reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Hej dziewczyny!!

Podczytuję Was nadal i bardzo Wam kibicuję, mam nadzieję, że w najbliższym czasie zobaczycie II kreseczki na teście:tak:

Dośka prponuję wizytę u lekarza, ja po kontakcie z kleszczem przez trzy tygodnie brałam antybiotyk i na szczęscie obyło się bez boleriozy.

Lamorela- buciki śliczne, chyba masz małe stópki, co? Gratulacje dla Męża!!!!

Emalia, Benfica - Najszczersze kondolencje.

Leemonca - bardzo lubię Murakamiego, jak skończysz czytać to podziel się opinią, bo tej jeszcze nie czytałam.

Mikaa - kiedy testujesz?

Karola - szkoda, że tak wyszło, ale nie ma tego złego. Dołączam do usg trochę fluidków ~~~~~~~~ co byś bez HSG zaskoczyła. Mocno trzymam &&&&&&

Julko i Malusiolko - mój M z racji chorej tarczycy ma libido bliskie zeru, więc serduszkujemy zadko. W szczęśliwym cyklu były to tylko trzy razy, z czego raz w dniach płodnych - i się udało. Tak więc uszy do góry i myśleć pozytywnie :tak:

Zostawiam Wam tu fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i mocno zaciskam &&&&&

reklama
Dzieki za info:)
Nie znam sie na normach dot hormonów tarczycy ale spadło znacznie:)
a masz jakies efekty ubocznego przy braniu leków na tarczycę? Bo ja własnie tego najbardziej sie boje. Słyszałam ze nieodpowiednio dobrane moga powodowac tycie. a przez ile czasu masz brac? :)

brrr, gochson ja od 3 miesięcy biorę Letrox, tsh miałam ostatnio 3.05, bodajże w maju badane, mój cel to zbić TSH do ok 1. Teraz będę powtarzać wyniki i mam jeszcze dorobić antyTPO, i antyIg. Po Letroxie nie zauważyłam, żadnych widocznych zmian, nadal mam suchą skórę i zimne dłonie i stopy, nie przytyłam a nawet schudłam 1-2 kg, ale nigdy nie miałam problemów z wagą. Jednyną zmianą jest to, że odkąd biorę leki nie mam cykli bezowulacyjnych :tak: :tak: :tak: bo przed lekami, różnie z tą moją owulacją bywało :baffled:

Pietrucha
nawet nie wiedzialam ze tyle jest tu dziewczyn z podobnymi przezyciami... Masz zdjecia swojego Stasia, to piekna pamiatka, ja niestety nie zdarzylam nawet malego zobaczyc :( tylko moj m widzial go po smierci do ubrania w becik ... Ehh przykre to. Gratulacje z zafasolkowania ;-)

missii kope lat :-) witaj kochana, wpadaj na listopadówki przywitać się, wszystkie listopadówki nam zaciążyły, no oprócz nas, emalii i smerfika ale my to chyba w bonusie dostaniemy bliźniaki albo trojaczki za taki długo czas oczekiwań :-p jak to mawiają, ostatni będą pierwszymi :-D

co tam słychać ? w Polsce jesteś czy w UK?

dzięki dziewczyny za pocieszenie, centka patrzyłam barrrdzo intensywnie, śliczny maluszek i w dodatku chłopczyk, super gdyby też mi się chłopczyk trafił, pomarzyć dobra rzecz.

lamorela że też akurat teraz to mi się przyplatało, nie mam żadnych objawów, skąd to dziadostwo... wrrr, a poprzednie badanie czystości pochwy z czerwca było idealne :baffled:

malusiolka jestem trochę rozczarowana bo myślałam, że będę już miałą to za sobą a tu zonk, no ale trudno, widocznie tak musiało być, no ale zbieram się od czerwca na to badanie i ciągle coś :wściekła/y:

abezela nie nastawiam się, że uda się bez HSG bo do tej pory pomimo 4-5 owulacji przez rok nie udało mi się zajść (jest szał, miałam aż 5 owulacji w ciągu roku), może gdyby owu była wreszcie z prawego jajnika to szansa by była... pożyjemy zobaczymy, zresztą jeden czy dwa miesiące czekania więcej wte czy wewte nie robią mi już różnicy.

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam od dentystki. Taka fajna babka, że latam do niej co chwilkę, na NFZ robi, więc tym bardziej nie trzepie po kieszeniach. Jakby któraś z łodzi szukała dobrej dentystki, to chętnie ją polecę :-)
Ale kazała mi prześwietlenie zrobić, więc na razie się wstrzymam, na wszelki wypadek i po @ pójdę.

