reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Ailatan też tule mocno! Miałas robione jakieś badania? Szukanie przyczyny poronienia albo z powodu tylu miesięcy staran?

reklama
Celta a robilas test wieczorem przed tym porannym z wyrazna krecha? Moze Twoja owu byla b krotka, tak czasem jest. Moja trwa okolo poltora dnia. Hmmmm...

Poziomk@ - te cudaki z avataru niestety nie moje...moich nie daloby rady tak ladnie usadzic, hehe zaraz zaczely by obryzac uszy jeden drugiemu ;-)

Dorcia - wierze, ze zwierze potrafi wyczuc chorobe...a mozna wiedziec w jaki sposob Wam to okazala? Moje siersciowce zawsze chca sie na mnie wygrzewac, z reguly braknie kolan do siedzenia i rak do smyrania...czasem stopa wystarcza ;-)

Kurcze, dziewczyny teraz ja zaczynam sobie roic symptomy....dzis bole podbrzusza jak na @, sporo sluzu (przepraszam za grafike hehe) i zauwazylam lekkie malutenkie plamienie (dzis 6 dpo)...hmmm...tak zaczela sie u mnie ciaza z moim Aniolkiem....jeszcze tydzien do testowania i chyba nie wytrzymam!!!!!!!!! NA POMOC!!!!! :szok::szok::szok:

witam z rana :-) znam kilka już par, które bardzo długo się starały o dziecko i nic dopiero jak zaczęli się modlić do św. Dominika poczęli potomka :-D http://www.dominikanki.republika.pl/pasek_sw_dominika.html - tu macie linka. I powiem Wam ze ja tez w to wierzę, bo siostra 2 straciła :-(zaczęła się modlić i teraz jest w 17 tygodniu ciąży :-D więc głowa do góry, a jak ktoś ma ochotę niech się zacznie modlić. Wiara zawsze czyni cuda! ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana.
Test, który zrobiłam dwie godziny temu wyszedł negatywnie. Nie rozumiem dlaczego. Dziś 32 dc i nadal nic. Lekko zaczęło mnie bolec podbrzusze :-(
Ech, nie tak miało być... A @ jak nie było tak nie ma...

Dziewczyny, ale tu sie duzo dzieje! Ja juz po urlopie i od razu wracam tu do was! Nawet udalo mi sie juz nadrobic zaleglosci :)

podczas pobytu w PL niestety nie udalo mi sie spotkac z ginem ale ziolka kupione, termometr z dwoma miejscami po przecinku tez i nawet testy owu i ciazowe wiec jestem gotowa na przyszly cykl jakby ten mial nie wyjsc a chyba nie bardzo bo u mnie jakis przedziwny cykl w tym miesiacu. ovufriend nie jest pewien kiedy owu byla i ja tez nie ani czy w ogole byla. do tego tempka tak jakos srednio rosnie :/

Fajne macie te zwierzaki! U mnie tez dwa kocurki przytulaski ;)

wanda dopoki @ nie ma jest nadzieja :) napewno slyszalas o testach ktore wychodzily bardzo pozno, wiec albo cierpliwosci albo na bete. a owu nie mialas czasem jakos pozniej?

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielnie-kawkowo...
melduje wredota przylazla:wściekła/y:,wiec zaczynam 8 cykl starankowy i do ch.....ry mam nadzieje ze bedzie szczesliwy!!!!

Wanda w takiej sytuacji jedynie beta da konkretną odpowiedź ... albo pozostaje czekanie :-(

Basik a to wredota dopiero...co za franca nooo...ale nowy cykl i nowa nadzieja...obyś przez najbliższy rok nie zobaczyła już @ !!!

susel to widzę że jesteś idealnie przygotowana :tak: Trzymam &&&

reklama
Poziomk@ - wtedy poroniłam, bo była wada zarodka, od początku nie było dobrze, na pierwszym USG mi powiedziała, że pęcherzyk jest za mały w stosunku do zarodka i dlatego na pewno się nie udało :-( Teraz staraliśmy się 6 cykli i dopiero byłam 2 tyg temu u gin, żeby z nią pogadac co dalej robić. No i kazała mi zrobić badania krwi w 3-6dniu cyklu, mam listę co dokładnie mam zrobić. A że wczoraj przyszła już @ to w tym tyg polecę porobić badania. I zaczął się właśnie 7 cykl starań. Moja gin powiedziała, że zdrowe pary, którym wychodzą dobrze badania starają się do roku. Dopiero po roku czasu zaczyna się konkretne badania i leczenie. Oczywiście jak u niej byłam 2 tyg temu to akurat był 12 dc i zrobiła USG, wyszło, że nie ma żadnego pęcherzyka i że albo owu już była albo, że w ogóle jej nie było i już nie będzie :-( A wiem, że 3 mce temu na pewno pęcherzyk był i pękł, (bo akurat trafiłam do szpitala ze strasznymi bólami brzucha, podejrzewali wyrostek, ale wyszło, że to bóle owulacyjne, wtedy wszystkie badania mi porobili łącznie z USG) więc może to był jednorazowy cykl bezowulacyjny?? Załamana jestem tym wszystkim.

Jestem u rodziców własnie i idę się opalać, muszę korzystać ze słoneczka, bo już koniec sierpnia! :-)
A w ogóle to wkurzyłam się! Nie ma już żadnych fajnych ofert wakacji, w terminie, który by nas interesował!!! :angry:

Do góry