reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Dzień dobry,

nie było mnie cały weekend, który spędziłam z Małżem. Niestety nie odwiedziliśmy Torunia, bo pogoda była paskudna.
U mnie zaczął się najbardziej stresujący etap cyklu - ostatnie 7 dni. Zaczynam się denerwować, choć w zasadzie w tym cyklu szanse na ciąże są niewielkie, tylko 3 serduszka, ostatnie dzień przed @.... Ale późniejsze zachowanie Małża spowodowały brak bzykanka...
Cofam 10 stron - całości nie dam rady

mississ - fajnie będzie jeżeli @ nie przyszłaby o czasie...

fox - bardzo mi przykro - <tulę>, nie ma słów pocieszenia...

Centka, Malusiolka - bardzo dobra decyzja z porządkami na liście. Osoby, które nie są aktywne od tak dawna, nie będą miały nam za złe, skoro i tak tu nie zaglądają

mississ - moim zdaniem dobrą decyzję podjęliście. Tylko czemu faceci nie potrafią najpierw porozmawiać ??? Dobrze, że się dogadaliście

Cyntia - trzymaj się. Myślami jestesmy przy Tobie

Wszystkie osoby gdzieś tam z UK - trzymajcie się, nie dajcie się wywiać...może ew.przelecieć...

Centka - a czemu dobre wieści tylko dla Malusiolki. MY TEŻ CHCEMY WIEDZIEĆ. przynajmniej ja :tak: zakupy fajne, płaszczyk super a i butki na koturnach to moje ulubione

reklama
dzień dobry wszystkim - dopiero teraz, bo wczoraj po powrocie wszyscy padliśmy i wstaliśmy dopiero dziś rano, a później biegałam załatwiać parę spraw i musiałam popracować, teraz znalazłam chwilkę żeby coś napisać...

@ się rozkręciła na całego, z "korkami" nie wyrabiam :szok:

cyntia - mocno tulę i trzymam kciuki, żebyś szybko się zregenerowała - mój zaufany ginek też doradzał, żeby pójść na zabieg, bo gorsze są powikłania mogą być, gdy się człowiek nie oczyści - a tak 2-3 cykle i wszystko będzie grało

centka - zakupy superaśne - i płaszczyk i butki śliczne

ania- gratulacje :)

malusiolka - dobrze, że już jesteś zdrowa, poucz się trochę a później zrelaksuj

tekla - fluidki przejmuję (oczywiście tę część dla mnie, żeby dla innych wystarczyło ;))

dobrego dnia - dziś będę miała czasu na pisanie, więc może wieczorem nadrobię chociaż czytanie...

malusiolka na moje oko ten mój cykl jest bezowulacyjny, bo mam skakankę temperatur, biorę luteinę do jutra (będzie 27 dc), no i odczekam tak z 3 dni na rozwój wydarzeń, no może w czwartek zatestuję, bo jeszcze jakiś 1 test mi się w domu ostał, ale nadziei nie mam prawie żadnej w tym cyklu

centka, zdecydowanie maj stajl :tak: Zakupy jednak poprawiają humor nie? :-p
Ja jakoś nie moge zdecydować się na jasne rzeczy no i moja szafa ma tylko ciemne kolory.

Malusiolka, dzisiaj na obiad mam mój uwielbiany po wszeczasy szpinak + kotlety z piersiąt (ale nie takie zwykłe rozbijane, nie nie ;-)) i jakby ktoś jeszcze chciał to żur z jajem.
Twój mąż to też chyba pracoholik co?

Leemonca oj tam, co ze trzy serca? Nie wiesz jak to jest? Czasem 1 złoty strzał wystarczy :tak:Trzymam kciukasy!

fox mnie też ostatnio tak zalewa, że głowa mała :szok:

Zrobiłam moje drogie farsz do pierogów ruskich. Jutro zasiadam do lepienia. Nie może być mniej jak 150! :tak:

Centka, nie flaguj mi tu tylko dawaj na PW :p Ja od wczoraj czekam i się doczekać nie mogę. Co chwilę tylko malus ja już idę na priv i jakoś dojść nie możesz :p Jak chcesz pomogę Tobie :-D:-D

Conti, i tak ściskam mocno aby ten cykl był Twój :*:* Ja ostatnio tak miałam, że cykl bezowulacyjny. Nawet ginekolog to stwierdził. Teraz musi mi się udać, bo ile to można czekać :p Do 4 razy sztuka. 4 cykl i 4 poprawka na prawko :-D Coś w tym mysi być :p

Agamemnon, to jak robisz te piersi? Ja jak kupuje pierś z kurczaka, to kroje ją na kotleciki i już nie tłukę, bo nie ma sensu :) Tak pracoholik z mojego męża. Wiesz, chce zapewnić nam dobry byt. Kocham go za to :*:*

fox, zdrowa tak, ale co do szczęścia z odejściem @ to się lekko pośpieszyłam. Rano prawie nie było, a teraz jak byłam w toalecie, to znowu leci. I tak mam przeważnie 7/8 dni plus parę dni plamień.

Leemoncia, już od dawna miałam ochotę zrobić coś z tą listą, ale głupio mi było przed dziewczynami. Z drugiej strony, ile to można czekać. Skoro nie pokazują się, to oznacza tylko jedno. Olały i już :) Kochana, ilość przytulanek nie ma tu znaczenia. najważniejsze jest tylko to jedno. Liczę na Twoje II kreseczki :* &&&&& Ja też z mężem mało co mamy seksu, bo prawie go nie ma, a jak już jest, to padnięci jesteśmy po całym dniu. M po pracy, ja po robocie w domu + opieką nad dziećmi.

centka, przez chwile myśłąłam ze białymi gaciami machasz :-D;-)
Ja też nie ogarniam ale łudzę się, że zostanie mi to wybaczone :happy:

Malusiolka, a więc: pierś kroisz w kosteczkę, doprawiasz. Dodajesz tam startego zółtego sera, mąkę, jajko i łyżkę czubata majonezu (wiadomo ilość sobie tam zmieniasz czy to z jednej czy z dwóch piersi wiec i wtedy więcej składników). Wszystko mieszasz dokładnie i zmażysz na patelni kotleciki :happy: Ja dodałam jeszcze do tego starte pieczarki i mam taką właśnie wiersję. Hubert się nimi zajada :happy:

Dobra, koniec folgowania, czas się zbierac po pierworodnego

Centka
zakupy swietne :-) I plaszczyk i buciki cud miod :tak: Uwielbiam takie kakaowe kolory :-)

Lemonica
teraz tez sa moje najgorsze 7 dni bbrr. Przez chwile czulam sie normalnie ale poszlam do babci i myslalam ze jej pawia na stol wypuszcze:eek:

Nie wiem co sie ze mna dzieje, po tempce nie sadze ze mogloby siecos dziac ze mna w kierunku wczesnej ciazy ale z drugiej str jak znow mnie bierze bol w pachwinach i mdlosci to watpliwosci mam... Glupia jestem wiem... Bede sie z siebie niezle smiala jak malpiszon przylezie.

Agamemnon, aa tak robisz. Ja podobnie robię (ale czasami, bo moje nie bardzo). Ja daje 3 łyżki, mąki, łyżeczkę vegety, 3 surowe jajka, pierś pokrojoną w kosteczkę, ser żółty starowany na grubych oczkach i natkę pietruszki posiekaną. Wszystko trzeba wymieszać i smażyć. Inaczej mówi się na to placuszki :) Ten przepis jest na jedną podwójną pierś.

reklama
Do góry