reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
malusiolka chcialabym zebys miala racje bo wole miec ladne cykle z owulacja i widziec ze nic sie nie dzieje, ale starania probuje odlozyc na dalszy plan wiec jakos przezyje jak jej nie bedzie, a meza na sile przytulac nie bede, obiecalam to sobie w tym cyklu.

Grzanka to u nas podobnie, owu niby nadchodzi ale cos jej sie nie udaje ;-) tylko u mnie na luzie tym razem. &&&& zeby do Ciebie jak najszybciej przyszla!

mycha, Abezela dobrze widziec tu nasze staraczkowe ciezaroweczki! trzymajcie sie dzielnie!

missiiss z zajesciem problem ma od kilku lat, ale nie wiem jak bylo przy stymulacji, wiem ze teraz szuka lekarza ktory podejmie sie ivf, ale jej rezerwa byla naprawde minimalna a Twoja pewnie az tak zla nie jest. znajdz dobrego lekarza, ktory Cie zbada ze wszystkich stron i pomoze, bo to ze raz zaszlas nie znaczy ze teraz bedzie latwo.

centka no to u was tak jak u nas, ale przytulanie jakby nie patrzec od czasu do czasu jest wiec wszystko sie moze zdarzyc, wiec milo mi byc na liscie. wpisz sie i Ty ;) a no i obserwuje sie zeby wiedziec czy owu byla, ale tylko w tym celu. a co do listy, to bede sie sluchac, ale ja problemow nie mialam z wklejaniem tej dlugasnej.

Gochson no jak cykle masz regularne to ryzyko jest duzo mniejsze ze wezmiesz za szybko. a co do staran to wg mnie najlepiej w owu i dwa dni przed.

kobietka jak najwczesniej owu mialas w 14dc to ja bym robila testy od 12dc, bo pozytyw moze wyjsc 48h przed owu. chociaz w sumie ja to bym pewnie zrobila jeszcze ze dwa dni wczesniej tak dla pewnosci.

watpliwosci tez jestem w szoku! musisz go ustawic bo przegina!

karola ale mnie zaskoczylas ze HSG sie nie uda. przykro mi :( chociaz moj optymistyczny maz wierzacy w przeznaczenie, powiedzialby zeby sie nie smucic i ze tak musialo byc, a napewno bedzie tylko lepiej. wiec sluchaj sie mojego meza ;)

julia0903 na liscie to Ty juz bylas tylko bez daty. daj date kolejnej @ to dopiszemy!

Starających się: 58
Zaciążonych potwierdz.: 31,
IV '14=>7, V '14=>17
VI' 2014
paulinka88 II,mycha05 II,Abezela II,Asica86 II,biedroneczka II,Cyntia85 II,bluecaat II
Czekamy na potwierdz.:
ysmena - @ 25.08
starduscik - @ 27.09
waiting4beans - @ 29.09
CarpeDiem - @ 29.09
aureolcia - @ 30.09
Joaro - @ 1.10
malena100 - @ 8.10
Phoebe - @ 8.10 /1cs
lamorela - @ 8.10 /4 cs
Gofka - @ 8.10
Październik 2013
Kinia1 - @ 10.10 /1cs
GosiaDr - @ 11.10
tamaguczi - @ 11.10

Ludzik - @ 12.10 /12 cs
ewka358 - @ 13.10 /7cs
emalia82 - @ 13.10
/17cs
watpliwosci3 - @ 14.10
/4cs
natkusia - @ 15.10
Grzankaa - @ 15.10
basik - @ 15-16.10
Mimimoo - @ 16.10
mikaaa - @ 16.10 /1cs
Andzia15 - @ 17.10
maja35 - @ 17.10
Arcala - @ 17.10
tekla23 - @ 18.10
Mar-chew - @ 18.10
wanda_23 - @ 19.10
Kropka10 - 20.10

Piaska - @ 21.10
/26cs
susel - @ 21.10
/7cs
agamemnon - @ 24.10
/2cs
Agaawa - @ 24.10
mychunia - 24-28.10
/4cs
malusiolka
/2cs
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - @ 26.10
kobietka22 - @ 27.10
/1cs
fox - @ 27.10
/7cs
Ritta - @ 28.10
/1cs
Gochson - @ 28.10
kalisia - @ 30.10
Conti - @ 31.10
/23cs
missiiss1301
julia0903
wikki
1cs
Macadania 3cs
galwaygirl
augustynka
2cs
ookatkaoo1993
Listopad
emkacafe - @ 1.11
mamaTomeczka - @ 2.11
iwo -@
leemonca - @ 3.11 / 5cs
kontra - @ 6.11 / 2cs
Poczekalnia madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka, benfica, hania$, doska1, poziomk@, malponea

susel no to ja podzielam zdanie Twojego męża, widocznie tak musiało być :tak:

ja osobiście też wierzę w przeznaczenie, wg mnie nic nie dzieje się bez przyczyny :tak:

w sumie lepiej teraz wyeliminować wszytskie potencjalne bakterie by potem nic się czasem głebiej nie przedostało w czasie HSG :tak:

