reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

No to wszystko już wiem.
W ciąży nie jestem.
Za to mam gigantyczną torbiel. Jeśli nie uda się usunąć jej farmakologicznie, będzie operacja.
Miesiączki nie mam właśnie ze względu na nią.
Także starania zawieszone na miesiąc.
Wpiszcie mnie proszę na 21 października na spodziewaną @.
Nie znikam z forum, bo się w Wami zżyłam, ale trochę dołka mam.

reklama
Hej Dziewczyny! nie wiem czy któraś mnie pamięta z lipcówek, chwilę tam byłam i na sekundę na sierpniówkach bo potem odstawiłam forum...czas minął i... II kreseczki :szok: !!! Moja historia trwała 9 miesięcy i była bardzo burzliwa, łącznie z pobytami w szpitalu, bardzo bolesnymi @, endometriozą, psychicznymi dołkami itd itd..długo by wymieniać... Już prawie szłam na stół, na laparoskopię, już prawie podali mi antykoncepcję na bóle miesiączkowe...aż tu nagle NIESPODZIANKA !!!!!!!!!!!!!!! Beta HCG 72,5 , pojutrze powtarzam, mam nadzieję, że wzrośnie, niektórzy już gratulują ale po tylu przejściach i utraconej nadziei - będę pewna , kiedy lekarz potwierdzi i ujrzę, że zagnieździło się tam gdzie trzeba.... Każdego dnia boję się też, że jednak przyjdzie @...narazie strach większy niż radość...
Już myślałam, że nigdy nie zajdę , nawet się z tym pogodziłam, powiedziałam sobie: trudno.....i zaszłam.....

Centka, nie mogłam się opanować, żeby nie napisać - u mnie ból dolnej szczęki oznaczał wyżynanie się ósemek. Rosły sobie poziomo, gdzieś w szczęce i dopiero rtg je pokazało. Zęby bolały bo zaczęły się ściskać bo mam wąską szczękę i bolały właśnie tak - wszystkie. Wiem, też że zaciskam zęby nerwowo i wtedy też mogą boleć. Sprawdź czy nie bolą Cię stawy skroniowo-żuchwowe, takie kostki przy uszach i czy np nie strzykają/klikają jak otwierasz szeroko usta. Co do zgrzytania, no też może to być to ale ja bardziej obstawiam zaciskanie lub ósemki. U dorosłych zgrzytanie najczęściej jest ze stresu lub wady zgryzu (zaciskanie też). O ząbkach wiem sporo bo moje akcje z ósemkami trwały kilka lat i wszystkie usuwałam chirurgicznie a teraz noszę aparacik. jak coś to pytaj! :)

Ostatnia edycja:
Piaska - bardzo mi przykro :-( <tuli>

Nanncy - gratuluje!!!!!! Czyli co, Majóweczka 2014? :-) czy jeszcze kwietniówka?
Ogromne gratulacje :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było tak jak należy.

Dziewczyny wkurzyłam się moja mama odebrała wyniki ale bety nie bo była o 14 a ona miałam być po 15:wściekła/y:
Ale w moczu wyzły mi dość liczne bakterie :-(i chyba leukocyty:-( nie wiem co robic.

Perełka ja całą ciąże miałam bakterie, leukocyty też bywały zależy ile ich masz najważniejsze zebyś nie miała białka w moczu.
A na bakterie kup sobie Zurawit i łykaj

Piaska
przykro mi trzymam kciuki, żeby tabletki pomogły na torbiela, sama kiedys przez to przechodziłam, ale udało sie i zniknął na zawsze ( mam nadzieje )

Nanncy gratulacje :))))

perelka - ja całą pierwszą ciąże męczyłam sie z kiepskim badaniem mocznu. liczne leukocyty itd.
Można brać urosept w ciąży :tak: polecam też herbatke żurawinową.

Straciatella ja się niestety nie znam na tej chorobie może spytaj na wizycie u gina.
Piaska przykro mi miałam tak jak miałam 17 lat nie miałam okresu tylko właśnie torbiel ale dostała czopki i na szczęście zeszła.

Urosept mam w domu. Jeśli chodzi o leukocyty 4-6 nie pisze norm. Nie wiem czy pisać do gina sms czy nie.
A TSH mam 2.03

Ostatnia edycja:
reklama
lamorela - ja się spotkałam od paru osób z informacja o 3 godz. Wzoruję się też na informacji z Ovufrienda W jaki sposób dokonywać pomiaru temperatury? Ja tam i tak śpię minimum 7-8 godzin :-D

Piaska - bardzo mi przykro. Wyleczysz torbiel zobaczysz i zajdziesz w upragnioną ciążę! Nie łam się, będzie dobrze. Trzymam kciuki za szybki powrót do formy!

Nanncy - serdeczne gratulacje!!

Perełka - kup sobie suszoną żurawinę (o lecę do kuchni, nasypię sobie troszkę żurawiny do miseczki) - zdrowa, nie zaszkodzi :) albo jakiś preparat z żurawiny w aptece :)

Do góry