reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Hej Dziewczyny! nie wiem czy któraś mnie pamięta z lipcówek, chwilę tam byłam i na sekundę na sierpniówkach bo potem odstawiłam forum...czas minął i... II kreseczki :szok: !!! Moja historia trwała 9 miesięcy i była bardzo burzliwa, łącznie z pobytami w szpitalu, bardzo bolesnymi @, endometriozą, psychicznymi dołkami itd itd..długo by wymieniać... Już prawie szłam na stół, na laparoskopię, już prawie podali mi antykoncepcję na bóle miesiączkowe...aż tu nagle NIESPODZIANKA !!!!!!!!!!!!!!! Beta HCG 72,5 , pojutrze powtarzam, mam nadzieję, że wzrośnie, niektórzy już gratulują ale po tylu przejściach i utraconej nadziei - będę pewna , kiedy lekarz potwierdzi i ujrzę, że zagnieździło się tam gdzie trzeba.... Każdego dnia boję się też, że jednak przyjdzie @...narazie strach większy niż radość...
Już myślałam, że nigdy nie zajdę , nawet się z tym pogodziłam, powiedziałam sobie: trudno.....i zaszłam.....

Centka, nie mogłam się opanować, żeby nie napisać - u mnie ból dolnej szczęki oznaczał wyżynanie się ósemek. Rosły sobie poziomo, gdzieś w szczęce i dopiero rtg je pokazało. Zęby bolały bo zaczęły się ściskać bo mam wąską szczękę i bolały właśnie tak - wszystkie. Wiem, też że zaciskam zęby nerwowo i wtedy też mogą boleć. Sprawdź czy nie bolą Cię stawy skroniowo-żuchwowe, takie kostki przy uszach i czy np nie strzykają/klikają jak otwierasz szeroko usta. Co do zgrzytania, no też może to być to ale ja bardziej obstawiam zaciskanie lub ósemki. U dorosłych zgrzytanie najczęściej jest ze stresu lub wady zgryzu (zaciskanie też). O ząbkach wiem sporo bo moje akcje z ósemkami trwały kilka lat i wszystkie usuwałam chirurgicznie a teraz noszę aparacik. jak coś to pytaj! :)

Gratulacje:D ja tez robilam wczoraj Bete i mialam 73,1-w 28d.c to chyba jestesmy na podobny poziomie>:D ,ktory dzien cyklu u Ciebie?:) Ja jutro ide powtorzyc Bete - mam nadzieje ,ze bedie wzrastala- jestem pelna nadzei:)

reklama
Rano chciało mi się śmiać. Zadzwonił mi budzik na mierzenie temperatury, usłyszałam, że mój Luby się wierci, więc chciałam chwilkę poczekać. A ten łapie mnie za ramię i przejęty "Musisz zmierzyć temperaturę!!". Zmierzyłam, a ten równie przejęty pytał ile jest :-D:-D:-D:-D Wczuł się chłopina. Teraz.. Bym mu z kapcia walnęła w łeb, bo w dniu, gdy miałam najfajniejszy śluz i bóle jajnika nie chciał się przytulać.

Wiecie co.. wczoraj bolały mnie jajniki, dziś czuję jakbym napuchnęła delikatnie i też czuję delikatne pobolewanie, ale tak całości. Cycki nic a nic mnie nie bolą. A normalnie już by bolały na całego i były większe. Może to Castagnus, a może coś dobrego się dzieje :) Gdy zaszłam w ciążę wyjątkowo przed okresem mnie piersi kompletnie nie bolały :) W sumie jeśli owulacja byłaby w tych dniach, na które ja stawiam, to mogę spodziewać się oznak implantacji. Tak bym chciała..

Cyntia i tego Ci życzę :) Oby to było to :)

Perełka tragedii nie ma także spokojnie, dużo pij, żeby bakterie wypłikać. Ja miałam raz tak kiepskie wyniki, że z laboratorum do mnie dzwonili ze mam sie z lekarzem skontaktować a akurat były święta, łykałam wtedy długo furaginum. Ale to miałam naprawde kiepskie wyniki.

