reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

malusiolka i tak jesteś the best :-D 1 punkt to nic :-p jak dla mnie zdałaś :-p pójdziesz 15.10 i to będzie tylko formalność :tak: nie zaglądaj teraz do testów przez trochę - niech Ci umysł odpocznie. Będzie dobrze, zobaczysz :tak: i od razu nabierzesz nowych chęci na trzecią dzidzię :tak: ja mam jednego urwipołcia, a czasem też mnie takie myśli nachodzą, że nie dam rady, ale to tylko myśli i szybko przechodzą :blink:

phoebe to dobrze, że jest szansa, że w szkole zwrócą uwagę na takie zachowania. Tylko przykre jest, że coś takiego w ogóle miało miejsce :-( &&& za pozytywne zakończenie i żeby synka nikt nie gnębił :*

centka ale Cię w tym sklepie wyróżnili :szok: w totolotka powinnaś zagrać :-p:laugh2:

julia to trochę przeszliście :-( &&& żebyście oboje równie mocno chcieli dziecko i żebyście nie mieli wątpliwości co do tego :blink: musi się ułożyć :tak:

missiiss to gratuluję nowej pracy :tak: szybko poszło :laugh2: żeby dzieci się tak szybko robiły :-p a swoją drogą to rzeczywiście te Twoje cykle są kosmiczne :szok: a mamą się nie przejmuj - przejdzie jej pewnie :blink:

lamorela oj te Twoje testy to naprawdę mogą przyprawić o zawrót głowy :szok: ja też mam dziś mega pms, bo zjadam wszystko co mi wpadnie w ręce :szok: a duuużo mi dziś wpadło :sorry2: więc @ będzie jutro pewnie zwłaszcza, że jutro wyjeżdżamy na grzyby, a ja zawsze dostaję @ jak wyjeżdżam - co by się nie działo :baffled:

reklama
iwo No to miłego świętowania ;D
mississ No i zapewne zrobię test, ale nie nastawiam się, bo jeśli mają być dwie krechy to pewnie będą dopiero za kilka dni. No ale nie chce się na nic nastawiać... Co będzie to będzie. Mam w domu zapas testów, więc pewnie zacznę robić codziennie :p Albo co drugi dzień. Zobaczę :p A Ty też na pewno zobaczysz II! Niech Cię tylko ten gin ureguluje i zobaczysz że będziesz chodzić z brzuszkiem :*
No i gratuluję! Kciuki się przydały :) A mamą się nie przejmuj... Na pewno jej przejdzie.
Phoebe Jutro to Ty albo kup test o czułości 10 albo na betę idź!
Piaska :-D hehehe :D
lamorela Tulę! :*
julia U nas na początku też tak było, ale mąż dosyć szybko zmienił zdanie. Po rozmawiaj z nim :*
centka hehehe No to Ci dużo dali :p
mallaika Super! Usłyszeć serduszko to piękna sprawa :)

benfica ja właśnie wpadłam w panikę, że chleba nie ma, a ja koniecznie potrzebuję kanapki z serem i pomidorem hahah:-D lecę do sklepu po jakiś chleb!

Dziekuje :) sama sie dziwie ze tak szybko mi poszlo z tym tmobile bo w sumie mylalam ze mi dada spokoj do tego czwartku chociaz jak mowili ;)

No a z moimi okresami to doslownie kosmos jest.mam nadzieje ze w koncu znajdzie sie jakis czarodziej co mnie zaczaruje swoja magiczna ginekologiczna rozdzka :-D:-D

Mikaaa
No jak masz zapas to rob:p jak masz ochote, znajac moja niecierpliwosc tez bym tak robila :-p Dobrze ze sie nienastawiasz ze moze tak szybko wyjsc, a zawsze bedzie rozeznanie w ktorym dpo ci wychodzi ;)

Lamorela
w 100% sie zgadzam z Toba!!:)

Cześć dziewczynki :-)

Wiecie co.. czuje że się udało :tak: z Michałem od razu wiedziałam (czułam to) i teraz też tak mam.. Mam nadzieję, że przeczucie mnie nie zawodzi tak jak 2 lata temu mnie nie zawiodło :-) trzymajcie &&&&&&!

