reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Applecrumble - babo Ty, a ja patrzyłam na Twój wykres i zazdrościłam Ci wzrostu tempki u Ciebie!! U mnie coś tempka się dopiero ociąga!!

Cyntia85, no drgnęła trochę w górę ale nie oscyluje w obrębie magicznych 37 stopni, albo chociaż 36,9;-) zobaczysz, że u Ciebie jak w końcu ruszy to będzie jak BMW przy moim Seicento temperaturowym ;-)

Trzymam za nas wszystkie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

P. S. dziś się dowiedziałam o 4 zaciążonych koleżankach, pewnie specjalnie los mnie wystawia na taką próbę, żebym się nauczyła cierpliwości:-p ale mamy wysyp ciążowy... oby miejsc na porodówkach nie zabrakło:-)

reklama
A powiedzcie mi bo ostatnio budzę się co noc około 4 bo tak mi się siku chce.. później wstaję różnie zależy na którą mam do pracy ale w okolicach 6-9. To z którego moczu robić test? Z tego około 4 czy mogę z tego późniejszego? ;-)

lamorela no właśnie...dlaczego nie można pić przed testami owu??:confused: Myślałam,że to bez znaczenia....skoro przed ciążowymi można.Ale ja dopiero się uczę tych testów owu,więc stąd pytanie :)

O! A propos picia wody: Czytałam artykuł o pomaganiu swojemu śluzowi i tam pisano, że koniecznie pić te wymagane standardowe 2 litry wody (i nie wliczać w te 2 litry kawy). U mnie jakiś tam śluz był w tym cyklu, ale szału nie było, choć i tak mnie cieszy, że coś tam było :-D

O! A propos picia wody: Czytałam artykuł o pomaganiu swojemu śluzowi i tam pisano, że koniecznie pić te wymagane standardowe 2 litry wody (i nie wliczać w te 2 litry kawy). U mnie jakiś tam śluz był w tym cyklu, ale szału nie było, choć i tak mnie cieszy, że coś tam było :-D
2 litry wody plus kawa!!!!!!!!!! Chyba bym pekla!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: to juz wole siemie lniane ;-)

Centka dziekuje za dodanie!!

karotka na ulotce testu owu piszą tak Wypicie dużych ilości płynów może zmniejszyć stężenie hLH w moczu i tym samym zafałszować wynik. Dlatego około 2 godziny przed wykonaniem testu należy pić tylko niewielkie ilości płynów.

Z testem ciążowym jest tak samo, ale poziom hormonu tak nie skacze jak w przypadku owulacji. Do tego wieczorem robiony test ciążowy na wczesnym etapie może pokazać negatywny, choć poranny pokaże dwie kreski, a po nocy sik jest skoncentrowany.

Test ciążowy najlepiej robić z pierwszego moczu (jak się sika o 4 to z tego
:tak:)

Dwa litry wody to każdy człowiek powinien wypijać, choć fakt dla staraczek to jest pomocne.

dorcia u nas na kolację, a właściwie obiadokolację jak u mychuni naleśniki - trochę z serem, trochę z dżemem :-) a w ogóle to w cholerę z tymi testami :dry:

leemonca to dobre wieści o bieganiu :happy: ja od momentu, gdy zaczęłam biegać, czyli od maja schudłam może 2 kg, ale ja ważę 49 kg (no ale ja mam 158 cm :szok:), więc to nie było moim celem. Po prostu kiedyś dużo się sportowałam, potem miałam długą przerwę i w końcu postanowiłam, że zrobię coś dla siebie. I to było baaardzo dobre posunięcie ;-)

mychunia nie łam się, ja dziś od rana też byłam przybita, ale przeszło. W końcu nasze dni też przyjdą :happy:

hania$ witaj :happy: na pewno nie będziesz się z nami nudziła ;-)

madziorrek oj dajesz nadzieję :-D

cyntia ale u mnie jest już 30dc, a na teście było napisane, że po terminie @ można robić o dowolnej porze :zawstydzona/y: zakładam, że to hormony, bo nawet na buzi mnie wysypało jak nigdy...

no nic, może jutrzejsza wizyta u gin zrobi ze mnie mądrzejszą

ja siemię mam w ziarenkach, bo uwielbiam nawet takie suche, choć twarde są... no i do picia też lubię

Ostatnia edycja:
centka80 ja tez jestem alergikiem i teraz właśnie kicham od kilku dni jak najęta i mam dość. Mam leki, ale się boję ich brać jakby co wiecie. Nic ja dziś już uciekam padam na twarz.

reklama
martuskubus - siemie piję na śluz, biorę jeszcze olej z wiesiołka bo bez tego nie mam w ogóle śluzu płodnego :szok:

Cyntia85 - myśmy dokładnie tak zmajstrowali naszą córkę... obraziłam się na męża bo był zmęczony po pracy, a rano sam wyszedł z inicjatywą :-D

Hania$ - witaj :D

Do góry