reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Applecrumble - babo Ty, a ja patrzyłam na Twój wykres i zazdrościłam Ci wzrostu tempki u Ciebie!! U mnie coś tempka się dopiero ociąga!!

Cyntia85, no drgnęła trochę w górę ale nie oscyluje w obrębie magicznych 37 stopni, albo chociaż 36,9;-) zobaczysz, że u Ciebie jak w końcu ruszy to będzie jak BMW przy moim Seicento temperaturowym ;-)

Trzymam za nas wszystkie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

P. S. dziś się dowiedziałam o 4 zaciążonych koleżankach, pewnie specjalnie los mnie wystawia na taką próbę, żebym się nauczyła cierpliwości:-p ale mamy wysyp ciążowy... oby miejsc na porodówkach nie zabrakło:-)

reklama
A powiedzcie mi bo ostatnio budzę się co noc około 4 bo tak mi się siku chce.. później wstaję różnie zależy na którą mam do pracy ale w okolicach 6-9. To z którego moczu robić test? Z tego około 4 czy mogę z tego późniejszego? ;-)

lamorela no właśnie...dlaczego nie można pić przed testami owu??:confused: Myślałam,że to bez znaczenia....skoro przed ciążowymi można.Ale ja dopiero się uczę tych testów owu,więc stąd pytanie :)

O! A propos picia wody: Czytałam artykuł o pomaganiu swojemu śluzowi i tam pisano, że koniecznie pić te wymagane standardowe 2 litry wody (i nie wliczać w te 2 litry kawy). U mnie jakiś tam śluz był w tym cyklu, ale szału nie było, choć i tak mnie cieszy, że coś tam było :-D

O! A propos picia wody: Czytałam artykuł o pomaganiu swojemu śluzowi i tam pisano, że koniecznie pić te wymagane standardowe 2 litry wody (i nie wliczać w te 2 litry kawy). U mnie jakiś tam śluz był w tym cyklu, ale szału nie było, choć i tak mnie cieszy, że coś tam było :-D
2 litry wody plus kawa!!!!!!!!!! Chyba bym pekla!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: to juz wole siemie lniane ;-)

Centka dziekuje za dodanie!!

karotka na ulotce testu owu piszą tak Wypicie dużych ilości płynów może zmniejszyć stężenie hLH w moczu i tym samym zafałszować wynik. Dlatego około 2 godziny przed wykonaniem testu należy pić tylko niewielkie ilości płynów.

Z testem ciążowym jest tak samo, ale poziom hormonu tak nie skacze jak w przypadku owulacji. Do tego wieczorem robiony test ciążowy na wczesnym etapie może pokazać negatywny, choć poranny pokaże dwie kreski, a po nocy sik jest skoncentrowany.

Test ciążowy najlepiej robić z pierwszego moczu (jak się sika o 4 to z tego
:tak:)

Dwa litry wody to każdy człowiek powinien wypijać, choć fakt dla staraczek to jest pomocne.

dorcia u nas na kolację, a właściwie obiadokolację jak u mychuni naleśniki - trochę z serem, trochę z dżemem :-) a w ogóle to w cholerę z tymi testami :dry:

leemonca to dobre wieści o bieganiu :happy: ja od momentu, gdy zaczęłam biegać, czyli od maja schudłam może 2 kg, ale ja ważę 49 kg (no ale ja mam 158 cm :szok:), więc to nie było moim celem. Po prostu kiedyś dużo się sportowałam, potem miałam długą przerwę i w końcu postanowiłam, że zrobię coś dla siebie. I to było baaardzo dobre posunięcie ;-)

mychunia nie łam się, ja dziś od rana też byłam przybita, ale przeszło. W końcu nasze dni też przyjdą :happy:

hania$ witaj :happy: na pewno nie będziesz się z nami nudziła ;-)

madziorrek oj dajesz nadzieję :-D

cyntia ale u mnie jest już 30dc, a na teście było napisane, że po terminie @ można robić o dowolnej porze :zawstydzona/y: zakładam, że to hormony, bo nawet na buzi mnie wysypało jak nigdy...

no nic, może jutrzejsza wizyta u gin zrobi ze mnie mądrzejszą

ja siemię mam w ziarenkach, bo uwielbiam nawet takie suche, choć twarde są... no i do picia też lubię

Ostatnia edycja:
centka80 ja tez jestem alergikiem i teraz właśnie kicham od kilku dni jak najęta i mam dość. Mam leki, ale się boję ich brać jakby co wiecie. Nic ja dziś już uciekam padam na twarz.

reklama
martuskubus - siemie piję na śluz, biorę jeszcze olej z wiesiołka bo bez tego nie mam w ogóle śluzu płodnego :szok:

Cyntia85 - myśmy dokładnie tak zmajstrowali naszą córkę... obraziłam się na męża bo był zmęczony po pracy, a rano sam wyszedł z inicjatywą :-D

Hania$ - witaj :D

Do góry