reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

witam :-)
Piaska współczuję też niedawno to miałam, ale udało się tabletkami wyleczyć...
gratuluję wszystkim nowo zaciążonym i witam wszystkie Nowinki :-)
polecam żurawit można go nawet w ciąży łykać ;)
czytam Was codziennie, ale mało piszę, bo jeździmy i zwiedzamy non stop :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Muszę dołączyć do dziewczyn mających problem z bakteriami w moczu ... Przez nie po porodzie faszerowali mi dzidzie antybiotykiem ... straszny widok ... i te wyrzuty sumienia, że zaszkodziłam dziecku ...

Może któraś z obecnych tu mamuś zaszła kiedyś w ciąże karmiąc jeszcze dziecko piersią i może zwierzyć się ze swoich objawów w tym czasie ...?

Ja w tym cyklu w 22dc miałam takie wyraźne, ale nie bolesne kłucie w macicy, jakby igły ktoś wbijał. Czy macie podobne doświadczenia?:baffled:

Pytanie do dziewczyn korzystających z owufriend - mierząc temperaturę o innych porach niż zwykle, dodajecie lub odejmujecie coś z tempki, czy tylko zapisujecie o której godzinie było mierzenie. Jak to w ogóle jest, jak się mierzy godzinę wcześniej to się 0,1 dodaje czy odejmuje i analogicznie, jak godzinę później to się dodaje czy odejmuje??

Przeliczanie nie jest wiarygodne. W ovufriendzie odradzają przeliczać, jeśli chcesz mieć wiarygodny wynik. Wyznaczanie Owulacji a Mierzenie Temperatury o Różnych Porach możesz spróbować, jeśli raz na jakiś czas Ci się zdarzy. Na Twoim wykresie są wahania godzin o zakresie 1,5 godziny. Dla rzetelnego wyniku lepiej mierzyć o tej samej godzinie.

Leemonca, a jak tam branie wiesiołka? Zauważyłaś polepszenie śluzu?

Znalazłam taką informację w internecie
"Pomiar PTC należy wykonywać bezpośrednio po przebudzeniu. Jeśli obudzisz się wcześniej niż zwykle, to bez leżenia i oczekiwania zmierz temperaturę. Wartość temperatury zmierzonej o innej porze niż ustaliłaś możesz skorygować, aby była ona porównywalna z pozostałymi. Wystarczy do mierzonej wcześniej (niż ustaliłaś) temperatury dodać 0,1°C za każdą godzinę.
Tymczasem, jeśli obudziłabyś się później niż zwykle, to od mierzonej temperatury należy odjąć 0,1°C za każdą godzinę opóźnienia."

Buziaczki, dobrej nocy, kochane kobietki. Fajnie, że jesteście!

Ostatnia edycja:
Byłam dzisiaj u gina... Powiedział, że macica rozpulchniona i że moje objawy wskazują na ciążę - ale jeszcze nic na USG nie było widać, mam przyjść za 2 tygodnie :)
Jutro odbieram wyniki bety.
Jednak mój doktor jest cudowny - zważyłam się przy nim i powiedział, że na tyle nie wyglądam :D hahha, kocham tego faceta!
rzeczowo i konkretnie odpowiedział na moje pytania. podoba mi się to, że jest kategoryczny jeśli chodzi o leki - nie pozwolił mi nawet żelaza brać. wyjaśnię: 2 tygodnie temu robiłam sobie badania krwi i wyszedł mi niedobór żelaza, mój gin powiedział, że za 3 tygodnie weźmie mnie do szpitala, powtórzymy badania krwi i wtedy po badaniach pod jego nadzorem podejmiemy decyzję.
bardzo mi się podoba jego podejście!!!! polecam serdecznie, podam dane: dr Wróblewski, przyjmuje na ul. Kowalskiej w Swarzędzu. strasznie fajny facet :)

dziewczyny mam pytanie odnosnie wiesiolka, zastanowil mnie on teraz. teoretycznie bierze sie go do owu, ale jak byc pewnym kiedy ona jest? testy moga nie wyjsc (u mnie wlasnie nie wychodza te z allegro a wydaje mi sie ze blada kreseczka chociaz to juz powinna byc), a tempka rosnie juz po fakcie... jakies rady od doswiadczonych staraczek?

a do tego wszystkiego, dzisiaj odebralam wyniki krwi i ... mam jej za malo :dry: w weekend sie dowiem czy sie wszystko oczyscilo, a jak nie to juz w ogole bedzie zalamka, co to poronienie zrobilo ze mna...

karotka w Niemczech chyba tak jak w Pl, ze po roku zaczynaja dzialac, wiec powinni juz cos zrobic. test nasienia to u mnie gin mi dal skierowanie, nie wiem jak w Niemczech ale napewno jak juz pojdziesz na wizyte to zapytaj i sie wszystkiego dowiesz od niej najlepiej.

Grzanka bardzo mozliwe ze sie zbliza. testuj przez kolejne kilka dni i powinna testowa kreska byc coraz grubsza az do pozytywu, powodzenia!

lamorela ale Ty zdolna jestes! to ja tez czekam na przepis:happy2:

ewka dobry plan! z codziennego okoloowulacyjnego seksiku jak nic bedzie bobas! :-)

mycha, Cyntia ale sie wasie mezowie zaangazowali, to chyba nie jest czesto spotykane wiec cieszcie sie! :happy2:

martuskubus gratulacje!!! w ktorym dpo albo dc Ci takie piekne wyrazne testy wyszly?

