reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z jazdy. Wykąpałam dzieci i położyłam spać. Zaraz sama idę kąpać się i spać, bo padam na twarz. Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, robię wszystko nie tak. Ja w ogóle nie słuchałam co do mnie mówił instruktor i robiłam po swojemu ;/ Przecież umiem jeździć, a dzisiaj jeździłam jakbym pierwszy raz siadła za kółkiem. Wydaje mi się, że za bardzo się denerwuje z ciążą, czy mi wyszło. Nie powinnam, ale samo to przychodzi.

perełka
, ja w pierwszej ciąży miała bakterie w moczu, o których dowiedziałam się dopiero po porodzie, bo mój ginekolog nie zrobił mi wymazu ;/ Oliwka po narodzinach miała welfron w rączce i dostawała antybiotyk, przez co musiałyśmy 2 dni dłużej w szpitalu siedzieć.

martuskubus, gratuluję :)

Nanncy, Tobie również gratuluję :)

reklama
No ja też nie nadrabiam tego wszystkiego co tu naskrobałyście :p także ogólnie dziękuję wszystkim za miłe słowa :)

Narazie nie ogarniam tego wszystkiego i plączę się po domu od ściany do ściany. Co chwilę zastanawiam się, czy nie boli mnie brzuch i oczywiście teraz mnie trochę jakby kłuje. Czuję paniczny strach. Po wszystkich przejściach i zaznajomieniem z tematem po prostu boję się cieszyć... No ale nic, muszę być dobrej myśli. Przynajmniej "coś" się ruszyło...Jest nadzieja....

Straciatella, no własnie nie mam pojęcia jak to liczyć i jeszcze nie zastanawiałam się nad tym bo chyba za wcześnie... Ostatni okres dostałam 28.07. To jak wychodzi?

Stazi, to fajnie, że jesteśmy we dwie tak równo :) dzisiaj mam 31dc i też jutro powtarzam Betę, tyle, że wynik odbieram dopiero pojutrze. Trzymam kciuki!!!

Perełka, tak jak wszyscy piszą, dużo pij, nawet się zmuszaj..i dużo siusiaj + jakaś żurawinka, ja polecam Uromaxin. Też męczę się z bakteriami w moczu a teraz jeszcze zafasolkowałam, więc muszę to obgadać z ginem w czwartek. Jeśli nie amsz objawów: ból, pieczenie, tzn. że jeszcze nie jest tak źle. Ja piłam bardzo dużo wody, chodziłam po domu z butelką i co chwilę chodziłam siusiu. Uzupełniaj płyny, żeby się nie odwodnić ale to naprawdę pomaga !!! :)

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki, pozdrawiam serdecznie znad polskiego morza :-),
Od kilku dni, nie zaglądałam, ale staramy się bez przerwy ;-)
Jestem w 16 dc, wczoraj test owu wyszedł pozytywny, przez cały dzień bolały mnie jajniki (lewy bardziej) i brzuch. Dziś ból jak ręką odjął, test negatywny. Zakupiłam te testy na allegro i mam nadzieję, że są skuteczne. Od trzech dni kochamy się codziennie i co ma być to będzie....

Pytanie do dziewczyn korzystających z owufriend - mierząc temperaturę o innych porach niż zwykle, dodajecie lub odejmujecie coś z tempki, czy tylko zapisujecie o której godzinie było mierzenie. Jak to w ogóle jest, jak się mierzy godzinę wcześniej to się 0,1 dodaje czy odejmuje i analogicznie, jak godzinę później to się dodaje czy odejmuje??

martuskubus gratulacje!! spokojnych miesięcy ;-)

piaska :-( szybkiego pozbycia się paskuda i powrotu do starania ;-)

byłam na plażowce, troszkę sobie pograłam ;-) ostatnia w tym sezonie :sorry2: troszkę przykro, ale ... może wrzesień będzie łaskawy i jeszcze sobie pogramy ;-)

boli mnie lewy jajnik :dry: miałam nawet kilka mocno bolesnych momentów, aż się troszku wystraszyłam :shocked2: całe podbrzusze boli, a ten jajnik to normalnie napiernicza strasznie ... śluzik rozciągliwy ;-) miałam mężowi odpuścić, ale ... może jednak nie będzie miał wolnego ;-)

Mrówek śpi :-D jutro do dziadków ;-) po trzech tygodniach urlopu wracam do pracy :szok: jak ja wstanę! do pracy na 7, a młodego jeszcze muszę odwieźć do dziadków ... no maskaryja, gdzie poczytać, gdzie uszykować ciuchy i kanapki ... i gdzie jeszcze męża bzyknąć ;-) za krótka noc będzie ;-)

Dzięki dziewczyny za radę próbuje pić dużo kupię póki co herbate żurawinową;-)
W lutym miałam liczne bakterie skąd się to w ogóle bierze człowiek dba o higienę i masz babo placek:szok:

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z jazdy. Wykąpałam dzieci i położyłam spać. Zaraz sama idę kąpać się i spać, bo padam na twarz. Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje, robię wszystko nie tak. Ja w ogóle nie słuchałam co do mnie mówił instruktor i robiłam po swojemu ;/ Przecież umiem jeździć, a dzisiaj jeździłam jakbym pierwszy raz siadła za kółkiem. Wydaje mi się, że za bardzo się denerwuje z ciążą, czy mi wyszło. Nie powinnam, ale samo to przychodzi.
mój na szczęście od ponad godziny śpi :-)

cycki mnie bolą nadal, mdłości minęły i mogłam normalnie wypić drugą kawę :-D, za to ciągną mnie jajniki, raz lewy a raz prawy

jezuniu dziewczyny wy tutaj jesteście takie obyte z tymi testami owulacyjnymi czy jak to się zwie, z mierzeniem temp, z badaniem bety a ja to jakaś zielona jestem i mimo że byłam 2 razy w ciąży (pierwsza martwa w 12 tygodniu :-()żadnej z tych czynności nie wykonywałam :sorry2:

reklama
Do góry