reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Tekla
boze swiety, dwa dzieciaczki w takim czasie :( nie wiem jak sobie z tym radzisz ale Cie podziwiam ogromnie, bo ja po tylu latach potrafiensiedziec, wspominaci plakac:no: (*)(*) dla Twoich anioleczkow.

Piaska
ale czy np jak jest niskie to dlatego mam tak rzadko owulacje? Nigdy tego badania nie robilam, nie czytalam o tym. Clo mi pomaga na owulacje i wiem ze wtedy moge zajsc jeszcze mam zespol antyfosfolipidowy wiec bede musiala przeciwciala zrobic jeszcze raz i ewentualnie brac na nowo heparynemjak kiedys. No zobaczymy co mi powie po wizycie poatkowej.

Malusiolka
moj gin jest troche postrzelony to prawda, on wogole ma luzne podejscie i swojnswiat. Ma kolo 55 lat. Poszlabym do prof. Zimmera, ktory prowadzil mi ciaze ale on bierze 300 zl za wizyte a na to mnie nie stac :/ dlategompojde najpierwndo innego polecanego a jesli nie pomoze to moze zarejestrmsie do profesora. Tylko ze tam na wizyte czeka sie 3 miesiace przynajmniej pare latbtemu, teraz pewnie jest gorzej :/

Piaska
kciuki trzymam :) ahh jak ja juz bym chciala oczekiwac z niecierpliwoscia domrobiemia testu ehh zazdroszcze wam... Mam luteine w domu moglabym wywolac okres, clo tez jeszcze mam... Ale chce sie przebadac chce sieporadzic i niczego nie zalowac. Do piatku juz nie daleko :)

reklama
Gochson to dziwne ze nie zlecila Ci badania zwlaszcza przy poronieniach, no ale w takim razie to ja bym albo zmienila gina albo zbadala progesteron a duphaston tez brala w miedzy czasie. nie lubie jak lekarze mowia zeby brac od 16dc bo to nie koniecznie musi byc po owu, a powinno sie brac po owu. wiec jezeli wiesz ze juz w tym cyklu byla, to bierz!

malusiolka kochana, dzieki ze pytasz. moja tempka robi co chce bo sie przeziebilam, moglaby zmylic ze to juz owu, ale ja czuje ze jeszcze jej nie bylo. testy owu narazie nie wychodza, wiec biore tez pod uwage cykl bezowulacyjny. w kazdym razie jakos udalo mi sie zupelnie odpuscic wiec kompletnie sie nie przejmuje :-) a co u Ciebie? nie stresuj sie tak tym egzaminem!

ewka jeszcze sie nie zalamuj! moze sie wychlodzilas w nocy tak jak mowisz. zobaczymy jaka bedzie tempka jutro. &&&&

Grzanka co slychac?

missiiss moja kolezanka ma wlasnie bardzo niskie AMH i miesiaczek brak jak u Ciebie. nie musi to oznaczac ze u Ciebie jest ta sama przyczyna, ale ja bym sprawdzila.

miissiiss, trzymam kciuki za dobre wyniki :) A co do luteiny, nie bierz na własną rękę :)

susel Kochana, wszystko przed Tobą. Nie zdziwiłabym się, że jednak jest to cykl owulacyjny i będzie fasolka. Trzymam mocno &&&&& za to :* Organizm lubi płatać nam figle :) Wydaje mi się, że jednak owulacja jest jeszcze przed Tobą i zacznij przytulać się do męża, a będzie dobrze :)

A ja mam dzisiaj takiego lenia, że nie chce mi się nawet obiadu robić (dziwne, bo bardzo lubię gotować). Ale muszę coś zrobić ze względu na dzieci i męża.

Ostatnia edycja:
Malusiolka Kochanie wiem, co czujesz. Ja też tak mam przed egzaminem, na który nie mam czasu się uczuć. Ale na pewno dasz radę - &&&&&&&& mocno zaciśnięte już od dziś:) a o której masz ten egzamin?

missiiss1301 to ja myślała, że mój ginekolog bierze dużo, bo 200zł, ale widzę, że są lepsi. To dużo kasy, ale nie żałuję. Chodziłąm przez pół roku do babki na nfz i co miesiąc twierdziła, że nie mam owulacji, brałam tylko castagnusa na obniżenie prolaktyny a później nic, powiedziała, że czekać. Wkurzyłam się, poszłam do innego lekarza i już w 1 cyklu okazało się, że owulacje mam:) teraz tylko mam nadzieję, że się uda szybko:) za Ciebie również 3mam kciuki:)

Susel - u mnie bez zmian. Ovu nie chce mi owulacji wyznaczyć:) a jak u Ciebie?

Ostatnia edycja:
missiiss1301 – to badanie rezerwy jajnikowej, będziesz wiedziała jaki jest poziom, jeśli niski, to są coraz rzadsze owulacje i trzeba szybko działać, jeśli za wysoki , to może wskazywać np. na zespół policystycznych jajników, też trzeba wtedy podjąć leczenie. Ogólnie to badanie jest coraz bardziej popularne. Nie jestem przekonana o jego rewelacyjności, bo warto też zrobić USG i zobaczyć liczbę pęcherzyków antralnych, ale ogólnie jest jak najbardziej przydatne. Przynajmniej naświetla kierunek działań.

Hej dziewuszki:-)

Malusiolka 3mam kciuki za egzamin, zdasz na pewno!:tak:

Ja tylko tyle, bo jestem w szkole. Staram sie Was czytac w miare mozliwosci, ale wiecznie jestem zmeczona i spiaca. Nic mi sie nie chce:hmm: Na szczescie w czwartek jedziemy do Polski do dostane troche poweru, jak zobacze rodzinke i pojde na USG, pewnie od razu lepiej mi sie zrobi jak zobacze moja kruszynke. :tak:
Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na Was w czerwcowkach1 Pozdrowionka:-)

Grzaneczko, a może u Ciebie i susel jeszcze trochę do owulacji i to dlatego :) Trzymam mocno kciuki za owocny ten cykl :*:* Ja mam na 10-tą rano. Do M się śmiałam, że 10.10 o 10:00 - trzy 10-tki powinny przynieść mi szczęście :p A u Ciebie kiedy egzamin? Tez trzymam mocno za Ciebie kciuki &&&&&&& Jesteś zdolna dziewczyna :)

mychunia, czekamy na zdjęcie Twojego maluszka :) :*

Ostatnia edycja:
Susel
a miala problem w staraniach przy pobudzaniu owulacji? Ze mnie to lekarze chypa kpia bo skoro zachodze w ciaze to znaczy ze jest ok. Wkurza mnie to. Chcialabym dwojke dzieci, trojke tez ale nie wiem czy podolam :sorry2:;-)

Piaska
kurcze czyli tak zle i tak niedobrze. Hmm no niestety musze byc cierpliwa i wytrzymac do piatku. W czwartek mam jeszcze rozmowe o prace.

Malusiolka
wiem , wiem :) .
Trzymam kciuki za egzamin :) napewno dasz sobie rade jak to moj syn mowi :-):-) Z moim Jaskiem siasc i sie uczyc graniczy z cudem, a co dopiero przy dwojce:szok::szok: Nie wyobrazam sobie i Cie podziwiam :tak:

Ostatnia edycja:
piaska trzymam &&&&, wszak jesteś "weteranką" pod kątem długości starań, więc Ci się należy, a potem może przyjdzie wreszcie czas na mnie :)

ja jeszcze przed ovu, bo to dopiero 6dc, @ się skończyła, w czwartek zamierzam zrobić posiewy bakteryjne
no i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu M. zrobi badania, bo w tym tygodniu jest na delegacji, ale wraca pod koniec tygodnia, więc najlepiej żeby poszedł na badania w przyszłym tygodniu, ale jeszcze przed moją potencjalną Ovu, bo wiadomo, że do badań kilka dni "abstynencji"
a tak to nie wiem, co jest ale od kilku dni mam strasznie dziwny, gorzki posmak w ustach, jakaś masakra

reklama
missiiss1301 - to badanie można zrobić w dowolnym dniu cyklu i dowolnej porze dnia. Tyle że, nie każde laboratorium je wykonuje i kosztuje ok. 120 zł.

Conti – dzięki, poczułam się troszkę staro, ale fakty mówią same za siebie :-D

Do góry