Malusiolka ja pierdziele.. 1pkt? :wściekła/y: i tak jesteś dobra bo słyszałam, że te testy są tragiczne :sorry2: 15.10 na pewno dasz radę! I Ty głupot nie gadaj.. ja mam zamiar cieszyć się z Tobą rosnącym brzuszkiem :* :tak:

Lamorela ale Ci organizm płata figle.. pewnie za wcześnie :tak: &&&&&&&&&&&&&&&& :*

Mika ja mam chyba 7 testów :-D to kiedy zaczynamy testować? :-D

Malaika gratuluję! Teraz życzę nudnej ciąży ;-)

Misis nie przejmuj się :* dacie sobie radę! i Gratuluję pracy :-) brawo!

Julia mocno &&&&&&&&&&& zaciśnięte!

Iwo 100 lat dla męża!

Idę do wyrka Greya poczytać.. właśnie jestem na etapie ciąży :-D:-D

Buziole

EDIT: Misis dostałaś pracę w T-mobile?

malusiolka Zapomniałam Ci napisać, że kwestię starań musisz sobie bardzo dobrze przeanalizować. To jest tylko Wasza decyzja...
mississ I tak zamierzam. Będę robić dotąd dokąd nie przyjdzie @ lub dotąd dokąd nie zobaczę II :p
natkusia Trzymam kciuki za przeczucia :* A kiedy zaczynamy? No ja już zaczynam jutro (to będzie mój 9dpo):p hehehe Ale podchodzę w miarę luźno do tematu ;)
centka No ja też bym miała dylemat :p hehehe

Niby cały dzień czuję że coś tam w moich rodzyneczkach (cyckach) się dzieje, ale one ani rusz (w sensie żeby jakoś nabrzmiewały) :p A cały czas mam w nich takie napięcie jakby miał pokarm napływać (a już nie karmię od 4 miesięcy). A tak na marginesie karmienie jest cudowne, ale później piersi tracą dużo na wyglądzie niestety...

Ostatnia edycja:
Lamorela - tak sobie pomyślałam, że może te leki immunosupresyjne fałszują wynik? W sensie jest jakiś składnik, co w większym stężeniu powoduje reakcję chemiczną na pasku testowym i zabarwienie?

mallaika - gratulacje! :happy:

Leemonca - a skąd jesteś pewna, że mdłości nie występują przed terminem @? Organizmy są różne. Moja mama starała się dość długo o pierwszą ciążę. Ani razu nie miała mdłości wcześniej, a gdy zaszła jeszcze przed terminem @ wymiotowała (twierdzi, że po tym była pewna, że w końcu się udało). Ja mdłości mam od paru dni. Dzisiaj doszły odruchy wymiotne - rano i w pracy po wypiciu soczku pomarańczowego. Jak ja się cieszę z tych mdłości :-D Aż rano P. się pytał co się tak uśmiecham, a ja "bo mi niedobrze" :-D To się zdziwił.
Przy pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych wyjątkowych objawów (miałam dużo śluzu i myślałam, że to jakaś infekcja) - nawet na @ nie było objawów.
Teraz miałam PMS - nerwowość i płaczliwość, miałam trądzik (jestem cała w syfach!), tylko w brzuchu uczucie jakbym miała zakwasy, nie na @ i kłucie w jajniku. A pierwszy bladzioch wyszedł mi 10 dnia po owulacji wyznaczonej przez ovufriend.

Racja, że testy owulacyjne należy traktować informacyjnie. Wcale nie oznaczają, że do owulacji na 100% w ogóle dojdzie. Pęcherzyk może nie pęknąć. Nawet jak dojdzie do zapłodnienia to ta tzw morula może po prostu być w macicy i nie znaleźć dobrego miejsca do zagnieżdżenia i obumrze lub przyjdzie @ i ją zmyje :-(

Misis przybij piątkę, też pracuje w salonie T-mobile teraz 4 miesiąc :-) fajna kasa jest w tej pracy więc warto iść na macierzyńskie :-D

Mika ja robiłam dzisiaj buhaha :sorry2: oczywiście jedna.. jestem jakoś 5dpo :baffled: dobra jestem nie? Ja dopiero zrobię we wtorek, tak jak mam termin @.

reklama
mallaika super życze nudnej i spokojnej ciąży :-) nie zapominaj o nas

mississ1301 głowa do góry, cyc do przodu i nie daj się :-D super, że udało Ci się znaleźć pracę, a mamą czy tam teściową (bo nie pamiętam kto to byl) się nie przejmuj. Nigdy wszystkim nie dogodzisz, a praca teraz jest bardzo ważna

julia0903 nie daj się! mój mąż też na początku nie chciał później chciał później znów się wahał, ale w końcu po wielu wielu rozmowach itp doszliśmy do ładu i składu i teraz już chce :-)

Ostatnia edycja:
Do góry