reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Ailatan też tule mocno! Miałas robione jakieś badania? Szukanie przyczyny poronienia albo z powodu tylu miesięcy staran?

reklama
Celta a robilas test wieczorem przed tym porannym z wyrazna krecha? Moze Twoja owu byla b krotka, tak czasem jest. Moja trwa okolo poltora dnia. Hmmmm...

Poziomk@ - te cudaki z avataru niestety nie moje...moich nie daloby rady tak ladnie usadzic, hehe zaraz zaczely by obryzac uszy jeden drugiemu ;-)

Dorcia - wierze, ze zwierze potrafi wyczuc chorobe...a mozna wiedziec w jaki sposob Wam to okazala? Moje siersciowce zawsze chca sie na mnie wygrzewac, z reguly braknie kolan do siedzenia i rak do smyrania...czasem stopa wystarcza ;-)

Kurcze, dziewczyny teraz ja zaczynam sobie roic symptomy....dzis bole podbrzusza jak na @, sporo sluzu (przepraszam za grafike hehe) i zauwazylam lekkie malutenkie plamienie (dzis 6 dpo)...hmmm...tak zaczela sie u mnie ciaza z moim Aniolkiem....jeszcze tydzien do testowania i chyba nie wytrzymam!!!!!!!!! NA POMOC!!!!! :szok::szok::szok:

witam z rana :-) znam kilka już par, które bardzo długo się starały o dziecko i nic dopiero jak zaczęli się modlić do św. Dominika poczęli potomka :-D http://www.dominikanki.republika.pl/pasek_sw_dominika.html - tu macie linka. I powiem Wam ze ja tez w to wierzę, bo siostra 2 straciła :-(zaczęła się modlić i teraz jest w 17 tygodniu ciąży :-D więc głowa do góry, a jak ktoś ma ochotę niech się zacznie modlić. Wiara zawsze czyni cuda! ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana.
Test, który zrobiłam dwie godziny temu wyszedł negatywnie. Nie rozumiem dlaczego. Dziś 32 dc i nadal nic. Lekko zaczęło mnie bolec podbrzusze :-(
Ech, nie tak miało być... A @ jak nie było tak nie ma...

Dziewczyny, ale tu sie duzo dzieje! Ja juz po urlopie i od razu wracam tu do was! Nawet udalo mi sie juz nadrobic zaleglosci :)

podczas pobytu w PL niestety nie udalo mi sie spotkac z ginem ale ziolka kupione, termometr z dwoma miejscami po przecinku tez i nawet testy owu i ciazowe wiec jestem gotowa na przyszly cykl jakby ten mial nie wyjsc a chyba nie bardzo bo u mnie jakis przedziwny cykl w tym miesiacu. ovufriend nie jest pewien kiedy owu byla i ja tez nie ani czy w ogole byla. do tego tempka tak jakos srednio rosnie :/

Fajne macie te zwierzaki! U mnie tez dwa kocurki przytulaski ;)

wanda dopoki @ nie ma jest nadzieja :) napewno slyszalas o testach ktore wychodzily bardzo pozno, wiec albo cierpliwosci albo na bete. a owu nie mialas czasem jakos pozniej?

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielnie-kawkowo...
melduje wredota przylazla:wściekła/y:,wiec zaczynam 8 cykl starankowy i do ch.....ry mam nadzieje ze bedzie szczesliwy!!!!

Wanda w takiej sytuacji jedynie beta da konkretną odpowiedź ... albo pozostaje czekanie :-(

Basik a to wredota dopiero...co za franca nooo...ale nowy cykl i nowa nadzieja...obyś przez najbliższy rok nie zobaczyła już @ !!!

susel to widzę że jesteś idealnie przygotowana :tak: Trzymam &&&

reklama
Poziomk@ - wtedy poroniłam, bo była wada zarodka, od początku nie było dobrze, na pierwszym USG mi powiedziała, że pęcherzyk jest za mały w stosunku do zarodka i dlatego na pewno się nie udało :-( Teraz staraliśmy się 6 cykli i dopiero byłam 2 tyg temu u gin, żeby z nią pogadac co dalej robić. No i kazała mi zrobić badania krwi w 3-6dniu cyklu, mam listę co dokładnie mam zrobić. A że wczoraj przyszła już @ to w tym tyg polecę porobić badania. I zaczął się właśnie 7 cykl starań. Moja gin powiedziała, że zdrowe pary, którym wychodzą dobrze badania starają się do roku. Dopiero po roku czasu zaczyna się konkretne badania i leczenie. Oczywiście jak u niej byłam 2 tyg temu to akurat był 12 dc i zrobiła USG, wyszło, że nie ma żadnego pęcherzyka i że albo owu już była albo, że w ogóle jej nie było i już nie będzie :-( A wiem, że 3 mce temu na pewno pęcherzyk był i pękł, (bo akurat trafiłam do szpitala ze strasznymi bólami brzucha, podejrzewali wyrostek, ale wyszło, że to bóle owulacyjne, wtedy wszystkie badania mi porobili łącznie z USG) więc może to był jednorazowy cykl bezowulacyjny?? Załamana jestem tym wszystkim.

Jestem u rodziców własnie i idę się opalać, muszę korzystać ze słoneczka, bo już koniec sierpnia! :-)
A w ogóle to wkurzyłam się! Nie ma już żadnych fajnych ofert wakacji, w terminie, który by nas interesował!!! :angry:

Do góry