Susel
gdyby nie clo Jaska bym nie miala takmszybko, a z Antosiem mialammowulkemw 62 dc tak dobrze to pamietam. Alemteraz pomalu poczekam do piatku i zobaczymy co mi gin powie.

Chyba zaczne pic ziolka o.sroki jak kiedys, ktoras pije moze?

missi ja piłam 3 cykle, ten cykl jest pierwszy bez ziół więc jestem relatywnie na bieżąco jesli chodzi o wszystko co związane z ziołami, jeśli masz jakieś pytania to wal :-D

Dziewczyny ja jestem laik straszny wiec wybaczcie te pytania:
Kiedy jest największe prawdopodobieństwo zajścia - przed owulacją, w czasie, po ?
No i jak rozpoznać owulację ? Zakupiłam sobie testy ale coś mi się wydaje, że nie dojdą na czas.
Najgorsze, że u mnie cykle różne, bo 23, 24, 25, 26 dni. Ostatnia @ 1.10.

Gochson - jeśli chodzi o zapłodnienie, to zależy od tego ile żyją plemniki. Plemniki w macicy żyją statystycznie 2-3 dni (są takie, które dłużej, ale te z i takie, które krócej), więc te 2-3 dni przed owulacją powinno wystarczyć. Jajeczko zaś jest zdolne do zapłodnienia 12-24 godziny od owulacji, ale trzeba pamiętać, że potrzebują paru godzin, by dotrzeć do jajnika (a mają ciężką drogę do pokonania). Polecam ten filmik. Ktoś dawał do niego link. Świetnie to wszystko obrazuje. cud-miłości - YouTube Ja serduszkowałam ok. 18 godzin po pozytywnym teście owulacyjnym, a pik LH (pierwszy pozytywny test owulacyjny pozytywny) wskazuje, że owulacja nastąpi ok. 24-36 później.

kobietka - ja bóle owulacyjne miewałam od 12 do 16 dc i po tym bólu 14 dnia dostawałam @. I gdybym nie mierzyła temperatury i nie zrobiła w kolejnym cyklu również testów owu, to by nikt mnie nie przekonał, że jest inaczej, bo czułam ból owulacyjny. W dwóch ostatnich cyklach wyszło, że owulację miałam w 19 i 20 dc - po prostu miałam krótszą fazę lutealną, czego nie brałam pod uwagę (w tych dwóch cyklach też czułam wcześniej ból "owulacyjny"). Jaki z tego wniosek? :-D Nie wolno zaprzestawać serduszkowania po tych dniach, bo a nuż owulacja jest jednak później :-D My serduszkowaliśmy w dniach płodnych tylko raz :-D
A propos pytania to wydaje mi się, że minimum 3 dni przed owulacją.
Kiedy wykonać test owulacyjny?

Wykonywanie testów owulacyjnych powinnaś rozpocząć w dniu, kiedy zaczyna się okres największej płodności, czyli kilka dni przed owulacją (jajeczkowaniem).

• 24 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 7 dniu cyklu
  • 25 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 8 dniu cyklu
  • 26 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 9 dniu cyklu
  • 27 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 10 dniu cyklu
  • 28 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 11 dniu cyklu
  • 29 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 12 dniu cyklu
  • 30 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 13 dniu cyklu
  • 31 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 14 dniu cyklu
  • 32 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 15 dniu cyklu
  • 33 dniowy cykl - pierwszy test zrób w 16 dniu cyklu
Malusiolka - czekam na Ciebie. Ty wiesz gdzie :-)

Jutro idę zrobić powtórnie betę, by sprawdzić czy prawidłowo przyrasta.
Mdłości już mam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja pilam i wlasnie w pierwszym cyklu wtedy zaszlam z Antosiem. Moze i teraz sie uda

Karola a pilas o.sroki nr 3?

Paulinka a ty tez nr 3? A mialas problemy z dlugimi cyklami lub bezowulacyjnymi? Ja sie zastanawiam czy zaczac juz pic czy dopiero jak gin mi okres wywola... Nie lubie takiego gdybania co bedzie lepsze...

Do góry