reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie!
Czytam i czytam i gubię się szczerze pisząc... Lamorela? czy TAK??? wiesz że Ci kibicuję od początku i strasznie czekam na dobre wieści.
Wszystkim dziewczynom gratuluję które te I I upragnione ujrzały. Już jesteście wspaniałymi mamusiami :) bo świadomie chcecie i wierzę że to tylko kwestia czasu...
Ja męczę się z ostrym zapaleniem ucha środkowego. Dostałam antybiotyk ZINNAT 500 i teraz moje pytanie czy gdyby się okazało że ten cykl jest szczęśliwy (mam 22dc) to czy on może w jakiś sposób zaszkodzić bo nie wiem czy brać? macie jakieś doświadczenia z nim?
Tak się cieszę że jest weekend! od pon-ptk nie ma mnie w domu od 6stej do 18stej i nienawidzę drugich zmian męża!! bo kiedy ja wychodzę do pracy on jeszcze śpi a kiedy on wraca to ja już śpię! a więc widzieliśmy się ostatnio.... w niedzielę :) tylko telefony zostają! i jak tu nie narzekać "tradycyjnie po polsku" eh! ale dobrze że staranka wypadały na pierwszej zmianie :) bo w tym tygodniu nici by z nich były... pozdrawiam Was kochane! Idę sprzątać, gotować, i robić wszystko to na co nie mam czasu przez tydzień cały. No i nieustannie trzymam za Was kciuki!!!!

kochana z antybiotykiem ostrożnie jeśli to już ten dzień cyklu, a czytałaś ulotkę ? mówiłaś lekarzowi ,że się staracie ? nie wiem co Ci poradzić, ja teraz miałam zapalenie dziąsła w okolicy ósemki takie hardcorowe ,ale antybiotyku nie dostałam bo powiedziałam ,że się staramy i jestem w fazie po owulacji już , miałam czyszczenie dziąsła i lek miejscowy ,ale to nie był antybiotyk , nie wiem czy ja jestem w ciąży czy nie ale i dentystka i dentystka chirurg odradzały w takiej sytuacji antybiotyk ,ale czasem lepiej wyleczyć niż mieć potem powikłania jakieś bo wiadomo jak w organiźmie coś nie halo to dla ciąży też nie jest dobre na dłuższą metę.

no jestem dziś wypoczęta i bez bólu , mam nadzieję ,że tak zostanie już , kto tam na tapecie do testowania, kto testował ,a kto będzie? czy są nowe ciężarówki ???? co u Was kochane ? wiecie co nie jadłam prawie od poniedziałku do czwartku i wczoraj też niewiele i na wadze ujrzałam 65 kg , 3 kg spadło w ciągu tygodnia.

reklama
Grzanka to jest NZOZ Medyk na ul. Świt w Poznaniu dr. Przemysław Pięta. On ma też swój gabinet nie pamiętam hdzie, ale w medyku przyjmują właśnie na nfz. (przepraszam za reklamę).

Przed chwilą byłam w ubikacji, bo coś mokro mi si zrobiło i miałam śluz brązowy... Troszkę się obawiam. Zobaczymy jak to będzie do wieczora. Przy wycieraniu się już nic nie było ech

wiecie co nie jadłam prawie od poniedziałku do czwartku i wczoraj też niewiele i na wadze ujrzałam 65 kg , 3 kg spadło w ciągu tygodnia.

A pijesz chociaż nie odwodniłaś się?

Ta gula okazała się przepukliną... :dry: Chyba mnie czeka wizyta u chirurga... I ani nie chcę myśleć, że to jest równoznaczne z zaprzestaniem starań :sad:

Natkusia nie robiłam jeszcze testu.. jeśli @ nie przyjdzie to zrobię najwcześniej we wtorek, bo nie chcę się stresować przed obroną.

Mimimoo dzięki za informacje. A Ty już chodziłaś do niego czy dopiero zaczniesz? Skąd wiesz, że jest dobry i czy pracuje w jakimś szpitalu??

Grzanka wykres ładny więc mocno trzymam &&&&&&&&&&, również za obronę :-)

Kobietka 3kg w tydzień? Nie szaleje ;-)

Macadamia nie myśl tak pesymistycznie.. będzie dobrze :-)

a ja ciągle latam do kibla.. raz, że ciągle chce mi się siku a dwa że ciągle wydaje mi się, że wredna @ przyszła..

Macadamia- no to musisz zrobić porządek z tą przepukliną , zobaczymy jeszcze co powie chirurg :tak: , tak piję wodę niegazowaną mam bańkę 5 litrową :-)

natkusia - co masz na myśli ,że nie szaleje ? 3 kg w tydzień to nawet za dużo lepiej zbyt szybko nie chudnąć, ale jak tak dalej pójdzie z moim jedzeniem papek i takich tam to może dojdę to wymarzonej wagi 60kg :)

o jak to dobrze jak nic nie boli , jak się człowiek normalnie wyśpi i nie cierpi , mam nadzieję ,że na kontroli w poniedziałek będzie już wszystko w porządku .

Macadamia- no to musisz zrobić porządek z tą przepukliną , zobaczymy jeszcze co powie chirurg :tak: , tak piję wodę niegazowaną mam bańkę 5 litrową :-)

Kobietka
a to jakąś głodówkę stosujesz?
Ja się nadwyrężyłam przedwczoraj - najpierw 5 km biegu, później 30 min na orbitreku i myślę, że stąd ta przepuklina... Poza tym mam nadwagę, ale żeby teraz...? Kur...czaki, zawsze coś.

lamorela, wstawiaj :-)

Macadamia- no coś Ty w ciążę chcę zajść i głodówka ?:-D ja miałam zapalenie dziąsła wokół ósemki , miałam czyszczenie dziąsła metodą drastyczną jak dla mnie i mam tam ranę , ósemka mi wychodzi od poniedziałku i w poniedziałek ledwo jadłam ,a od poniedziałku to nic nie jadłam bo nie mogłam buzi otworzyć piłam tylko , w czwartek i piątek miałam czyszczenie dziąsła i przeszło mi , ale mam tam ranę i jem niedużo i same papki żeby mi tam nic nie powchodziło i żebym od nowa nie cierpiała , dlatego więcej piję niż jem , muszę tak wytrzymać do 12 listopada wtedy mam wycięcie fragmentu dziąsła i potem powinno już być ok.

Centka- ja też bardzo bym tego chciała , tym bardziej ,że właśnie dlatego ,że się staramy ,a ósemka wychodziła już po akcji boboseksy i dlatego zamiast antybiotyku miałam grzebanie w dziąśle spuchniętym i obolałym bleee teraz domagam się nagrody za to
;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry