reklama
mychunia czyli dziś masz 16dc więc wszystko możliwe, że owu. Niedawno odstawiłaś tabletki, organizm się oczyszcza, jajniki budzą się do życia i rozkręcają, może organizm tak zareagował właśnie na owulację, której dawno nie było przez przyjmowanie tabletek. Albo tak jak dziewczyny pisały, może jakieś otarcie lub śródcykliczne. Jeżeli będzie się utrzymywać to warto sprawdzić u lekarza czy nic złego się nie dzieje. Ja tez w tym cyklu miałam plamienie kilka dni po @, byłam u lekarza sprawdzić co jest, ale nic niepokojącego nie zauważył. Kazał obserwować jak dalej będzie wyglądać cykl. Więc nie martw się. Bo to wcale nie musi być coś złego.
hahahahha cyntia właśnie wyobraziłam sobie Ciebie jak siedzisz w fotelu z uśmiechem, szyją wciśniętą w ramiona i unoszącą brwi z wesołymi oczami - zacierająca ręce ;D dzięki :*
hahahahha cyntia właśnie wyobraziłam sobie Ciebie jak siedzisz w fotelu z uśmiechem, szyją wciśniętą w ramiona i unoszącą brwi z wesołymi oczami - zacierająca ręce ;D dzięki :*
Ostatnia edycja:
tak dziś po południu przyszły...
do lekarza jak tylko się dostanę to pójdę myślę, ze w listopadzie się uda - mam taką nadzieję...
chodź teraz jak tak myślę niepokoiło mnie, że od samej miesiączki pobolewajamnie jajniki raz jeden raz drugi... może masz rację, że organizm tak się oczyszcza
do lekarza jak tylko się dostanę to pójdę myślę, ze w listopadzie się uda - mam taką nadzieję...
chodź teraz jak tak myślę niepokoiło mnie, że od samej miesiączki pobolewajamnie jajniki raz jeden raz drugi... może masz rację, że organizm tak się oczyszcza
Cyntia85
Fanka BB :)
kobietka - widziałam też ten spadek tempki u Ciebie - może zwiastować owulkę. Działajcie Robiłaś dziś test owu? Równo trzy lata temu przechodziłam poronienie i ciężko to się odbiło na mnie wtedy (nie wszyscy to rozumieli wtedy, a argumenty typu "przecież to nie było jeszcze dziecko" mnie tylko dobijały).
kontra - tak na maksa z zaplanowanym celowaniem niedługo, w sumie od czerwca, a 2 cykle na wariata z mierzeniem tempki wcześniej po jakiejś półrocznej przerwie po poronieniu nie zabezpieczaliśmy się, ale przytulaliśmy się na tyle sporadycznie, że ciężko to nazwać staraniem, było to na zasadzie "co ma być to będzie". Kotra, a jak Wasze staranka? Widzę, że za tydzień już będzie gorąco ;-)
kontra - tak na maksa z zaplanowanym celowaniem niedługo, w sumie od czerwca, a 2 cykle na wariata z mierzeniem tempki wcześniej po jakiejś półrocznej przerwie po poronieniu nie zabezpieczaliśmy się, ale przytulaliśmy się na tyle sporadycznie, że ciężko to nazwać staraniem, było to na zasadzie "co ma być to będzie". Kotra, a jak Wasze staranka? Widzę, że za tydzień już będzie gorąco ;-)
Cyntia85
mychunia:
Czy wkładka wystarcza? Czy są na tyle obfite, że potrzebujesz podpaski?
[h=3]Plamienie w środku cyklu[/h]Jeśli występuje często w okresie kiedy ma nastąpić owulacja - najprawdopodobniej jest prawidłowe. U pewnej grupy kobiet występuje tzw. plamienie okołoowulacyjne spowodowane nagłym spadkiem poziomu estrogenów podczas jajeczkowania. Plamienie zazwyczaj jest skąpe, ale może trwać nawet do czterech dni. Ustaje z chwilą wzrostu poziomu progesteronu. Plamienia między miesiączkami, których nie da się powiązać z owulacją zawsze trzeba zgłosić lekarzowi. Jeżeli obok plamień występują obfite, bolesne miesiączki może to wskazywać na mięśniaki macicy. Gdy poza plamieniami pojawiają się: gorączka i nagłe skurczowe bóle brzucha - istnieje podejrzenie zapalenia przydatków. Plamienia międzymiesiączkowe mogą także wskazywać na zakażenia dróg rodnych, istnienie nadżerki oraz rozwijający się proces nowotworowy.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/plamienia-kiedy-plamienie-z-pochwy-jest-niepokojace_39733.html
Plamienia okołoowulacyjne występują, jak sama nazwa wskazuje, w połowie cyklu, a więc w czasie owulacji. Nie są obfite, trwają do 2-3 dni i mogą pojawiać się regularnie bądź tylko sporadycznie. Dlaczego właśnie wtedy? Plamieniate związane są z owulacyjnym spadkiem poziomu estrogenów we krwi i niewielkim złuszczeniem się śluzówki. Choćplamienia okołoowulacyjne nie są groźne dla zdrowia, warto wspomnieć o nich podczas najbliższej wizyty uginekologa. Lekarz, dla potwierdzenia, że plamienia nie mają podłoża chorobowego, może zlecić wykonanie kontrolnych badań, np. cytologii i USG.
Czy wkładka wystarcza? Czy są na tyle obfite, że potrzebujesz podpaski?
nie wkładka wystarcza zresztą bez niej się nigdzie nie ruszam, bo mam upławy, które wg mojej pani ginekolog oprócz uprzykrzania życia nic nie robią...
dzięki dziewczyny nie wiem co ja bym bez was zrobiła jak zobaczyłam krew na papierze przeraziłam się i aż się popłakałam... jeszcze mój mąż do mnie czy ja czasem hemoroidów nie mam
dzięki dziewczyny nie wiem co ja bym bez was zrobiła jak zobaczyłam krew na papierze przeraziłam się i aż się popłakałam... jeszcze mój mąż do mnie czy ja czasem hemoroidów nie mam
Ostatnia edycja:
Cyntia na razie @ jest ale jak tylko się skończy to bierzemy się ostro do działania( na pewno będzie bardzo gorąco ). Już mojemu zapowiedziałam co się będzie działo i że przytulanki mu bokiem wyjdą bo on generalnie nigdy nie ma dość i cały czas mnie "męczy" ale chyba jak będzie co dwa dni to chyba ja go w końcu zamęczę
Testy owulacyjne też kupiłam więc przygotowana jestem
Najbardziej się tylko boje, że za bardzo chcę i nic z tego nie będzie :-(
Testy owulacyjne też kupiłam więc przygotowana jestem
Najbardziej się tylko boje, że za bardzo chcę i nic z tego nie będzie :-(
B
brrr85
Gość
Mychunia, Lemonca, Kontra, Missiiss1301, Natkusia dzieki dziewczyny za wsparcie
Kontra jeszcze nie bylismy. Na razie odebralismy wyniki, a że sa tez normy to na pierwszy rzut oka widac że jest kiepsko. Na razie mąż jakis suplement diety wpływajacy na "zołnierzyki" zakupił do tego bedzie jadł korzeń maca - tez na takie dolegliwości.
Zanim pójdziemy na wizyte do lekarza w klinice niepłodności to chcemy zrobic podstawowe badania by nie wyszło ze zapłacimy 200zł za wizyte a on nam tylko badania zleci i tyle bez żadnej dokładniejszej diagnozy. Na razie najgorsze jest to że od 4 dni praktycznie cały czas mamy spiecia między soba. Wspieram go jak potrafie chodź dla mnie to też nie jest łatwę.
Missiiss1301 taka informacja zwieksza nadzieje. Bo ja wierze chodz szanse patrzac statystycznie są zapewne nikłe. Co do diety to dzieki. juz co nieco poczytałam i próbuje wprowadzic w zycie w naszym jadłospisie. Najgorzej chyba bedzie z alkoholem i jasnym pieczywem - by z tego zrezygnował. Zobaczymy.
Leemonca fajnie wiedziec ze mozna na was liczyc. Maz nie jest obecnie rozmowny, a ja mam potrzebe sie wygadac bo meczy mnie ta sytuacja.
Mychunia oby miłosc zwycięzyła na razie sa miedzy nami same spiecia. Co do hemoroidów to gdyby s je miała to podobno jest to okropny ból - przynajmniej tak słyszałam
Z tego co próbowałam nadrobic to istny wysyp II kresek. Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny w kolejce do testowania po II kreski&&&&&&& na pewno sie uda
A ja kłade sie spać. Kolejny cięzki dzień za mna. Dobranoc dziewczyny
Kontra jeszcze nie bylismy. Na razie odebralismy wyniki, a że sa tez normy to na pierwszy rzut oka widac że jest kiepsko. Na razie mąż jakis suplement diety wpływajacy na "zołnierzyki" zakupił do tego bedzie jadł korzeń maca - tez na takie dolegliwości.
Zanim pójdziemy na wizyte do lekarza w klinice niepłodności to chcemy zrobic podstawowe badania by nie wyszło ze zapłacimy 200zł za wizyte a on nam tylko badania zleci i tyle bez żadnej dokładniejszej diagnozy. Na razie najgorsze jest to że od 4 dni praktycznie cały czas mamy spiecia między soba. Wspieram go jak potrafie chodź dla mnie to też nie jest łatwę.
Missiiss1301 taka informacja zwieksza nadzieje. Bo ja wierze chodz szanse patrzac statystycznie są zapewne nikłe. Co do diety to dzieki. juz co nieco poczytałam i próbuje wprowadzic w zycie w naszym jadłospisie. Najgorzej chyba bedzie z alkoholem i jasnym pieczywem - by z tego zrezygnował. Zobaczymy.
Leemonca fajnie wiedziec ze mozna na was liczyc. Maz nie jest obecnie rozmowny, a ja mam potrzebe sie wygadac bo meczy mnie ta sytuacja.
Mychunia oby miłosc zwycięzyła na razie sa miedzy nami same spiecia. Co do hemoroidów to gdyby s je miała to podobno jest to okropny ból - przynajmniej tak słyszałam
Z tego co próbowałam nadrobic to istny wysyp II kresek. Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny w kolejce do testowania po II kreski&&&&&&& na pewno sie uda
A ja kłade sie spać. Kolejny cięzki dzień za mna. Dobranoc dziewczyny
reklama
Cyntia85
mychunia - miewasz upławy, więc na śluz płodny na pewno też nie narzekasz :-) Nie martw się tymi plamieniami teraz. Powiedz o tym lekarzowi na wizycie - kolejnej. No mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby o tym mówić, bo to już będzie wizyta z fasolką w brzuszku
kontra - nie bój się. Wiele kobiet bardzo chce i się stresują starankami, a im się udaje w większości w końcu. Jeśli jesteś osobą podatną na stresy, to może połykaj codziennie magnez z B6. Wspomoże i odstresuje
kontra - nie bój się. Wiele kobiet bardzo chce i się stresują starankami, a im się udaje w większości w końcu. Jeśli jesteś osobą podatną na stresy, to może połykaj codziennie magnez z B6. Wspomoże i odstresuje