Piaska strasznie mi przykro ze jednak nic z tego :-( oby Ci sie udalo jak najszybciej ta torbiel zwalczyc.

Nanncy jak dobrze Cie widziec! swietnie Cie pamietam i bardzo mocno GRATULUJE! pamietam ze mieliscie problemy i nie wiesz jak sie ucieszylam jak przeczytalam Twoja wiadomosc!

perelka a kiedy teraz bedziesz miala wyniki? jutro odbierzesz? to jest badanie z dzisiaj? a na bakterie ja tez polecam zurawine. chociaz mi GP mowil ze to bardziej profilaktycznie bo zeby leczyc to by trzeba bylo jesc 1kg zurowiny dziennie!!! mialam przepisany Urinal i pomogl, ale nie wiem czy mozna go brac w ciazy.

Leemonca ja czytalam ze lepiej dodac ta temperature ktora faktycznie wyszla, ale jak w ostatnim cyklu zobaczylam ten niesamowite odchylenia to zdecydowalam sie jednak po dodawac/odejmowac. ogolnie jezeli tez bys sie zdecydowala to zasada jest ze jak mierzysz 1h przed czasem to do zmierzonej dodajesz 0,1 jak godzine pozniej to tyle samo odejmujesz.

auerolcia widocznie te staraczkowe akcesoria nie sa Ci potrzebne, i dobrze! mniej stresu :happy2:

a to jeszcze liste wrzuce i Piaske poprawie!

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 83!!
Zaciążonych potwierdzonych: 14 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus - termin @ 25.08 II
Nanncy II

Czekamy na potwierdzenie: CO Z WAMI DZIEWCZYNY ?!?!?!?!?!

madziakowalik - termin @ 08.08 ????
ann_art - termin @ 08.08 ????
Nuuuśka - termin @ 16.08????
Sandra_best - termin @ 17.08????
tamaguczi - termin @ 17.08????
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 - termin @ 19.08
madziulka291 - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08

Sierpien 2013
Joaro - termin @ 28.08
Kropka10 - termin @ 28.08
mycha05 - termin @ 29.08
Contia85 - termin @ 29.08
aesthete - termin @ 29/30.08
kobietka22- termin @ 30.08 ?
black_tea - termin @ 30.08
Dominikak86 - termin @ 31.08
hania$ - termin @ 31.08

Wrzesień 2013
Paulinka88 - termin @ 01.09
applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
CarpeDiem - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
DorciaM- termin @ 02.09
aureolcia - termin @ 03.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
mimimoo - termin @ 06.09
malusiolka - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
centka80 - termin @ 07.09
malena100 - termin @ 09.09
emalia82 - termin @ 10.09
brrr85 - termin @ 10.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
Aśku - termin @ 13.09
GosiaDr - termin @ 13.09
susel - termin @ 13.09
Grzankaa - termin @ 14.09
mallaika - termin @ 14.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09
basik77 - termin @ 15-16.09

Arcala- termin @ 17.09
wanda_23 - termin @ 17.09
Mar-chew - termin @ 18.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
ewka358 - termin @ 20.09
Dorcia - termin @ 22.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09

Październik 2013
Madzia&Lena - termin @ 13.10
Piaska - termin @ 21.10

Ostatnia edycja:
Dziekuje za mile slowa. Jestescie kochane!:happy2::happy2:

Straciatella - W sumie nie jestem pewna tej daty na suwaczku. Moje cykle sa bardzo dlugie(ostatnia @ byla 20 lipca), owulacja byla ok 12 sierpnia. Jutro sie dowiem wiecej jak to wszystko liczyc (ide do mojej gin) Pewno mamy podobnie.

Centka- Skad dokladnie jestes? Ja urodzona w Toruniu, ale jak mialam 2 latka przeprowadzilismy sie do Bydgoszczy...i tam juz zostalam az 12 lat temu wylecialam z Polski :baffled:

Susel- Testy robilam 9dpo nic nie wyszlo, 11dpo blada kreska, 13 dpo - to kreseczki ze zdjec :-)

Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!

Nanncy - Gratulacje!! Wiem jak to jest czekac kochana! Chociaz teraz nam sie udalo bardzo szybko jak zaczelismy dzialac, to w sumie czekalismy 6 lat, bo przez ten czas lekarze nie dawali nam szans na dzidzie a ja bylam za bardzo schorowana. To byl koszmar.... :-(
Ale trzymam za Ciebie kciuki!!! &&&&&&&&

Nana7ma, a więc trzymam kciuki oby te objawy były faktycznie na ciąże. Dobrze że trafilaś na super gina bo takiego to tylko ze świecą szukać. Wiesz może czy on przyjmuje też z nadczynnością tarczycy? Czy raczej "zdrowe" osoby?

reklama
Piszecie Dziewczyny w atomowym tempie no ale co sie dziwic tyle staraczek w tym watku -imponujace:D ;) Ja dzis ide na Bete i bede robic golonke:p

Moze macie jakies sprawdzone przepisy wlasnie na Golonke ??:)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Obyscie sie tez zarazily ciąza:D

Do góry