reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Słuchajcie, dziwna sprawa. Właśnie odebrałam wyniki badań AMH i okazało się, że rok temu miałam 2,5 a teraz mam 4,7.
Skala jest ta sama, nawet w tym samym laboratorium robiłam. To jest badanie rezerwy jajnikowej, więc jak mogło wzrosnąć???

Mar-chew​ smak jest ok, ale glutowata konsystencja wywołuje u mnie mdłości.

lamorela, a jakie kupujesz siemię? w ziarenkach, czy zmielone? Ja kiedyś piłam, jak miałam problemy z żołądkiem, to zalewałam te zmielone wodą i dodawałam do tego sok/syrop i wyglądało jak kisiel. Może tak spróbuj. A siemię to na zwiększenie ilości śluzu, tak?

Dziewczyny uwaga na siemię lniane!
Jest to rzecz bardzo zdrowa, ale należy pić TYLKO sparzone. Nic nie łykać i nie jeść zmielonego.
Już piszę dlaczego.
Jak możecie sprawdzić, jeśli siemię zmielone weźmiecie na wilgotną łyżkę, to ją oblepi. To samo robi w naszych jelitach, co może prowadzić do odkładania się i stanów zapalnych. Rozwiązaniem byłoby popijanie obfite, ale to też nie jest najlepsze.
Należy je sparzyć i wypić. Nie kupujcie mielonego, bo bardzo często jest zapleśniałe, nawet to z apteki. Można je łatwo samemu zmielić.
A najlepsza rzecz we wszechświecie, to olej lniany Budwigowy tłoczony na zimno (tzw. 10-cio stopniowy).
A wiem to stąd, że znajoma biolog je badała i kiedyś dłuuuugooo opowiadała mi, jak to ludzie chcąc dobrze, robią sobie krzywdę.

Dziewczyny, nie bylo mnie dzien a Wy zapisalyscie prawie 50 stron!! WOW:angry::szok::angry: Ale z Was przemile gaduly!!

Susel...Bardzo mi przykro. Jestes w moich myslach!

Centka lub Straciatella czy ktoras z Was moze mnie dopisac do listy @ na 25.08 (choc w sumie czuje jakby miala franca przyjsc dzis) Slicznie prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

Wczoraj mialam pierwszy dzien w pracy po 2 miesiecznym zwolnieniu I juz po polowie dnia chcialam stamtad wyjsc I nie wracac...a jak wrocilam do domu, to bylam padnieta na maxa. Normalnie chodze spac ok 1-2 nad ranem a wczoraj zawloklam sie do lozka po 22giej!:szok: Tak mnie w pracy wykonczyli.

Dzis rano zrobilam test I niestety jedna kreseczka....:(

Strasznie sie ciesze, ze mamy juz tyle sierpniowych ciezarowek - to daje nadzieje!!

Lamorela,Marchew czy siemie lniane pijecie tylko na polepszenie sluzu czy moze ma ono jeszcze jakies magiczne mozliwosci??

apple tak na zwiększenie, ale ostatnio też miałam małe problemy żołądkowe i stwierdziłam, że zacznę pić. Piję siemię zmielone.

Piaska
niestety nie mam czym zmielić ziarenek, a co do lepkości jem go w postaci niezbyt gęstego kisielu, bo wiem, że może przytykać.

Ostatnia edycja:
Witam Wszystkie Staraczki,
Chciałabym do Was dołączyć, staram się z mężem o dzidziusia od ponad dwóch lat, raz się udało zaszłam w ciąże ale niestety w 6 tygodniu poroniłam, robiłam większość badań i wszystko ok, mój mąz również się badał i u niego nie jset idealnie ale nie jest źle. Regularnie chodzę do ginekologa i monitoruję cykle ale nic z tego nie wychodzi. Od 3 miesięcy biorę duphaston od 14 dnia cyklu, mam nadzieję ( jak co miesiąc) że tym razem się uda. termin @ to 31 sierpnia:-)

reklama
Do góry