reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

WItajcie dziewuszki!
Agamemnon nie smuc sie jeszcze i miej nadzieje dopoki sie @ nie rozkreci.
Wiikki szkoda ze chcesz zniknac, jakbys miala dola i potrzebowala wsparcia to wiesz gdzie nas szukac! Zagladaj do nas :*
Malusiolka tak jak wczoraj pisalam, to wszystko pewnie przez stres. Za duzo masz na glowie i do tego jeszcze nerwy przez rodzine. Tule Cie mocno i zobaczysz ze bedzie dobrze :* Ja na obiad robie kotlety schabowe Gesslerowej, ziemniaki i buraki. Jeszcze mam zupe kalafiorowa z wczoraj ( moj mlodszy syn mowi na nia zupa z drzewkami, to taki chwyt reklamowy zeby ja jadl)
Piaska ja mam do Ciebie pytanie troche z innej beczki. Pamietam jak mowilas o nawilzaczach powietrza. Znasz sie moze na pochlaniaczach wilgoci? U mnie codziennie zaplakane okna, boje sie ze niedlugo jakis grzyb zacznie wychodzic. Powinnam moze poszukac w google a nie zasmiecac forum *******ami, ale jak ktos sie zna to lepiej poradzic sie doswiadczonej osoby a nie czytac co ma do powiedzenia producent.
Centka a co to za chlebki pieczecie? Czyzbys byla ekspertka? Podaj jakis przepis:-D
A u mnie tak jak przypuszczalam. Syn wczoraj zasnal o 18 po nurofenie, w nocy o 4 sie obudzil na chwile i poszedl dalej spac, wstal o 8:30. Goraczka 38 stopni.
Ide zamarynowac kotlety, bo musza tak polezec z 2-3h. Niedlugo sie odezwe, bo mam areszt domowy i nigdzie nie wychodze. Dzien bez zakupow to dzien stracony (zakupoholiczka jestem).

reklama
jesien - ja tak miałam raz. No to świadczy o owulacji, zdarza się :happy: wykorzystałaś ten czad odpowiednio? ;-)

Grzanka, ja się zraziłam do spaghetti jak sobie ostatnio zrobiłam :baffled: Takie było mięso nie dobre, ze az wywaliłam bleah

Malusiolka, u mnie się @ właśnie rozkręca, sprawdzałam rakiete i brzuch boleć bardziej zaczyna :baffled:

jeju, ja już wiem kiedy będę wykorzystywać seksualnie męża, no i jak tu się starać :-p
APEL:
Potrzebny szaman aby w dniach 31.10-04.11 sprawił u mnie owulacje, a mogą być i dwie na raz!Mogę się męczyć w torsjach owulacyjnych i spazmach orgazmu, mogę leżeć jeśli trzeba przez całe nocki z tyłkiem w górze ale aby była o w u l a c j a!

Jak któraś ma takiego to poproszę! centka.....:tak:

Ludzik, to jest też dobra myśl! :-)

Moja mama ma taką znajomą , która sama o sobie mówiła, że tylko gacie męskie widzi i już jest w ciązy. Mam troje dzieci ale usunęła 12 ciąż i poroniła chyba 3 razy (no mówimy tu o latach liceum czyli jakieś 35lat temu). Ja to się chyba za dużo naoglądałam męskich gaci i mnie to nie rusza :-p

agamemnon- czyli myślisz, ze takie pseudo krwawienie to nic złego? Dlaczego akurat na ten termin potrzebna Ci owulacja? :D

oczywiście będę trzymała kciuki, żeby właśnie wtedy miała miejsce :)

Phoebe, możliwe że stres robi swoje. Ciekawe kiedy to się skończy. Może jak z M zamieszkamy sami. Rano znowu teściowa mnie wkurzyła, bo jak do słupa mówisz żeby światła na schodach nie zostawiała, bo jak Oliwka widzi to od razu wstaje. Leci do mnie i mówi "mama wstawaj, bo jest już dziś" + Roksankę budzi. Ja od 6:30 nie śpię i na dodatek w nocy nie mogłam spać, bo Roksance zęby idą i coś marudziła. Jak przeczytałam jak Twój synek mówi za zupę kalafiorową, to od razu uśmiechnęłam się :) Fajnie, że ma jakieś skojarzenie. Moja jak flaki widzi, to krzywi się i mówi, że taka będzie kaktusy jadł :D Phoebe, zdrówka dla synka :*

