reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Jak będę w PL,to kupię sobie jakieś "ziołowe" wspomagacze ;) No i mnie mój P. wnerwił....:wściekła/y: Powiedział,że oczywiście,będzie super,jeśli Sara będzie miała rodzeństwo,ale jak się nie uda,to tragedii też nie będzie...:szok: No i tu wqrwa mam,bo on patrzy wyłącznie z perspektywy rodzeństwa,a ja-owszem,również-ale tak samo ważne jest dla mnie samo to,że będzie drugie dziecko. On nie rozumie,co to instynkt macierzyński!!!! I wiem,że nie zrozumie,bo to w końcu facet..ale...cholera,dobił mnie tym.:-(
Jutro od rana znowu załatwianie różnych dupereli,a przy okazji chciałam młodej przekłuć uszy...trochę się boję,że będzie histeryzować,ale w razie czego po prostu zrezygnujemy.:) I potem młoda do mamusi mojej,a ja....dłuuugi weekend pełen relaksu,gnicia w łóżku przed TV z popcornem i chipsami i...nie wiem,ściągnę sobie chyba jakieś gry na kompa.:-D No jak dziecko,słowo daję...

reklama
Witajcie kobietki.
Ja dziś rozpoczęłam urlopowanie (tzn nie jeżdżę do firmy).
Dzionek miałam pracowity, poranne bieganie (10 km), seksik ;-), zakupy, sprzątanie -ścieranie kurzu, odkurzanie podłóg a potem ich mycie...ehhh, fajnie się mieszka w domku na wsi, z pieskiem....ale sprzątanie tego wszystkiego:dry:, potem pranie, obiadek - dziś grillowana pierś z kurczaka, makaron z chili i czosnkiem i sałatka a'la grecka, potem przygotowanie ogrodu pod trawnik (ja wyrywam metrowe chwasty a Tomasz kopie)... Mężuś poszedł pobiegać, a ja mam chwilę na przeczytanie co naprodukowałyście:-D:-D....

Witam nowe osóbki :biggrin2:
susel - bardzo, bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana:-(

mamaTomeczka - pięknie zobrazowałaś chwilę swojego poczęcia :-)

benfica - mój ginekolog powiedział, że jeżeli nie biegam wyczynowo, to aktywność może tylko pomoć w staraniu się o dziecko. Na hormony chyba nie ma wpływu:confused:

centka80 - nieźle, nieźle, jesteś niemożliwa....syna za 26 funtów:-D:-D ja też się staram mega zdrowo odżywiać, ale....nasiona lub sadzonki, np. pomidoró są już modyfikowane, bo np. mają teraz mocne ogonki, aby nie odpadały od krzaczka, zboża są modyfikowane, kiedyś wyrastały na 1,5 - 2 metrów, a teraz....60 cm, bo więcej nie potrzeba, pszenżyto to modyfikacja pszenicy i żyta (kiedyś takiego nie było) - tak więc tego chyba nie da się uniknąć....ale można ograniczyć :-D

cyntia85 - faceci często tak zachowują się na stres....mój małż miał tak ostatnio - kochaliśmy się przez 6 dni przed owu, a w dniu owulacji nie dał rady, ale....spoko, zdarza się. Może Twój nie chce się przyznać, że przez stras związany z naciskami, seks nie sprawia mu przyjemności i woli się zmęczeniem wymigać...

benfica - Jakby co, mam nadzieję, że lekarz powie same dobre wiadomości. Co do otyłości - sama jeszcze rok temu byłam otyła (ważyłam 91 kg przy wzroście 164 - wskażnik BMI - otyłość) ale schudłam 23 kg (jeszcze 4 do upragnionej wagi).... Otyłość w naszym kraju to epidemia, ale nikt nie widzi problemu - straszne, co do ziół - MOJE zdanie - zioła to suplement, nie lek i nie działają od pierwszego użycia, ja zaczęłam pić w 6dc....suplementy potrzebują ok 3 m-cy aby móc zacząć zauważać ich działanie, więc myślę, że 6 dni nie zrobi różnicy...

