reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Gosiu, może Twoja owulacja przesunęła się i dlatego teścik jeszcze nie wyszedł. Trzymam za to mocno kciuki &&&&&& W końcu pokażą się Tobie Twoje upragnione kreseczki :) A jak testy przez dłuższy czas nie będą wychodzić i @ nie nadejdzie, to idź do ginekologa przebadać się, bo może wtedy wyjdzie, że cykl jest bezowulacyjny, czego Tobie nie życzę :*

reklama
Gratulacje dla zafasolkowanych.
Dziewczyny wy jesteście ekspertkami od analizy wykresów proszę podpowiedzcie mi co oznacza jednodniowy spadek temperatury i powrót do poprzedniej.

Cyntia mam cykle roznie miedzy 23-27 dni, a dzis jest 12 dzien.

Malusiolka jak bylam kiedys u gina i mi robil Usg to w 11 dniu bylo widac pecherzyk.

Iwo dzieki. Mam nadzieje ze mojemu tez przejdzie. Tyle ze on troche zezuje i w sumie nie wiem dlaczego.

dzwoniłam już do swojej pani ginekolog (chodzę prywatnie) na recepcji mi pani powiedziała ze wizyta dopiero w styczniu bo takie ma obłożenie ale jak potrzebuje pilnie ti w listopadzie mnie gdzieś upcha... nie chcę iść do innego lekarza

mychynia, będzie dobrze. Kochana nie martw się na zapas. Trzymam &&&&&& :* Ja nie mogłabym chodzić do Pani Ginekolog. Krępowałabym się. Moja koleżanka chodziła do Pani Ginekolog i żałuje tego, bo wredna baba z niej była. Również nie mogłabym chodzić do młodego Pana Ginekologa :p

centka, jakie z Ciebie dziecko? Ja codziennie oglądam z dziewczynkami bajki i mam już ich dość :p :-D

Dziewczynki, co dzisiaj macie na obiadek? Ja mam pomidorową z ryżem i na drugie będą kotleciki z piersi kurczaka, frytki i mizeria z pomidorów :D

Dzięki dziewczyny za rady. Szczerze mówiąc to cały czas żyje w stresie teraz bo nie wiem co robić i do tego mam dziś jeszcze nockę i boję się :-( chyba jednak zrezygnuję bo fasolka ważniejsza. Pracuję przy wkładaniu towaru i czasami trzeba się nie źle nadźwigać, a to stanowisko które mi zaproponowano jest podobno jeszcze gorsze niż to na którym teraz pracuję bo dodatkowo jeszcze chłodnia :-(

cyntia85 nie wiem czy będę robić betę jeszcze się nie zdecydowałam, a Ty robiłaś?? Do lekarza wybieram się 22 lub 29.10 to będę mogła już serduszko usłyszeć :tak:

Ewka, nie każda musi robić betę, ale większość robi, ale wiedzieć czy dzidzia rośnie. Idź może najpierw do ginekologa, a pewnie lekarz sam Ciebie wyśle na badanie krwi. Jak zrobisz betę przed wizytą u ginekologa, to znając życie będziesz się martwić, że wynik może być za niski. Trzymam kciuki za wizytę &&&&:* A co do Twojej pracy, to zastanów się, czy warto narażać siebie i dzidzie. W takich warunkach jest ciężko pracować. Ja przy pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca i też miałam pracę dźwiganą. Niby dzieciaczek zdrowy się urodził, ale strasznie się denerwowałam. W końcu musisz zacząć myśleć nie tylko o sobie :)

ja mam rosołek i gołabki :-)

chodziłam kiedyś do ginekologa i nie poszłabym nigdy więcej... a ta pani ginekolog jest super delikatna i naciska na wszelkie możliwe badania :-D

reklama
Marchew &&& za fasolkę :)
Lemonca Ja się nie do końca z Tobą zgadzam,ale wiadomo, że każdy ma tu prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Ty wolisz czekać dłużej na zrobienie testu i nie myślisz o objawach, ale każda z nas jest inna. Jedne są "w gorącej wodzie kąpane" i wolą zrobić (tak jak ja!) wczesniej, a inne wolą rozsądniej zaczekać do terminu @ lub później. Tak samo, jedne nie mówią nic o objawach a drugie tak. I każdy ma prawo do tego żeby wyrażać swoje zdanie. A jeśli uważasz, że zaśmiecamy tymi informacjami forum... trudno... Po to, to forum jest, żeby dzielić się swoimi wątpliwościami. W końcu nikt nikomu nie każe czytać wszystkich postów...
Ja osobiście przy pierwszej ciąży pierwszy test zrobiłam 12dpo i wyszły już wtedy dwie grube krechy mimo iż do dnia @ było jeszcze dwa dni, tym razem zaczęłam jeszcze wcześniej. Jak będę miała taką ochotę to mogę zrobić i 4dpo... Myślę że wiele dziewczyn nie miało odwagi po prostu napisać, że trochę przesadziłaś. Mnie osobiście Twoja wypowiedź trochę wkurzyła. Każdy ma prawo robić i pisać co chce, a jak Ci to przeszkadza to nie czytaj tych "śmieciowych" postów... Wszystkie się staramy o dzieciątko, w związku z tym robienie testów czy pisanie o objawach i wszelkich wątpliwościach jest częścią tego tematu i nie uważam tego za zbędne informacje! Reasumując każda z nas ma swoje zdanie na ten temat i ma prawo do jego wypowiedzi. Koniec kropka.
Malusiolka U mnie dziś zupka jarzynowa, a na drugie skrzydełka w kruchej panierce z ziemniaczkami i surówką :)
lamorela Bardzo Ci współczuję. Oby to jednak nie było to. Zdrówka dla mamy :* A co do Twojej tempki to bardzo ładnie pnie się w górę ;)
iwo No to może być TEN cykl jak tak się zawzięliście ;) OBY OBY! :)
GosiaDr Jeszcze nie wszystko stracone. Wiadomo, że lepiej się nie nastawiać, ale póki @ nie ma jest nadzieja (jak to mówią często na tym forum :p )
ewka Rzeczywiście ten drugi bardzo wyraźny! :) Zazdroszczę :p A co do pracy to sama musisz wziąć wszelkie za i przeciw. Ja jak się dowiedziałam o 1 ciąży to właśnie miałam zmieniać pracę. Już byłam jedną nogą w nowej pracy, a w między czasie dowiedziałam się o ciąży, no i nie chciałam być nie fair i nie poszłam... :/ Ale pewnie by mnie zwolnili zaraz po powrocie z macierzyńskiego/wychowawczego. Ale to tylko Twoja decyzja.
mychunia Jak uważasz że możesz czekać do listopada na wizytę to czekaj, ale być może trzeba wcześniejszej interwencji???

Dziewczyny czy jak kończy mi się abonament na Ovufriendzie i nie wykupię po tym darmowym miesiącu to całkowicie mi zablokują konto? Czy będzie się dało w jakiejś przynajmniej części korzystać z tego?

Ostatnia edycja:
Do góry