reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
missiiss ja zaczęłam pić zioła nr 3, ale tak zupełnie od czapy, bo pod koniec trwania cyklu bezowulacyjnego. Teraz czekam na @ wywołaną duphastonem i zobaczę, jaki będzie nowy cykl... co prawda to będzie pierwszy z ziołami, cudów się nie spodziewam, ale placebo też potrafi mieć ogromne znaczenie :-p:-p

A tak w ogóle to się dziś witam dopiero :sorry2: młyn w pracy że hej :szok:

piaska
ja bym chętnie przybyła na SWAP, ale akurat w ten weekend wybywamy na grzyby, więc może następnym razem :tak:

cyntia jeszcze raz ogromne gratulacje i &&& za piękny przyrost bety :tak:

missii tak to były nr 3.

w pierwszym cyklu z ziołami, mocno czułam, że lewy jajnik pracuje, miałam piękny sluz płodny i owulację w 15 dc, to była bardzo miła niespodzianka bo wcześniej to się nie zdarzało.

w kolejnych dwóch cyklach owulacja też była ale niestety ciąży jak nie było tak nie ma.

teraz robię cykl przerwy i od następnego chyba znów zacznę je pić.

w sumie nie wiem czy 1 cykl przerwy wystarczy czy trzeba większą przerwę zrobić by znów zacząć pić ?

Cześć dziewczynki :*

Dziewczynki o ile stopni jest skok po owulacji? Testy owulkowe mi wyszły 4-5.10 (18-19dc) i skok mam w 20dc z 36,30 na 36,63 i dzisiaj jeszcze na 36,69 więc jeżeli tempka będzie na takim poziomie to mogę uznać to za owulkę?

Centka
gratuluję i &&&&&&& za dobry przyrost bety :*

Watpliwości do pralki?? :sorry2: nie mam pytań..

Misis ['] dla Twojego Aniołka i oczywiście &&&&&&&& za szybką fasolkę :tak:

Malusiolka a powiem Ci.. nie chce się nakręcać :sorry2: z Michałem udało nam się za pierwszym razem i teraz nie widzę innej opcji i boje się że spadnę na ziemię :-( no ale zobaczymy.. na pewno owulkę miałam przesuniętą. Termin @ mam na 15.10 ale to będzie ok 8-10dpo więc nie wiem czy nie za wcześnie na test ale znając życie za tydzień będę testować :tak: Bierz męża w obroty! Do dzieła :-D &&&&&&&&&&&&& :*

jak się czujecie ciężaróweczki?

Macadamia ojć.. &&&&&& za następny cykl :*

Karola i jak tam, dowiedziałaś czy będziesz płacić? Na pewno będzie wszystko ok :tak:

Pietrucha Ty z Bierunia?? ja też :-D przykro mi z powodu Twojego syneczka.. :-( &&&&&&&&&&&& za Ciebie!

A ja mam jutro wolne w pracy fiu fiu :-)

u swojej kobiety nie pali bo wkrecil jej pol roku temu ze rzucil i ona w to wierzy .. swoja droga jak kiedys sie dowie to pewnie bedzie awantura bo ja nie chcialabym byc pol roku oszukiwana .. pali tylko u nas .
Ma klucz bo rano przychodzi tu kawe robic .. a przeciez moj chlopak mu nie powie ze ma nie wchodzic do mieszkania ..
z reszta on twierdzi ze wyolbrzymiam .. ile razy wlazl do mieszkania jak ja sobie chodzilam w bieliznie ..
czekam tylko kiedys jak wejdzie jak bedziemy uprawiac seks ciekawe czy chociaz wtedy bedzie mu glupio ..
oby ta kobieta nie przejrzała na oczy jaki to jest dziwny czlowiek bo ja na to zeby mieszkal z nami nigdy w zyciu sie nie zgodze w razie czego!!!:angry:

miissiiss, będzie dzisiaj przytulanko, ale najpierw nauka. Chciałam zobaczyć co u Was i teraz trzeba się uczyć, bo nie zdam ;/ A bardzo mi zależy na pozytywnym teście.

Cyntia
, to poproszę dużo fluidów Kochana od Ciebie, aby się udało :*:* Jak się czujesz?

Macadamia <przytul> kolejny cykl będzie Twój, tylko się nie smutaj :*:*:* Boli, raz jest mocniej, a raz lżej.

natkusia, trzymam mocno &&&&& aby się udało :*:*

susel Kochanie, też mam taką nadzieje :* Trzymam mocno &&&& :*

benfica, witaj :* Jak się czujesz?

Co do błędów przy wklejaniu listy, to niektórym wyskakuje ten błąd o długości znaków, a innym nie.

Ja w tym cyklu piłam na poprawę śluzu siemię lniane. Śluzu było więcej. Odkryłam przy okazji, że rozrzedza korzystnie śluz w zatokach :tak: Brałam magnez i biorę dalej. Na przeziębienie zaraz przed dniami płodnymi łykałam Aspirynę, ponoć poprawia ukrwienie macicy. I za namową P. trzymałam nogi na oparciu sofy, a pod pupą miałam poduszkę - ok. pół godziny po przytulaniu.

Posyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

:-D

Malusiolka - dzięki, że pytasz. Fizycznie czuję się ok. Mam mdłości (rano i teraz), wrażliwe piersi, częstomocz i wzdęcia (a dziś nie jadłam niczego wzdęciowego), co jakiś czas pobolewanie w podbrzuszu, czasem uczucie jakbym miała zakwasy ;-) Psychicznie gorzej. Jestem pełna lęku.
Jutro powtarzam betę. Miałam na pierwszą wizytę iść 4 tyg. po terminie @ (tak mi zalecała gin, u której badałam cycki we wrześniu), ale umówiłam się na za tydzień, we wtorek do lekarza, który ma bardzo dobre opinie i tytuł doktora nauk medycznych, więc chyba kumaty ;) Nie dam się zbadać ginekologicznie, bo po badaniu ginekologicznym 3 lata temu zaczęłam plamić. Może to był przypadek, ale zostało mi to w psychice. Skoro nie dam się zbadać ginekologicznie, a na USG za wcześnie to w sumie nie wiem czy jednak nie odwołać tej wizyty.

Cyntia Kochanie, trzymam kciuki za badania :* Jak uważasz możesz poczekać, ale co to da? Będziesz bardziej się denerwować. Może idź na wizytę i pogadaj z lekarzem o swoich odczuciu po poprzedniej ciąży. Na pewno Ciebie zrozumie. Ale i tak musi zrobić chociaż jedno USG dopochwowo aby sprawdzić czy fasolka się dobrze rozwija. Do około 9 tygodnia tak się robi, a później normalne USG. Jeżeli chcesz mieć becikowe to do 10 tygodnia musisz zgłosić się do ginekologa :) Będzie dobrze :*:*

miissiiss, po to jesteśmy aby pomagać w potrzebie :)

Dobra uciekam. Do jutra, dobranoc Kochane :*:*

reklama
Malusiolka - nie boję się USG, boję się badania ręką.. Wtedy mnie lekarz wymacał w środku i powiedział, że jeszcze nic nie czuje (ok. 6 tyg. ciąży byłam), a na USG za wcześnie chyba będzie jeszcze, by coś zobaczyć. Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
Do góry