reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Przepiszcie mnie na 2.10 :( nie będę się łudzić plamię coraz mocniej eh
wiec czeka mnie "gorący" wrzesień....mąż na pocieszenie czeka na mnie w domu z termoforem i gorącą czekoladą

Cyntia co do różnicy wieku to wg. mnie teraz to sie zaciera. przede wszystkim Wy macie być szczęśliwi nikt inny ;)

lamorela ależ Ty młodziutka ;) (zazdroszczę...tez chciałabybm mieć znów 20 na karku ;))

benfica mamy teki sam staż i jesteśmy w tym samym wieku ;) my również 15 lat z małymi przerwami ;)

matita gratuluję i zazdroszczę ;)

eh tam patrze na Wase cykle i ciężko mi określić jakie ja mam :?
Pomijam fakt mojego ciągłego roztargnienia...tym samym nigdy nie wiedziałam kiedy miałam @ :/
cofają cię o kilka miesięcy moje trwają: 30,27, 32 :/ i weź bądź teraz mądry za ile dni mam kolejną @ a tym bardziej kiedy mam owu?

reklama
Dzięki Centka, mam nadzieję, że coś z tych moich staranek wyjdzie, może testy mam wadliwe (oby to tylko to)..
Mam nadzieję, że uda się na czuja, tak jak ostatnim razem ;-)

A ja właśnie na telefonie siedzę i umawiam moją 5-cio latkę na angielski i tany-tany. Do tego babcia zarządziła basen i już mam najbliższe pół roku rozplanowane. Och, ta ciąża byłaby wybawieniem. :-D

Heja heja,
wykreślcie mnie z listy... plamiłam troszkę na brązowo 2 dni przed @ i jajniki niemiłosiernie kuły (nigdy tak nie miałam), wczoraj rano nie zrobiłam testu, bo nie miałam, ani objawów że plamienie ma przerodzić się w @. Po południu dostałam silnego skurczu i krwawienie zaczęło się rozkręcać. Mimo wszystko zrobiłam wieczorem test, wyszła bladziusieńka druga kreseczka ale ostry przebieg @ nie pozostawił złudzeń ... Dziś @ trwa w najlepsze.

Gratulacje serdeczne dla nowych przyszłych mam! :-)

ja miałam gości była kuzynka z dwójką dzieci u mnie i nie miałam jak zajrzeć ,
matita- moje gratulacje trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
black tea- ja mam też różne cykle tylko ,że ja mam bóle owulacyjne ,ale moja mama też miała i mnie rok robiła z tatą więc nie napalam się ,że mi się od razu uda jednakże fajnie by było ;)

Dziewczynki kochane, a powiedzcie mi coś jak to jest z tym castagnusem, pomaga troszkę w staraniach? I jak się go bierze? Wiesiołka to wiem, że się do owu. A castagnusa cały cykl czy jak? i czy jak cały cykl to zaprzestaje się po pozytywnym teście?

Jestem Kasia, mam 29lat a mój mąż 32lata, Mamy córeczke Gabrysie - 2 latka :)

Matita - G R A T U L A C J E !!! :-) nic się nie stresuj :) teraz prawie 9 miesięcy odpoczywaj i odsypiaj na zapas :)

fox - witaj :)

Malusiolka
z porannym moczem chodzi o nocną przerwę ( tak mi się wydaje :) ) po prostu rano no nocnej przerwie kiedy nie pijesz a mocz jest najbardziej stężony to poziom hormonu B-HCG również i najlepiej z niego robić test (szczególnie we wczesnej ciąży) - a my tu niecierpliwe jesteśmy :-D później mocz jest bardziej rozcienczony i wynik moze dawac neg pomimo zafasolkowania :)

Zawsze jestem najmłodsza:-D co do przytulanek co drugi dzień i codziennie. Mi ginekolog stwierdził, że róbmy jak nam wygodniej. Jak mamy ochotę to możemy parę razy dziennie, a jak nie to nic na siłę i dajny sobie odpocząć. Opowiadał o badaniach na 100 parach. Połowa kochała się codziennie, a połowa co drugi dzień, w obu grupach liczba ciąż była prawie taka sama, to badanie było robione na w pełni zdrowych parach, starających się o pierwsze dziecko, więc nie ma chyba większej różnicy jak często to robimy. Możemy raz, a skutecznie, a można 15 i bez rezultatu. Także myślę, że warto się kochać kiedy mamy ochotę.

Heja heja,
wykreślcie mnie z listy... plamiłam troszkę na brązowo 2 dni przed @ i jajniki niemiłosiernie kuły (nigdy tak nie miałam), wczoraj rano nie zrobiłam testu, bo nie miałam, ani objawów że plamienie ma przerodzić się w @. Po południu dostałam silnego skurczu i krwawienie zaczęło się rozkręcać. Mimo wszystko zrobiłam wieczorem test, wyszła bladziusieńka druga kreseczka ale ostry przebieg @ nie pozostawił złudzeń ... Dziś @ trwa w najlepsze.

Powiem Wam, że mam koleżankę, która 4 miesiące miała normalny okres :szok: i 5 miesiąca dostala plamienia dziwnego i poszla do gina - a tu suprice ciąża prawie 6 mies :) mówi ze troche przytyla ale ciazy nie podejrzewala....a 2 tyg później brzusio rósł w oczach :) mówila ze podczas drugiej ciąży czula się jak słonica :-D 9 miesiecy to była wieczność :-D

reklama
Do góry