reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Piaska oj oby ten apteczny wyszedl!!! &&&&&&!! ale by bylo fajnie! bardzo Ci kibicuje!
KPe007 ale mnie rozbawila Twoja wiadomosc, no jakbym widziala siebie :-p nie ma co sie nakrecac bo potem moga byc rozczarowania, ale wiadomo ze sie nie da! a z naszymi panami to tak juz jest, u mnie to samo. w owu to jakos tak czuje ze musze naciskac a teraz jak leci ze mnie krew jak z kranu to on chce juz teraz natychmiast!

Cyntia85 - ale się cieszę :-)

KPe007 - świetnie Cię rozumiem, cały czas też o tym czytam, piszę z Wami na forum, albo gadam z przyjaciółką, która jest dokładnie na tym samym etapie. Normalnie bzik na całego :-)
A do apteki trochę dziś mi się iść nie chce, bo mieszkam na wsi i mam wszystko strasznie daleko. Ale jutro po robocie się wybiorę. Poza tym chcę też kupić testy owu, bo te z Allegro mi zupełnie nie wychodzą. Dałam kilka przyjaciółce i jej też nie. A obie miałyśmy USG owulacji w tym miesiącu i ponoć miałyśmy owólki. Więc chyba coś nie tak z tymi testami niestety.:baffled:

susel - jesteś przekochana kobitka :-D

hej! U mnie też tylko jedna kreska :-( poczekam na @ jeśli nie przyjdzie,to za pare dni powtórze teścik.Pół nocy dzisiaj nie mogłam spać przez ten test.
O 1.00 wnocy tak mnie mdliło z głodu,że musiałam wstać coś zjeść a potem o 5.00 wstałam drugi raz zrobić test ale nici.No ale jak to się mówi,póki nie ma @ jest nadzieja.
Dzisiaj na 13.00 idziemy całą rodzinką do kina na film w 3D to się trochę rozerwe i przestane myśleć,bo zwariuje.
Buziaki i trzymam za was wszystkie kciuki.

PIASKA -no to jutro trzymam kciukasy za testowanie&&&&&&SUSEL- ja w zeszlym m-cu sobie obiecalam jak zobaczylam jedna kreche, ze koniec z nakrecaniem sie i co ma byc to bedzie i trzymalam sie tego....do pierwszego plodnego dnia:-) :-)

kurde dziewczyny co jest?! ten weekend mial byc taki owocny..MAJA-masz racje,poki nie ma @ jest nadzieja i tego sie trzymaj:-) powtorz tesciora za pare dni:-) trzymam kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cześć Dziewuszki :-)

ależ dzisiaj piękny dzień :tak:

myślałam, że 25 to będzie mega ciążowy a tu doopa :confused: ojoj u mnie też chyba lipa w tym cyklu więc wrzesień będzie nasz! :-D

My mamy dzisiaj odpust i dożynki więc fajny dzionek się zapowiada.. :-)

Miłej niedzieli :*

Biorę się za robotę w domu i ogródku, żeby przestać myśleć, i się nie nakręcać. Bo zwariować można. :-) A za 2 dni mam gina i ciekawe, co powie. Idę w sprawie IUI.

Cyntia85, ogromne gratulacje:-) piękny czas przed Tobą!

lamorela, witaj ziomalko:-) ja też chodziłam do tej większej u A... i ogólnie chyba jakby kiedyś coś się udało ze starankami, to bym chciała tam rodzić, jak będzie wszystko dobrze z ciążą:) a teraz do kogo chodzisz? napiszesz mi na priva?

reklama
Dziewczyny, wyczytałam fajną rzecz na OvuFriend'dzie :-) :
"Abyś mogła cieszyć się ciążą, oprócz zapłodnienia (do którego potrzebna jest zdrowa komórka jajowa i odpowiedniej jakości nasienie) musi jeszcze dojść do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w macicy. Aby komórka jajowa była w stanie zagnieździć się w macicy (niestety wiele ciąż kończy się właśnie na tym etapie) potrzebna jest prawidłowa grubość błony śluzowej macicy (endometrium). W okresie okołoowulacyjnym endometrium powinno mieć około 10 mm (pomiędzy 8-13 mm). Jeśli zatem obserwujesz swój cykl u lekarza ginekologa, zapytaj o grubość endometrium. Na poprawę endometrium dobrze działa min. fasola, brązowy ryż, soczewica, pestki dyni i słonecznika, seler, buraki oraz suszone śliwki."

Chyba czas dorzucić to do diety.

Do góry