reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

wanda, jeżeli będziecie przytulać się tak często, to małe szanse są na ciąże. Są wyjątki, ale mały procent. Ale i tak trzymam za Ciebie kciuki &&&& :)

Przytulamy się znacznie częściej niż dwa razy dziennie hihi, za to seks był wczoraj rano i wieczorem i przedwczoraj rano ;-)
Nie wiem czy to tak często...

reklama
matita super wieści, gratulacje :-D:-D:-D

wanda ja z moim A też chodziliśmy razem, do liceum ;-) zaczęło się w pierwszej klasie i trwa... :-) oby zawsze :-)

Wanda - Malusiolka raczej ma rację. Przy starankach dla większej skuteczności lepiej nie przytulać się za często, bo po prostu plemniczki nie zdążą odpowiednio dojrzeć. Ze względu na wiek mojego P. (41 lat) gin zasugerował, by nie przytulać się częściej niż co 2-3 dni (choć mówił, żeby nie zrażać się wiekiem i każdej parze radzi zachować odstęp 2 dni), a przed moimi dniami płodnymi wstrzymać się na conajmniej 5 dni. W ogóle to bym chciała dać mu jakieś suplementy, ale póki co odpuszczam, bo mi się w ogóle chłopina zestresuje jak poczuje ciśnienie ;-)

No domyślam się, że seks co 2/3 dzień jest bardziej skuteczny :-)
Czasami jednak nie idzie inaczej, ja za pojutrze wyjeżdżam służbowo, więc nie będzie okazji, dziś przerwa, jutro znowu numerek przed wyjazdem :-D
Co nie zmienia faktu, że mój ginekolog twierdzi, że jednak od przytulania nie ma dzieci :-D:-D:-D
Sorki, nie mogłam się powstrzymać ;-)

Cyntia, dlatego właśnie była u nas dłuuuga przerwa wcześniej. Tu masz rację. Chociaż my dopiero po 30, ale to już nie to samo, jak z pierwszym dzieckiem, kiedy nawet nie zdążyliśmy pomyśleć, a już byłam w ciąży ;-)Wiek robi swoje...

Benfica, a wiesz, to nawet fajnie... zawsze razem jeździmy na zjazdy szkolne hehe... I fakt, oby do końca życia.

wpiszcie mnie na @ 27.09 - choć wiecie same, jakbym chciała, żeby już nie nadeszła... :tak:

dziś przyszły ziółka, od kilku dni łykam wiesiołka... więc liczę, że może tym razem się uda
ginek zlecił badania hormonów tak na wszelki, bo mi co jakiś czas jajeczka nie pękają :wściekła/y: - także dziś był estradiol i FSH grany, a później mam robić progesteron i prolaktynę

reklama
centka, w takim razie czekam na czwartek i na Twoje grube II kreseczki. Trzymam mocno &&& i ściskam pośladki na szczęście :p:*

Wcześniej już pisałam, ale na razie żadna z Was mi nie napisała. Może teraz, któraś napisze. O co chodzi z tym rannym moczem do sprawdzenia testu ciążowego? Ja wstaje czasami na siusiu 3/4 albo 5 rano (jak mąż do pracy wstaje)? O 3 rano mam robić wtedy test? Czy powstrzymać się do późniejszej?

Do góry