Dziewczyny, poszalałyście :szok: przeczytałam, ale mam teraz kocioł w głowie :szok:

nanncy gratulacje, bardzo się cieszę :-D ja Cię pamiętam z lipcówek i trzymałam za Ciebie kciuki :-D życzę Ci spokojnej ciąży i poprosimy trochę fluidków ;-)

ewka to dobre wiadomości, zwłaszcza dla męża, bo teraz musisz koło niego skakać ;-) no to wyskacz tą fasolkę ;-):-D dobrze, że Twoje wyniki są ok :-D

martuskubus
gratulacje &&& za szczęśliwe zakończenie :happy2:

piaska :baffled: trzymaj się dziewczyno :zawstydzona/y: torbiel się wchłonie i będziecie działać. A boli Cię ta torbiel?

cyntia a niech się przejmuje :tak: dlaczego tylko my się zadręczamy? :-p a jako narzeczony to już w ogóle musi dbać o Ciebie ;-)

straciatella a Ty kiedy masz wizytę?

No i tyle zapamiętałam :confused::shocked2: ja jutro do gin... się okaże co dalej :dry:

Witajcie dziewczyny :-)

O rany, jakiś tydzień mnie nie było, a tu 100 stron :szok: Nie da się nadrobić...

Witam nowe staraczki bardzo serdecznie :tak:

Ja odliczam dni do starań. Mam nadzieję, że tym razem się uda...

Witam ponownie, wczoraj siw z Wami witałam pierwszy raz, ale mam nadzieje,że mnie nie wyrzucicie stąd :)

jestem ciekawa czy staranka się powiodą w tym miesiącu, bo dzis odebralam wynik TSH i może być ciężko, ono mi skacze strasznie. Ogólnie mam niedoczynność i hashimoto, leczę się EUTHYROXeę, no ale moja tarczyca robi jak chce ... Ciekawe ... @ spodziewam się 1.09 (dopiszcie mnie proszę, bo ja tam się na tabelkach nie znam)

Często Wasz podczytuję i zamiaruję się tu troszkę poudzielać ...

Gratulacje dla nowych przyszłych mam. Zostać mamą w maju ... coś o tym wiem :-D Wszystkie swoje dzieci chciałabym urodzić w maju :-D

reklama
Cześć dziewczyny! :)

Przeleciałam Was trochę, ale wszystkiego nie jestem w stanie nadrobić niestety :szok:

Piaska - nie wiem czy pisałaś, ale ile torbiel ma? Na USG Ci nie wychodziły? Czy nie robiłaś? U mnie się pojawiają i znikają same. Maksymalną miałam ok 3cm, wtedy miałam dwie po 3cm. Później żadnej nie było, teraz miesiąc temu miałam jedną 2,8cm. Moja siostra miała 4cm, dostała jakieś leki, żeby się wchłonęła, a powiększyła się na ponad 6cm :baffled: Teraz nie wiem jak tam dalej u niej, w każdym razie już dłuuuugo starają się o dziecko, chociaż wcześniej nie miała żadnych torbieli i się nie udaje.

Któraś pisała o psie co wypił herbatę :D Ale się uśmiałam! :-)

Pisałyście też jakoś ostatnio, że czerwone wino wpływa dobrze na endometrium, więc właśnie piję sobie :-)

My już prawie spakowani, jutro do pracy ostatni dzień i 12 dni wolnego :-):-D o 5:00 rano wylot, więc o 3:00 już na lotnisku musimy być ;-) A w ogóle lecieć mi się nie chce. Nie wiem co się ze mną stało. Kiedyś byłam pełna energii, non stop gdzieś chodziłam, mało spałam, a teraz to najchętniej bym przeleżała cały urlop w domu na nic nierobieniu :-):-p

Odpuściłam trochę z tym wszystkim, nie mierzę tempki. Przed chwila jak pomyślałam, że do Was zajrzę, to zrobiłam ostatni test ovu jaki miałam w domu i jest negatywny. Druga kreska bladziocha, ale chciałabym mieć taką na teście ciążowym ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry