reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

reklama
Cześć dziewczyny :-) życzę wszystkiego dobrego zafasolkowanym :tak: proszę dbać o siebie i małą fasolkę :tak:

Mam do Was takie pytanko. Ja przez ostatni tydzień chorowałam (angina i oskrzela)+ wysoka temperatura+ okropny kaszel. Do dziś pozostał mi kaszel który potrafi mnie obudzić w nocy a dziś rano doprowadził mnie do wymiotów :baffled: i temperatura wieczorem mam 37,6 i nie chce spaść. Byłam dziś u mojego doktorka który mnie osłuchał i stwierdził, że wszystko jest w porządku i czyściutko. Dał mi skierowanie na badanie krwi i moczu bo stwierdził, że mogę mieć anemię :szok:. W sumie jak znalazłam objawy w necie to ja na 100% mam to coś :-( wiecznie jestem zmęczona i senna choć nie pracuje, nerwowa bez powodów, cały czas mi zimno, mam mroczki przed oczami no szok po prostu. W czwartek idę na badania, a we wtorek wyniki :-(

Powiedzcie mi jeżeli okaże się, że rzeczywiście mam tą anemię już od jakiegoś czasu czy ta choroba miałaby wpływ na moje starania o dziecko?

kotek-cwiczy.gif

Dorcia mam nadzieję, że wykraczesz z tą sraczką :p Przydałaby się, bo odkąd rzuciłam palenie przed staraniami to normalnie korek w dupie jak nic :/

Pozioma śliczna betka!! Aż zazdroszczam :p Powtarzam sobie, że musiała być późna implementacja i dlatego dopiero beta zaczyna wzrastać.. Synek też trochę się nawędrował zanim znalazł odpowiednie miejsce w brzuszku i serduszko dopiero w 8tyg usłyszałam..

Straciatella a jaką brykę wybrałaś dla dziecięcia??

Benfica luzuj pory! Mi test pokazywał I i dopiero tydzień po terminie @ bladą II ale taką ledwie widoczną i tego się trzymam! Robiłam pod wieczór, więc może teraz by była już grubsza, no ale betka jest 22,49 ale jest. Powtórzę w czwartek rano i zaniosę wyniki ginowi w sobotę, bo już umówiona jestem..

ewka - objawy anemii pasują do 90 % społeczeństwa :-) senność, zmęczenie, blada skóra, problemy z koncentracją.
Ja miałam całą ciaże poważną anemie. Brałam zastrzyki, tabletki. W połowie ciaży wątroba zbuntowała się od nadmiaru żelaza, bo jego niedobór wcale nie był przyczyną anemii.
Przed ciążą pierwszą też miałam z tym problemy, ale zaszłam bez trudów.

Zrób sobie morfologię i koniecznie poziom żalaza i B12! :tak:
Trzymam kciuki, żeby to nie była jednak anemia. Jeśli jednak okaże się, że to anemia w 80% przypadków podanie żelaza lub b12 lub jednego i drugiego a nawet tylko zmiana diety gwarantuje szybką poprawę.

A może te zmeczenie, to objaw fasolki?
laugh.gif

Malinaa - po doświadczeniach z Quinny Buzz 3 którego mam w stanie "jak nowy", bolderem ecoline 2010, którego też mam.. decyduje się na mutsy urban rider z gondolą silver Joy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry