reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
martuskubus rozumiem twoje obawy mam podobne :( jezcze nie wiem jak liczyć ciąże bo według miesiączki wychodzi mi chyba koniec kwietnia ale wiem, że późno owulacje miałam :confused:

Ja niby ostatnia miesiączke miałam 18 lipiec, ale skok dopiero 24dzien cyklu więc chyba duża różnica może być na usg?

Ostatnia edycja:
martuskubus, gratulacje!!:-)

Black tea miarodajna jest tylko temperatura zaraz po obudzeniu rano. W czasie dnia temperatura nie ma w ogóle znaczenia. Ja na przykład mam teraz 37,4.Piaska &&&&&&&&&&

Paulinka88, masz piękną temperaturkę:) trzymam &&&&&&&&&&& :)

Piaska, zaciskam mocno &&&&&&;-)daj znać jak wynik.

martuskubus gratulacje :)
mycha05 Ja z kawą mam zupełnie tak samo, rano jedna słaba pół na pół z mlekiem. Ale wiem, że jak się nie napiję, to mnie potem tak głowa boli, że wytrzymać nie można. Ja ogólnie mam bardzo niskie ciśnienie i bez tej jednej kawy ani rusz. Czasem jak z jakąś koleżanką się widzę, to i drugą wypiję, ale to absolutne maksimum. Nie uważam, żeby takie ilości były szkodliwe.

Martuskubus gratulacje, oby zdrowo rosła fasolka :-)

Black_tea mierzyłaś pod pachą? Może to być z przemęczenia albo i nie :-p. Ja miałam wysoką temp pod pachą w pierwszej ciąży, tak mój organizm zareagował na synka. Ogólnie chodzi o to, że tempke pod językiem lub waginalnie mierzy się rano aby zobaczyć czy była już owulacja...

perełka - ja wyczytałam, że skok może być nawet 4 dni po owulacji.

starduścik - zanim zaczniesz mierzyć zapoznaj się z zasadami (przed wstaniem z łóżka - ważne!, minimum 3 godz. snu, najlepiej w pochwie, można tez w odbycie lub ustach, zawsze o tej samej godzinie, nie później niż po 8 rano).

black_tea - głupia ta beta. Trzymam kciuki, by się okazało, że to był jakiś błąd :-( albo, że jeszcze za wcześnie. I o mierzeniu to, co wyżej. Pomiar popołudniu i do tego pod pachą nie pomoże Ci w określeniu czy ciąża jest prawdopodobna. Poza tym przeziębienie może zaburzyć temperaturę.

martuskubus - GRATULACJE!! Przepiękne kreseczki!! Życzę Ci cudownej ciąży :-D i nudnej :-D

Ale taki jeden mądry lekarz po akcji w przychodni, której był świadkiem powiedział mi że jak następnym razem się walnie na glebę, żeby go szklanką zimnej wody polać. No oczywiście chwilę po tym przebrać w suche. Uwierzcie że po pierwszym polewaniu rzucanki poszły w cień. To był tysięczny i ostatni raz.

Uśmiałam się. Muszę koniecznie zapamiętać na przyszłość :-D:-D

Piaska ja też trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością za dobrymi wieściami!!

Cyntia ja podobnie słyszałam tylko, że 3 dni kurcze to ja nie wiem ale program ovufiernd pokazał mi owu dzień przed skokiem bodajże ja tam nie prowadze wykresów tylko tak jeden miałam bo tak to na 28 dni bądź enpr

Cyntia po minimum 3 godzinach snu, czy 4? Bo ja słyszałam o 4 i kobieta z kursu npr też mówiła mi o 4. Jeszcze co do mierzenia temperatury pod językiem, trzeba zawsze w tym samym miejscu trzymać, dlatego łatwiej mierzyć dowcipnie:-)

reklama
Dziewczyny,

Mam takie pytanko Czy któras z Was ma Zespół Raynauda? U mnie zdiagnozowano to jakieś 6 miesiecy temu, dodatkowo jakaś zmutowaną forme :baffled: Czy to w jakiś sposób wpływa na ciąże?

Teraz to sobie uświadomiłam....
[h=3][/h]

Do góry