reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Hejka kochane dziewczynki ;-) Jak wam mija niedziela? Mi oczywiście leniwie..:sorry: Ale po 13:00 budzę P. z drzemki i robimy obiadek...Klopsiki z kurkami i pieczarkami,do tego ziemniaczki i hm...nie mam nic na sałatkę,ale obejdzie się i bez :) A na jutro ,dla odmiany,sznycelki. :-D A co wy macie na obiadek dzisiaj ?? Kurde,tak za mną rosół łazi,a ilekroć jestem w sklepie,to zapominam kupić to,co trzeba...:sorry:
Ok. 16:00 będę robić następny teścior owu... Licząc,że mój cykl miałby 28 dni,to TEORETYCZNIE,z kalendarzyków,owulka wychodzi 22.08. Ale wiadomo,że raczej wtedy jej nie będzie,bo mam popieprzone cykle i nigdy nie wiem ile będą trwać,więc liczę,że teściki mi pomogą.:)
ailatan przypomniałaś mi,że ja też mam ochotę na urlop...Najlepiej nad morzem,choćby sam weekend!! Ale,póki co,marzenia....:(

reklama
karotka00 U mnie niedziela pracowita czyli ciąg dalszy pisania pracy mgr :/ Chyba się upiję jak wreszcie to skończę... A na obiadek pieczony kurczaczek z fasolką :D

Zrobiłam dzisiaj rano tc bo oczywiście nie mogłam już wytrzymać, ale oczywiście jak zwykle negatywny :/ no ale póki nie ma @ to jest nadzieja :)

Karotka ja mam słodko-kwaśne udka z kurczaka, smażone ziemniaczki i pomidory w śmietanie.
U mnie chyba w końcu wczoraj była owu:) A nie wierzyłam już w nią:) Więc trzeba mnie zmienić na liście z terminem @ na 1.09.2013

Witajcie! przepisuję się do Was na ten wątek :) u mnie jeszcze nic nie wiadomo. @ jeszcze nie przyszła więc na razie czekam. Jak nic się nie zmieni to za około tydz będę testować :) oczywiście dam znać. Karotka u mnie też dziś kureczki w sosie :) a do tego zrobiłam suróweczkę z selera ( którego za bardzo nie lubiłam, ale nad morzem mi posmakowało :)
po południu zapraszam na wirtualną kawkę, bo wczoraj upiekłam pyszny jabłecznik :)
a powiedzcie mi Kochane po jakim czasie pojawiają się pierwsze objawy? jest na to jakaś reguła?
Pozdrawiam Was serdecznie! a tymczasem idę leniuchować, bo jutro niestety do pracy trzeba wracać :(

Paulinka88 Zmienione :)

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 59!!
Zaciążonych potwierdzonych: 6

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
Matik2012 - termin @ 1.4.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

basik - termin @ 13.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08

Staraczki:

Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
perelka - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Dorcia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
dorciaM -termin @ 29.08.2013
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

Paulinka88- termin @ 01.09
applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
malena100 - termin @09.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
celta - termin @ 15.09

hej :-) u mnie póki co bez żadnych wieści bo i czas nie ten jeszcze właściwy :-) wpadam tu tylko poczytać co u Was :-) jestem z Wami każdego dnia i wspieram Wszystkie czekające na dobrą nowinę :-):tak::tak::tak: miłej niedzieli życzę :tak::tak:

Widzę,że przeważa w obiadkach kurczak jednak :-p Ale ,jak byłam młodsza,moja babcia też w niedziele zazwyczaj kurczaka albo schabowego robiła :)
asica wiesz,z tymi objawami ciężko powiedzieć...:sorry: Każda kobieta jest inna,u jednej zaczną się mdłości już niedługą chwilę po zrobieniu pozytywnego testu, u drugiej to będzie 2 tyg później,a jeszcze u innej nie będzie w ogóle (jak u mnie-nie miałam mdłości w ogóle)...No i wiadomo,dość szybko powiększenie i wrażliwość piersi, ew.metaliczny posmak w ustach...Z tym,że to takie podstawowe objawy i każda z nas może je przeżywać inaczej..:sorry:
Zaraz zamorduję własne dziecko...Po raz setny woła "Mamooo!! BO ja nie umiem układać tych puzzli,pomóżżżż!!"...Po kilku razach,jak mnie to już wkurza i mówię,że nie,to mi zaczyna miauczeć...Grrrr...:wściekła/y:

Słyszałam ostatnio, że kobiety starające się o dziecko a zwłaszcza te mające problem z hormonami powinny maksymalnie ograniczyć jedzenie kurczaków. Bo podobno są tak nafaszerowane hormonami, że mogą nieźle namieszać w organiźmie.

arcala iii tam....W dzisiejszych czasach wszystko jest faszerowane hormonami i psikane,pryskane jakimś syfem....:crazy: Ale co do kurczaka,zgadza się,bo ten,to wybitnie faszerowany WSZYSTKIM chyba jest. Inna sprawa,że raczej z niego nie zrezygnuję,bo uwielbiam.:-D
No i idę zaraz ten obiad robić...A tak mi się nie chceeee....:( Najchętniej położyłabym się koło P. i spała do 17:00 :cool: Ale,z drugiej strony,wizja pysznego obiadku daje mi kopa w tyłek :):-)

reklama
Do góry