reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Anka to jest właśnie zabójcze z naszymi szpitalami, badania, które można zrobić ambulatoryjnie, w końcu to jest pobranie krwi. Oni kładą na 3 dni, a Tobie raz pobiorą krew np.. ale tak jest zakontraktowane z nfzetem, będzie więcej kasy dla szpitala, a to, że TY masz cały dzień w szpitalu spędzić i Twój pobyt jest zbędny to już nieistotne. . Ten system jest chory.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewuszki :-)

ja mam dzisiaj wolne! Ależ się cieszę.. :-) szkoda tylko, że wczoraj była taka piękna pogoda a dzisiaj leje i jest zimno :confused2:

Agamemnon eh przykro mi z powodu @.. :-( hehe ta znajoma dobra.. Moje siostry i mama też tak mają (wszystkie po trójce dzieci).. chciały dziecko i pyk w pierwszym cyklu :szok: my Michaśka też pyknęliśmy w pierwszym i byłam uradowana że też jestem mega płodna a teraz zobaczymy.. na razie jeden cykl spalony :sorry: &&&&&&&&&&&& żeby ta owulka w tych dnia wystąpiła!! :tak:

Malusiolka Słońce co się dzieje? Przecież mówiłaś, że się nie nakręcasz.. Głowa do góry :-) przecież wszystko się uda, zobaczysz!! &&&&&&&&& :*

Phoebe hehe dobre teksty :-D ja się zaczynam bać już jak mój mały zacznie gadać :szok::-D

Anka dasz radę, to tylko kilka dni :-)

Misis super extra.. teraz &&&&&& za decyzje, żebyś się dostała :-) ten test myślę, że pozytywny :tak: ale ja bym jeszcze spróbowała, może ściemnieje!

jesień_na dziwna sprawa.. ja Ci nie pomogę bo nie wiem :sorry:

Ludzik obyś dostała tą złotą receptę!! &&&&&&&&&&& za wizytę :tak:

Grzanka piękny test i &&&&&&&&&&& za betę!! :-)

Benfica robiłaś dzisiaj test bo chyba nie napisałaś :sorry: albo ja nie widzę :zawstydzona/y:

Piaska jak tak miałam.. brzuch mnie bolał, miałam plamienia a nadal się nakręcałam i miałam nadzieję, aż w końcu @ przyszła.. oby u Ciebie było inaczej :-)

A ja staram się nie nakręcać i wychodzi :-D nie czytam, nie liczę, nie myślę :-) i o wiele lepiej mi jest jak nie czekam na owilkę tylko żyję w nieświadomości i cieszę się seksem :tak:

Miłego dnia :*

agamemnon - generalnie kupować z mąki najlepiej żytniej, ew. mieszanej - ale takiej nie oczyszczanej - najgorsza, bo pozbawiona wszelakich składników jest mąka pszenna 450 (tortowa), a najlepsze są te powyżej 750. Unikać polepszaczy typu E, chleb zdrowy - to ten na zakwasie żytnim, bez miodu, karmelu i innych niepotrzebnych barwników (bo piekarze oszukują i np. zabarwiają zwykły pszenny chleb, oblepiają ziarnami a my myślimy, że to zdrowe). Nie kupować raczej pieczywa z marketów tam "pieczonego" bo ono jest zwykle z mrożonego ciasta i traci swoje wartości. To taki skrócik :tak:

co do wieku, wyglądu i samopoczucia - to wszystko zależy tylko i wyłącznie od naszej życiowej energii i genów - ja do niedawna musiałam się w niektórych sklepach legitymować dowodem przy zakupie wina...

anka - z tego co wiem, szpital gdybyś nie była te 3 dni nie dostałby kasy z NFZ-tu za Twój pobyt i badania, więc dlatego trochę sztucznie to przedłużają, ale może dzięki temu że i tak będziesz zrobią Ci również USG i jakieś inne badania

jesien no dzisiaj do mnie @ zawitała ;-)
Ile już się starasz??

Anka, że co? Ze na badania na 3 dni do szpitala?? Ja bym w 1 dniu była i jak pobiorą wyniki to wypisała się na żądanie do domu. No gdzie 3 dni w szpitalu :confused2:

natkusia, leje u Ciebie? No to ta fala ode mnie poszła chyba bo ja z dolnego śląska. U mnie słoneczko więc jutro będzie u Ciebie :tak: Rozumiem te wyluzowanie bez mierzenia i patrzenia. Ja w tym cyklu pomierzę by zobaczyć kiedy ew owulacja by była jeśli chodzi o tempke. W tym cyklu dałabym sobie reke uwalić, że na bank wtedy jak był mój M no ale może był cykl bezowulacji, moze jajo nie pękło albo cuś :confused2:

Zjadłam i leże. Leże jak zwierze.
Przyszło lego dla syna więc plany na popołudnie mam. Jakoś tak cicho bez tego gaduły w domu, nawet tv nie włączam i uszy ciesze ciszą :rofl2:

Dzięki fox :happy: No staram się nie kupować w marketach, biorę w piekarni. Mam maszyne do wypieku chleba ale nie zawsze znajdę odpowiednią własnie mąkę, żeby coś upiec. No i mam jeszcze taki problem, że chleb z maszyny wychodzi mi gliniasty. Nie wiem dlaczego :/

Ostatnia edycja:
Agamemnon z dolnego slaska? Mozesz podac dokladniej? Nie musisz oczywiscie, ja bylam z Legnicy dopoki nie wyjechalam do UK a meza mam z okolic Boleslawca.

agamemnon byłam się dziś zapytać na ginekologii czy musze zabrać piżame i czy musze siedzieć cały dzień ( mam szpital przed nosem) a oddziałowa mi na to że nie jeden ale trzy dni i bede musiala być na sali... a nie dochodzic sobie..
wiec .... chyba mnie czekaja 3 dniowe wczasy:p

Podobna krew musza pobrać kilka razy w różnych dobach... czy jakos tak

Co do chlebka to ja mam codziennie świeżutki , mój M jest piekarzem i mam robiony chlebek taki jaki chcę:p

Ostatnia edycja:
reklama
agamemnon - Od stycznia. W tym 1 ciąża biochemiczna i jedna poroniona w 7 tygodniu. na poczatku się nie udawało ale myślę, ze przyczyną było to, ze owu mam raczej później niż klasyczna i do tego przez 3 cykle duphaston od 16 dc - a owu w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam w 18/19.

Do góry