reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Maluisolka - trzy 10 na pewno szczęście przyniosą:) ja wczoraj złożyłam pracę w dziekanacie i obronę mam jednak 21 października także jeszcze trochę na naukę mam:) dzięki za wsparcie:):)

reklama
susel jak byłam w sierpniu u gina to mi robiła USG i była ładny pęcherzyk, więc wyliczyła, żeby tak brać od 16 dc. Ja się kompletnie nie znam na tych wyliczeniach, bo ja zawsze szłam na żywioł.

Malusiolka będę trzymać kciukaski za egzamin.

Ja siedzę w pracy i myślę co u synka. Od niedzieli kropimy do oczu atropinę i biedak wczoraj nie mógł na spacerze patrzeć na oczka. Dziś też widzę, że słońce za oknami więc sama nie wiem jak to będzie, bo babcie z nim wychodzą. Musimy jakoś wytrwać do piątku do badania.

miissiiss, dziękuję :* Muszę zrobić sobie prawko, bo mój mąż pracuje na dwie zmiany, a jak ja chce do miasta jechać, to muszę w okejkę się pchać i nie zawsze przyjeżdża, a jak jest, to nawet po 1/1,5h. Ile można z dwójką dzieci czekać. Mogłam zdać jak byłam w pierwszej ciąży, ale na głowie miałam ślub, a później Oliwka się urodziła, to raczej nie chciałam, później mąż przy drugiej ciąży namawiał mnie, ale od 12 tygodnia już dokładnie nie pamiętam miałam zagrożoną i musiałam odpoczywać i brać 2 razy dziennie luteinę dopochwowo. Krwawienie przeszło po 20-tym tygodniu, a i tak nie chciałam iść, bo od prawie samego początku do prawie końca miałam mdłości. I tak Roksana się urodziła, a temat prawka skończył się. I jakoś tak kwiecień/maj planowaliśmy z mężem kupno drugiego auta i już nie miałam wyboru od lipca poszłam na kurs, później jazdy i teraz egzamin. Przynajmniej nie będziemy do siebie uzależnieni. Będę chciała jechać do miasta, to biorę dziewczynki i jadę, albo zostawiam dzieci z M i jadę sama :) Zawsze jak sobie jakieś zadanie postawie, to mi się udaje. I teraz moim zadaniem jest zdać :)

centka Kochanie, ja do Ciebie zaraz przyjadę i tą wredną ciotkę z Warszawy wywalę na kopach z Twojego domu :D Może m@łpiszon na banana pójdzie :-D

Conti, moja siostra miała taki posmak jak dowiedziała się, że jest w ciąży :) Trzymam &&&& aby wszystko było dobrze :*

Gochson, a ubierasz dzieciaczkowi na słońce okularki przeciwsłoneczne? Wiesz, skoro miał badania, teraz krople to może lepiej na razie chronić oczka? :) Będzie dobrze, nie martw się :* Mojej siostry córeczka ma 2,5 roku od ponad roku chodzi do okulisty i okazało się, że jedno oczko jej ucieka. Okulista kazał zaklejać na godzinkę po oczko, ale to i tak nic nie daje, tylko mała się denerwuje ;/

Ostatnia edycja:
Malusiolka mamy okulary przeciwsłoneczne, tylko zawsze ściągał. Dziś wyciągnęłam wiec może babci się uda założyć. Kto wie, może mały stwierdzi, że w okularach tak nie razi i nie będzie ściągał. Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić zasłanianie oczka u takiego malucha. Nawet jak mu teraz przez chwilę zasłonię ręką to już się denerwuje.

Conti ja poprzednio miałam @, tyle, że nie obfity. Kilka dni potem zrobiłam test i był pozytywny. Niestety tydzień później już ciąży nie było. Tyle, że ja myślałam, że od tych leków na tarczyce mam taki mniejszy okres. Cały czas się człowiek zastanawia, co by było gdyby...Ehhh...pewnie tak musiało być.

Malusiolka w ogóle nie robiłam testu, @ przyszła w 13 dpo, więc nawet o tym nie myślałam, typowych skrzepów nie miałam, raczej taką "śluzowatą" krew, ale ja tak mam zazwyczaj

Grzanka
Damy rade obydwie :) mnie u profesorka to przeraza to czekanie na wizyte tyle czasu.

Piaska
O kurcze, niezla cena.

Malusiolka
i tak trzymaj!! :tak: U mnie tylko ja mąm prawko a moj m nie, choc jest o 9 lat starszy ode mnie... Ale w koncu musi zrobic bo kto mnie na porodowke bedzie wiozl :p jednak dobrze nie byc uzaleznionym od kogos. Czasem sama musze meza na 6 rańo do pracy zawiezc 20 km od domu i nie usmiecha mi sie wstawac o 5 bbrrr :)

Dobra. Lece z mlodym na spacer bo pieknie slonko swieci wiec trzeba korzystac :) do napisania! Ahhh jak ja sie ciesze ze wrocilam na BB!!

reklama
Dziewczyny z ŁODZI i okolic !!!
Chodźcie ze mną na SWAPA w najbliższą sobotę. Jest tak fajnie. Możecie tylko zajrzeć z ciekawości. Wejście co prawda 5 zł, ale w tym jest zwiedzanie muzeum i poczęstunek. Więc w sumie się zwróci. :-D

Do góry