Straciattella -@ nie przyjdzie, wszystko będzie ok, trzymaj się i NIE PANIKUJ:no:

Piaska - testuj i obyś przekazała nam dobre wieści. Co do herbat - ja uwielbiam, Stara Herbaciara na mnie wołają, mam w domu pewnie, ze 20 rodzajów, czarne, zielone, owocowe, torebkowe, liściaste, fusiaste...Używam do tego trzcinowego cukru w ilości niepełnej, płaskiej łyżeczki, ksylitolu nie używałąm, mam stewię, ale ona zmienia smak, więc nie używam do herbaty (fuj, mam mdły smak)

blac_tea - najlepiej obserwować kilka symptomów, ja miewam niewiele śluzu i ciężko byłoby mi określić owu na jego podstawie, poza tym po kochaniu się, wypływają ze mnie Wojownicy i nigdy nie wiem jaki jest, więc badam szyjkę i tempkę i robię testy owu - aby mieć pewność

Arcala - :-( przykro mi - trzymam kciuki za kolejny cykl

mychunia - wiem co czujesz....moja szwagierka jest w 5 tygodniu ciąży :baffled:

hania$ - witam i życzę powodzenia....wiele z nas jest w podobnej sytuacji jak Ty, więc głowa do góry. Przykro mi z powodu Waszej straty, ale skoro raz się udało, to znaczy, że możecie i pewnie blokada jest w głowie. Tak się dzieje kiedy się chce czegoś bardzo mocno

Co do siemienia lnianego - ja wiem tylko, że zaparzone jest zdrowe, ale i baaardzo kaloryczne...więc używam go oszczędnie

Idę zrobić coś na kolację, chyba upichcę owsiankę z orzechami i borówkami

Applecrumble - babo Ty, a ja patrzyłam na Twój wykres i zazdrościłam Ci wzrostu tempki u Ciebie!! U mnie coś tempka się dopiero ociąga!!

No nieźle mnie ten mój Luby wczoraj wkurzył. Nie wracałam dziś do tematu, bo wiadomo.... liczyłam, że sam coś zainicjuje. Ale chyba wyczuł, że nastrój mi spada i jestem poddenerwowana, więc sam zainicjował dziś przytulanki. Zobaczymy, zobaczymy. Ja myślę, że płodzenie dziecka jest dla sporej ilości mężczyzn stresujące i czasem panikują.

Piaska - Ja też słyszałam sporo dobrego o ksylitolu :) a słyszałyście o tłuszczu kokosowym?

Głupi ten mój wykres. Niech mi ta tempka jutro skooooczy!! HOP HOP!!

Olej kokosowy stosuje jako kosmetyk. Cudownie nawilża, pięknie pachnie i do włosów też jest super, ale nie dla wszystkich. Słyszałam, że nadaje się do smażenia, ale tego jeszcze nie wypróbowałam, choć kurczak smażony w oleju kokosowym brzmi nieźle.
hania witam:)

hania$ - witam i życzę powodzenia....wiele z nas jest w podobnej sytuacji jak Ty, więc głowa do góry. Przykro mi z powodu Waszej straty, ale skoro raz się udało, to znaczy, że możecie i pewnie blokada jest w głowie. Tak się dzieje kiedy się chce czegoś bardzo mocno

Dziękuję bardzo, powiem szczerze, że ostatnio oprócz tego że biorę tabletki to nie mysle o ciąży ( może dlatego, że są wakacje). Jednak prawie codziennie dowiaduję się,że jakaś koleżanka lub któraś z kuzynek jest w ciąży ( najczęściej niechcianej) i wtedy jest mi naprawdę przykro, że ja oddałabym wszystko by być na ich miejscu. Oczywiście życzę każdej przyszłej mamie wszystkiego najlepszego.

Cyntia85 - tak, używałam kiedyś tłuszczu kokosowego, ale jest jak dla mnie paskudny. No ale ponoć niezły. Zaleca się go np. przy chorobach Parkinsona. Niby sprawa nikogo nie dotyczy w naszym wieku, ale profilaktyka, to ważna sprawa. Jenak dla mnie do odstrzału, nie mogłam się o niego przemóc.

hania$ - serdecznie witamy :-)

reklama
Do góry