reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Hejka kochane dziewczynki ;-) Jak wam mija niedziela? Mi oczywiście leniwie..:sorry: Ale po 13:00 budzę P. z drzemki i robimy obiadek...Klopsiki z kurkami i pieczarkami,do tego ziemniaczki i hm...nie mam nic na sałatkę,ale obejdzie się i bez :) A na jutro ,dla odmiany,sznycelki. :-D A co wy macie na obiadek dzisiaj ?? Kurde,tak za mną rosół łazi,a ilekroć jestem w sklepie,to zapominam kupić to,co trzeba...:sorry:
Ok. 16:00 będę robić następny teścior owu... Licząc,że mój cykl miałby 28 dni,to TEORETYCZNIE,z kalendarzyków,owulka wychodzi 22.08. Ale wiadomo,że raczej wtedy jej nie będzie,bo mam popieprzone cykle i nigdy nie wiem ile będą trwać,więc liczę,że teściki mi pomogą.:)
ailatan przypomniałaś mi,że ja też mam ochotę na urlop...Najlepiej nad morzem,choćby sam weekend!! Ale,póki co,marzenia....:(

reklama
karotka00 U mnie niedziela pracowita czyli ciąg dalszy pisania pracy mgr :/ Chyba się upiję jak wreszcie to skończę... A na obiadek pieczony kurczaczek z fasolką :D

Zrobiłam dzisiaj rano tc bo oczywiście nie mogłam już wytrzymać, ale oczywiście jak zwykle negatywny :/ no ale póki nie ma @ to jest nadzieja :)

Karotka ja mam słodko-kwaśne udka z kurczaka, smażone ziemniaczki i pomidory w śmietanie.
U mnie chyba w końcu wczoraj była owu:) A nie wierzyłam już w nią:) Więc trzeba mnie zmienić na liście z terminem @ na 1.09.2013

Witajcie! przepisuję się do Was na ten wątek :) u mnie jeszcze nic nie wiadomo. @ jeszcze nie przyszła więc na razie czekam. Jak nic się nie zmieni to za około tydz będę testować :) oczywiście dam znać. Karotka u mnie też dziś kureczki w sosie :) a do tego zrobiłam suróweczkę z selera ( którego za bardzo nie lubiłam, ale nad morzem mi posmakowało :)
po południu zapraszam na wirtualną kawkę, bo wczoraj upiekłam pyszny jabłecznik :)
a powiedzcie mi Kochane po jakim czasie pojawiają się pierwsze objawy? jest na to jakaś reguła?
Pozdrawiam Was serdecznie! a tymczasem idę leniuchować, bo jutro niestety do pracy trzeba wracać :(

Paulinka88 Zmienione :)

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 59!!
Zaciążonych potwierdzonych: 6

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
Matik2012 - termin @ 1.4.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

basik - termin @ 13.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08

Staraczki:

Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
perelka - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Dorcia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
dorciaM -termin @ 29.08.2013
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

Paulinka88- termin @ 01.09
applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
malena100 - termin @09.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
celta - termin @ 15.09

hej :-) u mnie póki co bez żadnych wieści bo i czas nie ten jeszcze właściwy :-) wpadam tu tylko poczytać co u Was :-) jestem z Wami każdego dnia i wspieram Wszystkie czekające na dobrą nowinę :-):tak::tak::tak: miłej niedzieli życzę :tak::tak:

Widzę,że przeważa w obiadkach kurczak jednak :-p Ale ,jak byłam młodsza,moja babcia też w niedziele zazwyczaj kurczaka albo schabowego robiła :)
asica wiesz,z tymi objawami ciężko powiedzieć...:sorry: Każda kobieta jest inna,u jednej zaczną się mdłości już niedługą chwilę po zrobieniu pozytywnego testu, u drugiej to będzie 2 tyg później,a jeszcze u innej nie będzie w ogóle (jak u mnie-nie miałam mdłości w ogóle)...No i wiadomo,dość szybko powiększenie i wrażliwość piersi, ew.metaliczny posmak w ustach...Z tym,że to takie podstawowe objawy i każda z nas może je przeżywać inaczej..:sorry:
Zaraz zamorduję własne dziecko...Po raz setny woła "Mamooo!! BO ja nie umiem układać tych puzzli,pomóżżżż!!"...Po kilku razach,jak mnie to już wkurza i mówię,że nie,to mi zaczyna miauczeć...Grrrr...:wściekła/y:

Słyszałam ostatnio, że kobiety starające się o dziecko a zwłaszcza te mające problem z hormonami powinny maksymalnie ograniczyć jedzenie kurczaków. Bo podobno są tak nafaszerowane hormonami, że mogą nieźle namieszać w organiźmie.

arcala iii tam....W dzisiejszych czasach wszystko jest faszerowane hormonami i psikane,pryskane jakimś syfem....:crazy: Ale co do kurczaka,zgadza się,bo ten,to wybitnie faszerowany WSZYSTKIM chyba jest. Inna sprawa,że raczej z niego nie zrezygnuję,bo uwielbiam.:-D
No i idę zaraz ten obiad robić...A tak mi się nie chceeee....:( Najchętniej położyłabym się koło P. i spała do 17:00 :cool: Ale,z drugiej strony,wizja pysznego obiadku daje mi kopa w tyłek :):-)

reklama
Do góry