reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

watpliwosci, zeberka, benfica, Dziękuję! W takim razie muszę się do Rossmana wybrać, tylko trochę mi nie po drodze... :/
Phoebe Pamiętam sytuację z synem. Oby się tylko tym rzeczywiście zajęli a nie tylko pierniczyli że się tym zajmą... Dobrze, że zadziałałaś!
Malusiolka Współczuje :( 1 punkt to masakrycznie mało Ci brakowało. Ale następnym razem na pewno się uda! Będziemy zaciskać kciuki, poślady, zęby, duże palce u nóg i wszystko co się da ;)
kobietka Niestety CHYBA może potrącić... :( Wiem, że jak u mojej mamy w pracy coś ukradną, to jest "ich" wina, że nie dopilnowały i potrącają im wypłatę :/ Co nie zmienia faktu że warto byłoby poczytać kodeks pracy ( http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/kodeks_pracy_2013_1.pdf#page=48 Dział piąty o odpowiedzialności materialnej pracownika) i doczytać czy czasem nie łamie prawa... Tylko czy mąż będzie miał odwagę się sprzeciwić??? :/
ewka Też myślę że spokojnie ok 6-7 tygodnia powinnaś iść. &&&&
lamorelko :( Kurcze... Może rzeczywiście za wcześnie... :( Trzymam &&&&&
Ludzik A Ty na kiedy masz termin @??? Ile dpo? To mam nadzieję, że nam testa pokażesz jak coś wykaże ;) Trzymam kciuki! :)

reklama
no u mnie to trudno stwierdzić z tym który to dzień po owu, bo ja chora byłam i skok temperatury był trudny do określenia:), ale 28 dzińń cyklu dziś, a @powinna być najpóźniej w pn, bo u mnie to też różnie bywa. I teraz się juz zastanawiam czy ja się nie nakręcam:) a może jutro:)... wiem, że bardzo przyjemny weekend mieliśmy od 17 do 19 dnia cyklu:):)i śluż wyglądał wtedy na bardzo płodny.

Jak będzie czym pochwalę się:)

mikaaa- no właśnie tu jest pies pogrzebany , bo kiedyś była taka sytuacja ,że pewna filia firmy (a trochę ich mają ,a główna i największa się mieści w okolicach Łodzi ) się sprzeciwiła bo też coś było nie halo i wszyscy pracownicy się zbuntowali ,a szef bez mrugnięcia okiem zlikwidował tę filię , jego na to stać bo tak czy siak się utrzyma , jeździ drogimi autami ,a ma niejedno , jak zakładali filię u nas w mieście to była gadka na pierwszym spotkaniu ,że wszyscy będą jak rodzina , będą się wspierać sraty taty , a jak kiedyś mój mąż chciał urlop ,który mu się należy jak psu buda to powiedzieli ,że jak chce mieć wolne to może się zwolnić ,więc chyba lepiej nie zaczynać z szefem bo teraz takie czasy są ,że trudno o pracę szczególnie u nas , mąż mówił mi dziś ,że jak tylko trafi się coś innego to się zwolni ,ale on tak mówi już od roku ,a jak są oferty to mniej płatne niż ta obecna i nie stać by nas było na utrzymanie rodziny po prostu.Tylko ,że do tej pory te zarobki jakieś były ,a teraz po dzisiejszej wypłacie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać , a za miesiąc też ma potrącić już zapowiedział.

kobietka A może by anonimowo zgłosić sprawę do Inspekcji Pracy. Niech mu zrobią kontrolę! To go trochę po kieszeni walnie! A jak wykryją jakieś nieprawidłowości to zaraz będą następne kontrole.... A w sumie to tak jak mówisz... Dobrze byłoby znaleźć inną pracę, bo do takiej to się nawet nie chce pewnie chodzić ;/

Malusiolka nie łam się następnym razem się uda. na pocieszenie opowiem Ci moją historię z wordem. Zaliczyłam testy i pojechałam na miasto. Miałam wszystko w jeden dzień. Nie wiem ile jeździłąam kiedy egzaminator kazał mi wracać do ośrodka. Po wyłączeniu kamerki powiedział: "Jeździ pani świetnie, ale nie zdała pani, bo dziś przyjąłem sobie, że zda 5 osób, a pani jest 6." No myślałam ,że go zamorduję....

Kobietka22 Panga to najgorsza z możliwych ryb. Ona ma 0 właściwości odżywczych. Panga - co naprawdę w niej siedzi? :baffled: i nie chciej wiedzieć jak je hodują blee Polecam np łososia z biedronkia tam mają zawsze świeże ryby :-) ja jestem przeczulona na punkcie ryb bo teściu jest wędkarzem i mój mąż po nim jest wypredny (też łowi i ja też mam kartę wędkarską )

Ostatnia edycja:
Mikaaa - testy o czułości 10 mlU/ml można kupić w Auchanie, Tesco, BoboTestyb strumieniowe (te niebieskie) można kupić w drogerii SuperPharm.

LAMORELA - kciuki za ciemniejsza kreskę! Nie kusi Cię, by zrobić badanie z krwi?

EWKA - rewelacja!!

Kobietka - jeśli podpisywał zgodę na odpowiedzialność materialna za straty to niestety mogli mu potrącić (może ma to w umowie lub aneksie do umowy). Ale spokojnie mógłby się kłócić, bo mu nic nie zginęło. To jest gnojostwo :-/
Ile tego musiało zginąć za tyle pieniędzy. Szok, aż ciężko uwierzyć.

MALUSIOLKA - główka do góry. Dasz radę 15-ego! Bardzo trudne są te testy do zdania. Ale, wiesz, w naturze nic nie ginie, zawsze musi być harmonia: skoro ten test był negatywny to ciążowy musi być pozytywny! O!

Kobietka - jeśli podpisywał zgodę na odpowiedzialność materialna za straty to niestety mogli mu potrącić (może ma to w umowie lub aneksie do umowy). Ale spokojnie mógłby się kłócić, bo mu nic nie zginęło. To jest gnojostwo :-/
Ile tego musiało zginąć za tyle pieniędzy. Szok, aż ciężko uwierzyć.

MALUSIOLKA - główka do góry. Dasz radę 15-ego! Bardzo trudne są te testy do zdania. Ale, wiesz, w naturze nic nie ginie, zawsze musi być harmonia: skoro ten test był negatywny to ciążowy musi być pozytywny! O!

no on nie podpisywał nic takiego właśnie ,jak przywiózł nową umowę to sama przeglądałam umowę i aneksy do umowy i nic takiego tam nie było ...

a to paskudna ta panga , z tego co piszecie to to jest wielkie ***** , dobrze ,że poszłam po rozum do głowy i tym razem wybrałam dorsza ,a ten dorsz to był mrożony i kosztował 12 zł za kg to chyba jeszcze nie tak źle co ??? moja teściowa odkryła tę pangę jakiś czas temu ,że tania i smaczna no to kupowałam ,ale ostatnimi czasy to jadłam rybę chyba w czasie świąt i ona mi podjeżdżała szlamem normalnie i to była właśnie panga ,dlatego teraz wzięłam dorsza i dobrze zrobiłam , tak dobrej ryby dawno nie jadłam , ostatnio w wakacje 2012 nad morzem jedliśmy dorsza i był pyszny dlatego się skusiłam.

reklama
Z własnego doświadczenia polecam kupować ryby mrożone w małych sklepach rybnych, fakt, drożej, ale po odmrożeniu nie mamy litra wody i miniaturowego kawałka ryby, a normalny kawałek taki jak przed rozmrożeniem.
kobietka idźcie do sądu pracy albo przynajmniej po poradę prawną co z tym zrobić.

Ostatnia edycja:
Do góry