agamemnon <przytul> Nie będę pisać, że kolejny cykl będzie Twój, bo to nie ma sensu. Co ma być to będzie. Ja też nie wiem kiedy mi się uda ;/

malusiolka, agamemnon - ściskam Was mocno, zaświeci dla Was słoneczko i to wtedy gdy najmniej się tego spodziewacie :) (tak mi wczoraj powiedziała jedna z koleżanek i uznałam, że ma rację)

anka - w 1-3 dc robią zwykle badania na TSH, Estradiol i FSH

grzaneczka - fajne te Twoje II - czekamy na BETĘ i będziemy gratulować

wikki - czasem faktycznie ciężko z facetami, ale ja trochę to rozumiem - pamiętaj, że im musi "bryknąć" - a stres, zmęczenie itd niestety mocno temu przeszkadza - także sądzę, że jak chwilę odpoczniecie, to zaraz wydarzy się to co pisałam wyżej do malusiolki i agamemnon

pisałyście o tych staruchach, co mają bliżej 40-chy - toż to właśnie ja :tak:ale nie czuję się i nie wyglądam raczej staro, więc nie przeraża mnie mój "zaawansowany" wiek :-D

pisałyście o chlebie - wczoraj był fajny program Bosackiej właśnie o chlebie i oczywiście ten własnej roboty najzdrowszy, ale ciekawie opowiedziała na co zwracać uwagę na etykietach chleba - nawet zastosowałam dziś przy porannych zakupach

Ostatnia edycja:
byłam dziś na oddziale się zapytać co i jak i powiedziała mi bardzo miła pani że to bedzie trwało jakieś 3 dni a nie jeden dzień jak powiedział mi pan gin... wiec trzeba jakas dobra książkę wypożyczyć :)

Haha Malusiolek, moj starszy syn jak mial 4-5 lat i widzial jak dziadkowie robia flaki ( kroja cale) to powiedzial, co dzisiaj na obiad zupa z recznika? Tak tez do dzisiaj zostalo ze to zupa recznikowa. A z drzewkami to sama mu tak powiedzialam, bo zupy lubi, ale balam sie ze kalafiorowej nie bedzie chcial jesc, wiec mu za pierwszym razem powiedzialam ze to zupa drzewkowa i od tamtej pory to jego ulubiona. Albo jak pierwszy raz podalam mu fasolke szparagowa to nie chcial jej nawet do reki wziasc. Wszyscy w kolo sie specjalnie zajadalismy, zachwalalismy jakie to dobre (bo on strasznie wybredny co do jedzenia) i nic. Starszy syn powiedzial do niego, popatrz jakie pyszne sa te robaki... i co? Zaczal jesc. Od tamtej pory sam dopytuje kiedy robaki na obiad.
Agamemnon :* nie smutaj sie tylko.

reklama
jesien - bo mam męża na wyjazdach i wtedy zawita do domu wiec juz wiesz o co kaman :tak:

Malusiolka, a to pewnie, ze co ma być to będzie. W koncu nam się kiedyś uda nie?! :happy:

fox podziel się radami na co patrzeć przy kupnie chleba bo nie oglądałam wczoraj Bosackiej, będę wdzięczna :happy:
Co do wieku, to znam w swoim przedziale dziewczyny które swoim zachowaniem i wyglądem wyglądają na wiele starsze (co akurat wg mnie dobre nie jest). Ja tam wiecznie na sportowo-elegancko, zawsze mi dają mniej niż mam, a i w duszy czuję, że ta 30stka na karku nie dla mnie ;-)Mój M jest starszy o 8 lat i wydaje mi się, że dzięki mnie też szybko nie "skapcanieje" bo mu ciągle powtarzam, że młodsza zona to wyzwanie więc musi mi kroków dotrzymywać, a nie na odwrót :-p

Phoebe hahah zupa z ręcznika, dobre!
Nie smutam się, nie ma co się łamać. No cóż ja na to wszystko poradze :)
Szkoda tylko, ze nie ma takiej opcji by się dowiedzieć dlaczego w danym cyklu się nie udało.

Ostatnia edycja:
Do góry