reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

reklama
Piaska oj oby ten apteczny wyszedl!!! &&&&&&!! ale by bylo fajnie! bardzo Ci kibicuje!
KPe007 ale mnie rozbawila Twoja wiadomosc, no jakbym widziala siebie :-p nie ma co sie nakrecac bo potem moga byc rozczarowania, ale wiadomo ze sie nie da! a z naszymi panami to tak juz jest, u mnie to samo. w owu to jakos tak czuje ze musze naciskac a teraz jak leci ze mnie krew jak z kranu to on chce juz teraz natychmiast!

Cyntia85 - ale się cieszę :-)

KPe007 - świetnie Cię rozumiem, cały czas też o tym czytam, piszę z Wami na forum, albo gadam z przyjaciółką, która jest dokładnie na tym samym etapie. Normalnie bzik na całego :-)
A do apteki trochę dziś mi się iść nie chce, bo mieszkam na wsi i mam wszystko strasznie daleko. Ale jutro po robocie się wybiorę. Poza tym chcę też kupić testy owu, bo te z Allegro mi zupełnie nie wychodzą. Dałam kilka przyjaciółce i jej też nie. A obie miałyśmy USG owulacji w tym miesiącu i ponoć miałyśmy owólki. Więc chyba coś nie tak z tymi testami niestety.:baffled:

susel - jesteś przekochana kobitka :-D

hej! U mnie też tylko jedna kreska :-( poczekam na @ jeśli nie przyjdzie,to za pare dni powtórze teścik.Pół nocy dzisiaj nie mogłam spać przez ten test.
O 1.00 wnocy tak mnie mdliło z głodu,że musiałam wstać coś zjeść a potem o 5.00 wstałam drugi raz zrobić test ale nici.No ale jak to się mówi,póki nie ma @ jest nadzieja.
Dzisiaj na 13.00 idziemy całą rodzinką do kina na film w 3D to się trochę rozerwe i przestane myśleć,bo zwariuje.
Buziaki i trzymam za was wszystkie kciuki.

PIASKA -no to jutro trzymam kciukasy za testowanie&&&&&&SUSEL- ja w zeszlym m-cu sobie obiecalam jak zobaczylam jedna kreche, ze koniec z nakrecaniem sie i co ma byc to bedzie i trzymalam sie tego....do pierwszego plodnego dnia:-) :-)

kurde dziewczyny co jest?! ten weekend mial byc taki owocny..MAJA-masz racje,poki nie ma @ jest nadzieja i tego sie trzymaj:-) powtorz tesciora za pare dni:-) trzymam kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cześć Dziewuszki :-)

ależ dzisiaj piękny dzień :tak:

myślałam, że 25 to będzie mega ciążowy a tu doopa :confused: ojoj u mnie też chyba lipa w tym cyklu więc wrzesień będzie nasz! :-D

My mamy dzisiaj odpust i dożynki więc fajny dzionek się zapowiada.. :-)

Miłej niedzieli :*

Biorę się za robotę w domu i ogródku, żeby przestać myśleć, i się nie nakręcać. Bo zwariować można. :-) A za 2 dni mam gina i ciekawe, co powie. Idę w sprawie IUI.

Cyntia85, ogromne gratulacje:-) piękny czas przed Tobą!

lamorela, witaj ziomalko:-) ja też chodziłam do tej większej u A... i ogólnie chyba jakby kiedyś coś się udało ze starankami, to bym chciała tam rodzić, jak będzie wszystko dobrze z ciążą:) a teraz do kogo chodzisz? napiszesz mi na priva?

reklama
Dziewczyny, wyczytałam fajną rzecz na OvuFriend'dzie :-) :
"Abyś mogła cieszyć się ciążą, oprócz zapłodnienia (do którego potrzebna jest zdrowa komórka jajowa i odpowiedniej jakości nasienie) musi jeszcze dojść do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w macicy. Aby komórka jajowa była w stanie zagnieździć się w macicy (niestety wiele ciąż kończy się właśnie na tym etapie) potrzebna jest prawidłowa grubość błony śluzowej macicy (endometrium). W okresie okołoowulacyjnym endometrium powinno mieć około 10 mm (pomiędzy 8-13 mm). Jeśli zatem obserwujesz swój cykl u lekarza ginekologa, zapytaj o grubość endometrium. Na poprawę endometrium dobrze działa min. fasola, brązowy ryż, soczewica, pestki dyni i słonecznika, seler, buraki oraz suszone śliwki."

Chyba czas dorzucić to do diety.

Do góry