reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z jazdy. Wykąpałam dzieci i położyłam spać. Zaraz sama idę kąpać się i spać, bo padam na twarz. Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, robię wszystko nie tak. Ja w ogóle nie słuchałam co do mnie mówił instruktor i robiłam po swojemu ;/ Przecież umiem jeździć, a dzisiaj jeździłam jakbym pierwszy raz siadła za kółkiem. Wydaje mi się, że za bardzo się denerwuje z ciążą, czy mi wyszło. Nie powinnam, ale samo to przychodzi.

perełka
, ja w pierwszej ciąży miała bakterie w moczu, o których dowiedziałam się dopiero po porodzie, bo mój ginekolog nie zrobił mi wymazu ;/ Oliwka po narodzinach miała welfron w rączce i dostawała antybiotyk, przez co musiałyśmy 2 dni dłużej w szpitalu siedzieć.

martuskubus, gratuluję :)

Nanncy, Tobie również gratuluję :)

reklama
No ja też nie nadrabiam tego wszystkiego co tu naskrobałyście :p także ogólnie dziękuję wszystkim za miłe słowa :)

Narazie nie ogarniam tego wszystkiego i plączę się po domu od ściany do ściany. Co chwilę zastanawiam się, czy nie boli mnie brzuch i oczywiście teraz mnie trochę jakby kłuje. Czuję paniczny strach. Po wszystkich przejściach i zaznajomieniem z tematem po prostu boję się cieszyć... No ale nic, muszę być dobrej myśli. Przynajmniej "coś" się ruszyło...Jest nadzieja....

Straciatella, no własnie nie mam pojęcia jak to liczyć i jeszcze nie zastanawiałam się nad tym bo chyba za wcześnie... Ostatni okres dostałam 28.07. To jak wychodzi?

Stazi, to fajnie, że jesteśmy we dwie tak równo :) dzisiaj mam 31dc i też jutro powtarzam Betę, tyle, że wynik odbieram dopiero pojutrze. Trzymam kciuki!!!

Perełka, tak jak wszyscy piszą, dużo pij, nawet się zmuszaj..i dużo siusiaj + jakaś żurawinka, ja polecam Uromaxin. Też męczę się z bakteriami w moczu a teraz jeszcze zafasolkowałam, więc muszę to obgadać z ginem w czwartek. Jeśli nie amsz objawów: ból, pieczenie, tzn. że jeszcze nie jest tak źle. Ja piłam bardzo dużo wody, chodziłam po domu z butelką i co chwilę chodziłam siusiu. Uzupełniaj płyny, żeby się nie odwodnić ale to naprawdę pomaga !!! :)

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki, pozdrawiam serdecznie znad polskiego morza :-),
Od kilku dni, nie zaglądałam, ale staramy się bez przerwy ;-)
Jestem w 16 dc, wczoraj test owu wyszedł pozytywny, przez cały dzień bolały mnie jajniki (lewy bardziej) i brzuch. Dziś ból jak ręką odjął, test negatywny. Zakupiłam te testy na allegro i mam nadzieję, że są skuteczne. Od trzech dni kochamy się codziennie i co ma być to będzie....

Pytanie do dziewczyn korzystających z owufriend - mierząc temperaturę o innych porach niż zwykle, dodajecie lub odejmujecie coś z tempki, czy tylko zapisujecie o której godzinie było mierzenie. Jak to w ogóle jest, jak się mierzy godzinę wcześniej to się 0,1 dodaje czy odejmuje i analogicznie, jak godzinę później to się dodaje czy odejmuje??

martuskubus gratulacje!! spokojnych miesięcy ;-)

piaska :-( szybkiego pozbycia się paskuda i powrotu do starania ;-)

byłam na plażowce, troszkę sobie pograłam ;-) ostatnia w tym sezonie :sorry2: troszkę przykro, ale ... może wrzesień będzie łaskawy i jeszcze sobie pogramy ;-)

boli mnie lewy jajnik :dry: miałam nawet kilka mocno bolesnych momentów, aż się troszku wystraszyłam :shocked2: całe podbrzusze boli, a ten jajnik to normalnie napiernicza strasznie ... śluzik rozciągliwy ;-) miałam mężowi odpuścić, ale ... może jednak nie będzie miał wolnego ;-)

Mrówek śpi :-D jutro do dziadków ;-) po trzech tygodniach urlopu wracam do pracy :szok: jak ja wstanę! do pracy na 7, a młodego jeszcze muszę odwieźć do dziadków ... no maskaryja, gdzie poczytać, gdzie uszykować ciuchy i kanapki ... i gdzie jeszcze męża bzyknąć ;-) za krótka noc będzie ;-)

Dzięki dziewczyny za radę próbuje pić dużo kupię póki co herbate żurawinową;-)
W lutym miałam liczne bakterie skąd się to w ogóle bierze człowiek dba o higienę i masz babo placek:szok:

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z jazdy. Wykąpałam dzieci i położyłam spać. Zaraz sama idę kąpać się i spać, bo padam na twarz. Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, robię wszystko nie tak. Ja w ogóle nie słuchałam co do mnie mówił instruktor i robiłam po swojemu ;/ Przecież umiem jeździć, a dzisiaj jeździłam jakbym pierwszy raz siadła za kółkiem. Wydaje mi się, że za bardzo się denerwuje z ciążą, czy mi wyszło. Nie powinnam, ale samo to przychodzi.
mój na szczęście od ponad godziny śpi :-)

cycki mnie bolą nadal, mdłości minęły i mogłam normalnie wypić drugą kawę :-D, za to ciągną mnie jajniki, raz lewy a raz prawy

jezuniu dziewczyny wy tutaj jesteście takie obyte z tymi testami owulacyjnymi czy jak to się zwie, z mierzeniem temp, z badaniem bety a ja to jakaś zielona jestem i mimo że byłam 2 razy w ciąży (pierwsza martwa w 12 tygodniu :-()żadnej z tych czynności nie wykonywałam :sorry2:

reklama
Do góry