reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

witam z rana :-)

ewka358 musisz się zastanowić co jest ważniejsze dla Ciebie praca czy dziecko? ciążka praca fizyczna nie jest wskazana dla kobiet takie jest moje zdanie! i jeśli jesteś w ciąży to lepiej odmówić niż później pluć sobie w brodę, że straciłaś z własnej winy... wiem, ze decyzja będzie bardzo trudna dla Ciebie... ja Cię będę wspierać, ale chciałam żebyś znała moje zdanie...

a i wielkie gratulacje :-D
ja dalej plamię a do tego mnie brzuch boli :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Ewka ladne zdjecia. Mam nadzieje ze moj tez taki bedzie...sie rozmarzylam.
Co do pracy ciezki wybor. Wydaje mi sie jednak ze nawet jak sie zdecydujesz i sie dowiedza ze jestes w ciazy to ci umowy nie przedluza.

Dziewczyny podpowiedzcie mi prosze. W srode robilam po poluniu test owu i byl taki cien drugiej kreski. W czwartek tak samo. W piatek zrobilam rano i nic - ani cienia. Czy to znaczy ze juz po owu? Czy mam testy do du...y?

EWKA - wielkie gratulacje! Super! Będziesz robić betę? Kiedy planujesz pierwsza wizytę u lekarza? A napisz jaka to praca? Jeśli rzeczywiście jest ciężka, to ja bym sobie odpuściła - za duże ryzyko utraty fasolki. Jeśli będziesz rezygnować, powiedz wprost dlaczego. Może docenią szczerość. Spytaj czy po ciąży możesz do nich się zgłosić.

MARCHEW - no jak mogłam przegapić takiego newsa?! GRATULACJE!

GOCHSON - który masz dzień cyklu? Test najlepiej wykonywać mw od 10 do 18 i na 2 godziny przed testem nie pic. Ilodniowe cykle?

Ostatnia edycja:
Witam z rana i lecę się powymieniać na ciuchy. :-) Ciekawe, jakie dziś będą łowy i ile dziewczyn przyjdzie :-D Poprzednio była pełna sala :-)
Jak są jakieś chętne, to zapraszam na 11-stą.

Dziewczynki ja tylko na chwilke. Dzien pelen wrazen bo bylam z synkiem u okulisty. Wszystko wyglada ok. Mala nadwzrocznosc ale podobno fizjologiczna. Mamy sie pokazac za pol roku.
Czytalam wszystko ale nie mam sil odpisywac.
Trzymam kciuki za kazda z Was.
u młodej wychodziła nadwzroczność ale podobno w u małych dzieci to w porządku, chodziliśmy tylko na wizyty co pół roku i tak do 3 r.z. a teraz jest OK

Mychunia - ja też z tych z upławami, ile to ja leków się nie zabrałam, na końcu zwalili to na nadżerkę, którą wymroziłam i nadal są:rofl2: no może trochę mniejsze - ostatnia diagnoza "taki pani urok":-)

Dziewczyny zastanawiam się nad cytologią - od porodu mam II grupę, myslałam że może po tym wymrażaniu się zmieni któś mi powiedział że po porodzie to normalne, nie wiem czy temu wierzyc....

Ewka
Jeśli to praca fizyczna to ja bym sie nie podejmowała, co innego biurowa - u nas była taka dziewczyna co po 3 m-cach potwierdziła ciąże tylko to duza firma, gdzie jednego pracownika można zastąpić drugim

u mnie 11 dc mowilismy z t że do końca roku tylko spontan, zadnego starania a wychodzi że przytulanko jest codziennie lub co 2 dzień :szok::szok::szok::szok: a jeszcze w zeszłym m-cu 2x tyg - oj już raz tak popłyneliśmy i mamy młodą :-D:-D:-D:-D

Ewka, z pracą fizyczną też bym odpuściła. bo w sumie nie raz podobno wystarczy mały ciężar podnieść i potem są komplikacje, a co dopiero ciężka praca fizyczna.

Brr a co oznaczają złe wyniki, widział te wyniki lekarz i co Wam powiedział?? zmiana stylu życia i diety pomaga. Ale pamiętajcie, że miarodajne wyniki czy coś się poprawia po 3 miesiącach dopiero widać.

Gratuluję tym, którym się udało.
Leemonca zgadzam się z Tobą... też myślałam, że w staraczkach będzie więcej o staraniu, a nie robieniu testów:)

reklama
Ewciu, gratuluję. Piękne dwie kreseczki :):*

iwo, poczekałabym na Twoim miejscu. Jak zajdziesz w ciąże i urodzisz, to po porodzie może Ci się wchłonąć.

lamorelka, zrób jutro, albo w poniedziałek test i zobaczymy Twoje II ładne kreseczki :)

Nic mi się dzisiaj nie chce, na podwórku pochmurno ;/ A poza tym nie lubię sobót, bo mój mąż wychodzi z domu o 6-tej rano, a wraca w niedziele 3/4 nad ranem ;/ Dobrze, że chociaż jutro ma cały dzień wolny i można całą rodzinką na spacerek wyjść. Jeszcze jak pomyślę, że od dzisiaj znowu muszę się uczyć teorii, to aż mi się płakać chce. Jakoś nie mam na to ochoty, ale muszę, bo odpuściłam sobie 2 dni, a we wtorek znowu egzamin.

centka, co tam? Nie odzywasz się?:*

Grzaneczko, susel, a u Was?

Do góry