reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie.

Missiiss1301 witam w gronie staraczek, zapalam światełko dla Twojego maluszka (*) Dokładnie wiem co czujesz... ja również straciłam dzieci przez zaniedbanie lekarza.

Ja już po kawce, dziś u mnie 4 dzień wyższych temperatur i chyba zaczyna się nakręcanie :-D jak to zrobić żeby wyluzować? Jakieś rady?!

Ok... czas brać się do pracy!

Miłego dnia życzy zamrożona tekla..... (w pracy mam 16 stopni i zamarzam, a szefowi coś nie spieszy się do odpalenia ogrzewania :wściekła/y: choć i tak jak grzeje jest przepisowe 18st. niby dwa stopnie ale zawsze cieplej :confused2:)

reklama
missiiss1301 - myślę, że nie masz co się bać badania AMH, wiesz zawsze lepiej jednak wiedzieć. Jeśli, czego Ci nie życzę, okazałoby się niskie, to po prostu będziesz wiedziała, że należy skorzystać z metod wspomagania rozrodu i tyle.

brrr85 trochę mi się przytyło ostatnio, ale nie wiem czy to od leków czy od podjadania wieczornego. Mam brac cały czas i kontrolować poziom hormonów co 3 miesiące. W ciąży też trzeba brać.

Cyntia85 beta super. Gratulacje.

mychunia dużo zdrówka życzę

emalia82 przykro mi

Leemonca no to kciukole zaciśnięte. Niestety tak to jest że jakoś nie mamy wpływu na tą głowę i złe myśli. Niby człowiek sobie tłumaczy i wierzy, że nastepnym razem się uda, a dół i tak dopada.

missiiss1301 współczuję przeżyć

suseł nie badałam progesteronu. 1 ciąża zakończona poronieniem, przy drugiej brałam duphaston, 3 znowu poronienie i lekarka mi mówiła, żebym znowu brała duphaston. U mnie nie było problemu z zajściem, tylko z utrzymaniem.

lamorela gratulacje dla męża.

Cyntia85 będzie dobrze.

Witam nowe staraczki

Termin mojej @ to 28.10

missiiss, tak naprawdę ginekolog nie jest w 100% pewien czy Ty zajdziesz w ciąże, czy nie. A takie jego gadanie, że niby jest ok, to głupota. Powiem szczerze moim zdaniem, ten Twój lekarz nie powinien być ginekologiem. Ja po odstawieniu tabletek nie miałam miesiączki przez 2 miesiące i strasznie spuchnięta się czułam. Kobieta mająca regularne cykle czuje się znacznie lepiej, a nie jakaś wypchana. Idź Kochana do innego ginekologa, a tego kopnij w tyłek i tyle. 6 miesięcy po terminie @ i on twierdzi, że wszystko ok? :szok: Jak ja powiedziałam mojemu, że cykle miałam po 28 a trafił mi się 45 dniowy, to od razu do badania wziął. Jest dobrze, ale kazał przyjść w grudniu i wie, że się z mężem staramy o dzidziusia. Mój lekarz jest dobrze po 70-tce, bo nawet moja teściowa chodziła do niego. Mi 2 ciąże prowadził, i moim siostrom (jesteśmy zadowolone z niego). A Twój jakiś młody, czy też w takim gdzieś wieku jak mój?

Cyntia <przytul> współczuje Tobie Kochana straty dziecka. W dniu rocznicy
[*] dla Twojego aniołka :*:*:* Musisz być silna i dbać teraz o tą fasolkę i zobaczysz będzie dobrze. A co do facetów, to oni tak mają, że o byle pierdołę kłócą się :)

tekla, jak tam u Ciebie? Kiedy testujesz? :)

lamorelka, @ przyszła, czy jeszcze raz testujesz? :) trzymam &&&&& :*

susel Kochana, a jak u Ciebie?

Grzaneczko, co tam? Mało co się odzywasz? :(

natkusia łobuzie
, myślisz że się udało? Trzymam mocno &&&&& :*

centka, jak tam m@łpiszon? Poszedł już sobie? :*

malusiolka termin @ mam na 18.10... ale nie wiem czy tak długo wytrzymam. Może za tydzień spróbuję (11 dpo) Póki co w ogóle nie czuję się ciążowo, no ale przecież jest dużo za wcześnie na jakiekolwiek objawy :-D Dobrze o tym wiem, ale jednak móżdzek chce coś już zauważyć... :-)

Malusiolka - hej Słońce:) czytam codziennie a mało piszę, bo nie mam o czym:) trochę mi czasu ostatnio brakuje więc tylko wchodzę czytam co tam słychać u Was i zmykam:) jak się czujesz?

brrr85 trochę mi się przytyło ostatnio, ale nie wiem czy to od leków czy od podjadania wieczornego. Mam brac cały czas i kontrolować poziom hormonów co 3 miesiące. W ciąży też trzeba brać.

Dzięki za info:) własnie sie zbieram na badania a jutro wizyta u endokrynologa i miejmy nadzieje ze sie wszystko wyjasni.

ewka kurcze, co to za tempka?! :wściekła/y: a ile z reguly trwa Twoja fl?

susel fl średnio 12-13 dni :-( @ daje znaki, że za 4 dni przyjdzie i mam się nie łudzić :-(

a tak w ogóle zawsze jak się rano budziłam to mi było tak cieplutko i milusio jak to zawsze po przebudzeniu, a dziś jakoś dziwnie zimno mi było pod tą kołderką tak jakbym spała odkryta :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Grzaneczko, tekla, trzymam za Was &&&&&& aby się udało :*

Piaska, a może ten cykl jest Twój? :D &&&&& oby tak było :* Ja nawet nie jestem pewna kiedy w październiku miałaby przyjść m@łpa, ale mam nadzieje, że już nie przyjdzie :p

Grzaneczko, napiszę szczerze, że tak sobie się czuje. Niby wyspałam się, dziewczynki przebrane, nakarmione, posprzątałam w domu, a nie ma na nic ochoty ;/ Wiem, że przyczyną mojego samopoczucia jest egzamin, który ma być za dwa dni. Prawie się do niego nie uczyłam, bo nie mam jak. Dziewczynki mi przeszkadzają, a ja potrzebuje się skupić. Niby mogę uczyć się jak pójdą spać, a to będzie 21/22-giej, ale trochę za późno, bo już o tej porze padam na twarz, a poza tym M wraca do domu i trzeba dać jeść. Na szczęście dzisiaj M wróci po 15-tej i będzie mógł zająć się dziećmi, a ja będę się uczyć. Chyba, że wypłata wpłynie to trzeba jechać na zakupy :) A poza tym cycki coś mnie pobolewają ;/ i mam bardzo dużo śluzu płodnego :D Dzisiaj muszę z przytulania skorzystać, bo jutro nie będzie jak. Będę odpoczywać przed egzaminem.

Do góry