hej dziewczynki, byłam u lekarza, dostałam antybiotyk na tego wrednego kleszcza. Tak więc jestem już spokojna. Nawet nie macie pojęcia jak bardzo się cieszę że moja @ w końcu nadeszła i będe mogła się wziąć za staranka :):) Dzisiaj troszke poszalałam na zaupach! a, co :-D kupiłam już kurtkę na zimę, bo potem to zawsze są poprzebierane albo nie mogę dostać swojego rozmiaru, a Cycka to ja wielkiego mam i ciężko mi cokolwiek potem dostać. Tak więc wrócilam obładowana, teraz biorę się za obiadek, na szczęście wystarczy go odgrzać :) a potem na basen. Ostatnio mimo nawału pracy, postanowiłam sobie że zrobię coś dla siebie i zaczęłam chodzić na basen. Kiedyś Wam pisałam że u mnie atmosferka kiepska w pracy, ale odkąd chodzę na basen, śpię spokojniej i troszkę schudłam :rofl2: dobra już się nie chwale :)
Oczywiście jak wpadam od czasu do czasu ciężko Was nadrobić dlatego wszystkim zafasolkowanym gratuluję i tulę was mocno :):)

no to klops l4 do końca tygodnia :baffled: mąż tak samo :-( ten cykl w takim razie odpuszczamy, więc biorę zaległe leki od ortopedy, które odstawiłam jak zaczęliśmy się starać....

missiiss1301 bardzo mi przykro z powodu Waszej straty
[*] To na prawdę musiały być dla Was ciężki chwilę...

Strasznie się dzisiaj nałaziłam ale załatwiłam wszystko co chciałam :)
No @ przyszła, co prawda na razie jest tylko plamienie ale na pewno jutro się rozkręci na dobre
:tak: Możecie mnie napisać na 6 listopada , zaczynam 2 cykl i nawet się ciesze :-) Zakupiłam jednak te testy owulacyjne, a co tam będę miała większą pewność :-)

Tak jak myślę o tym wszystkim, bo przyznam szczerze, że byłam prawie pewna, że nam się udało to na prawdę jestem zaskoczona jak nasz organizm działa i jaką mózg ma siłę...od samego początku rozpoczęcia starań czułam się inaczej : miałam mdłości, zgagę chociaż to mogło być związane z jakimiś problemami z żołądkiem ale te kłucia gdzieś tam w środku w podbrzuszu?, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło i pierwszy raz tak bardzo bolały mnie piersi i miałam je pełniejsze przez cały cykl,a zazwyczaj troszkę są pełniejsze kilka dni przed @ i po kilku dniach po wracają do normalności :szok: więc co to mogło wszystko znaczyć?a może mój organizm przygotowywał się na ciąże ? Cholera wie :-)

Wypije kawkę, posiedzę chwilkę z Wami i muszę ogarnąć troszkę dom :-)

Karola
no wlasnie sie zastanawialam czy to ta karola czy nie ta;-) na listopadowki tylko wpadam poczytac ale nie bede sie tam udzielac. Tam juz bardziej ciazowo niz staraczkowo ;-) Obecnie w Pl jestesmy, bo maz dostal prace na wysokim stanowisku wiec wrocilismy, ale fajnie bylo, przygoda niezla bomraz jechala, autem w dwie str :) mam nadzieje ze nam sie trafia blizniaki :p bo trojki to ja nie chće dziekuje ;) nie wiem czy moja szyjka dwojke udzwignie na szwie. Juz niedlugo nasz dzien bedzie zobaczusz :) i wszystkich condlugo czekaja, w koncu niedlugo swieta! Ii ten magiczny czas :)

Kontra
ja sie laczevz Toba w piciu kawki ;) Dobrze ze humor masz dobry, tak trzymaj ;) ja marze o dwoch kreskach pod choinke :p moze moj Aniolek mi zesle z nieba, kto wie :) narazie sie boje wizyty u gina bbrrr. Trzymam kciuki za Twoj nowy cykl :)

Ostatnia edycja:
reklama
mychunia No to &&& za następny cykl!:)
doska Super zakupy. Ja też muszę sobie kupić jakiś płaszczyk/kurtkę. Ale nie mam kiedy jechać :/ Z Zuzą mi się nie uśmiecha na takie zakupy jechać :/
Piaska Mnie się kłania wizyta u dentysty ale tak się panicznie boję, że wiecznie odkładam wizytę na później, ale u mnie spowodowane jest to "bruksizmem" przez który mam mega wrażliwe zęby i bez znieczulenia ani rusz :/
karola Nie ma tego złego. Jak sama napisalaś, miesiąc w tą czy w tą to już nie ma takiej dużej różnicy. Ściskam mocno kciukasy żeby w listopadzie się wszystko powiodło!
Abezela Kusi mnie już testowanie ale pewnie zacznę już ok 8dpo (czyli we czwartek). Wiem, że to za wczas i nastawiam się że zobaczę I kreskę, ale będę testować dopóki nie dostanę @ lub nie ujrzę II :p Coś z dwojga na pewno będzie ;)
pietrucha Gratuluję!
kontra Kciukasy za ten cykl!
missis Za Ciebie również &&&&&&

Jakieś objawy u mnie są, ale czy ciążowe to zielonego pojęcia nie mam. (Opisałam we wcześniejszym poście). Wolę sobie nie wkręcać... Pożyjemy zobaczymy...

Do góry