka dni w połowie cyklu. Chyba najlepsza jest metoda termiczno-objawowa.

grzankaa - przykro mi, ale zapraszam do czerwcówek - oj, będzie się działo :-D

Abezela - Ty też dołączaj, w grupie siła:tak:

lamorela- potrzebny nam taki dobry duszek. Ja mogę pozarażać spokojem i bezstresowym podejściem do cyklu.

Straciatella - nie pomogę podjąć decyzji, ale skoro lekarz dobry, to zaufaj mu. Najważniejsze, że Dzidzia zdrowa. Trzymaj się ciepło

wiikki - ciekawe :tak: ciekawe, nigdy się nie zastanawiałam skąd się wzięło to powiedzenie, dzięki

agamemnonn - witaj, musisz się trochę łokciami porozpychać. Napisz coś o sobie, długo się staracie? Trzymam kciuki &&&&& aby przeczucia się sprawdziły. Swoją drogą, podziwiam, mam bardzo podobne podejście jak malusiolka - albo azem albo wcale. Zbyt wiele się naoglądałam takich małżeństw. Dbajcie o siebie.

Cyntia - trzymam kciuki za dobre wyniki. Wszysto będzie ok. Ja też niedawno wyczułam guzek, ale poczytałam, że często są to zmiany związane z cyklem i ..... w sumie znikł....

tekla - na szczęście się wyjaśniło, szkoda, że w tę stronę, ale powodzenia w staraniach

Mar-chew - zdrówka dla całej rodzinki życzę

reklama
Amaliee zazdroszczę :-p

mikaaa skoro w ciązy paciorkowiec nie przeszkadza to w czym problem? Ja bym się starała :tak:

Andzia może jeszcze nie wszystko stracone? :tak:

Cyntia no to musisz się teraz szybko starac skoro masz taki prykaz od lekarza ;-) Dobrze, że to nic poważnego.

Leemonca zrobiłaś dziś to wszystko co ja miałam zrobić i mi sie nie chciało, a jak zachciało to nie zdążyłam :sorry:
To nasz pierwszy cykl starań po 5 latach :tak: No ale z tym zeby trafic to wiesz, kiepsko bo małż nie jest wtedy kiedy trzeba tylko wtedy kiedy nie trzeba :-p

malusiolka wiem ze hormony wariuja ale spokojnie, Ty nie mzoesz sie teraz tak denerwowac a sprawa sie rozwiazala wiec nic tylko przytulic meza i do przodu!
Straciatella Ty tez spokojna badz bo zaszkodzisz fasolce! napewno bedzie ok!

kalisia i agamemnom witamy!
Piaska to podaj date @ Ani to ja dopiszemy do listy i przekonamy ja do pisania ;-)

mikaa jak skonczylas brac na poczatku cyklu to nie powinno byc problemow. ja bralam w trakcie i bylam w szoku jakie te nasze organizmy sa madre bo owu przyszla wlasnie jak skonczylam. co prawda dostalam taki ktory mozna brac w ciazy, nie wiem jak ten Twoj. z tego co wiem to wlasnie wiele zalezy od rodzaju antybiotyku.

a ja wyczekuje niedzieli... mam nadzieję, że @ nie przyjdzie... w ogóle ten cykl jest dziwny... zawsze przed okresem tak ze dwa tygodnie zaczynały boleć mnie piersi i tydzień przed okresem przechodziło... a teraz nic... za to mam cały czas wzdęcia i czuję cały mokro no wiecie gdzie :eek:

mychunia - to kciuki mocno zaciśnięte!! Kiedy testujesz?

kalisia - a czemu chcesz się badać? Coś się dzieje czy profilaktycznie? Który to cykl starań?

A!! Dziewczyny, spytałam lekarkę kiedy optymalnie przyjść na wizytę, jeśli zajdę w ciążę. Powiedziała, że 4 tygodnie od terminu miesiączki, która nie przyjdzie, czyli koło 8 tyg ciąży (czyli około 6 tyg od owulacji).

a mnie pobolewają plecy i brzuch jak na @,a do tego nienażarta jestem :) mam tak przed @ ale do tego jeszcze półtora tygodnia... i oby nie przyszła wcale. Właśne zjadłam gotowaną kolbę kukurydzy z masełkiem (mniami) i odpoczywam. Powodzenia dziewczyny!!!

reklama
w sobotę kumpel z roboty mnie pyta czemu nie powiedziałam, że odchodzę. Ja wybałuszyłam oczy i się pytam co? jak? bo nie rozumiem. A on mi na to, że w firmie mówią, że jestem na wojennej ścieżce z M. (zastępca mojego kierownika i mój przełożony, w sumie przyjęli mnie żeby mu maił kto pomagać) i opuszczam firmę. Dawno się tak nie uśmiałam. Powiedziałąm kumplowi, że jak spotka osobę, która takie plotki rozpowiada niech jej powie żeby zajęła się swoim życiem a nie pierdołami.

Do góry