reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
lamorela bladzioch ? wow, super :-D ale się cieszę, mocno Ci kibicuję :tak::tak::tak::tak:

piaska dzięki na linka, właśnie ostatnio myślałam, żeby kupić od jakiejś babuszki sok z kwiatów lipy :tak:

dziś próbowałam z tym cukrem, tak jak pisałaś, potrzymać w ustach i wypluć, ile razy trzeba to robić ? w jaki sposób to działa, no wydziela się ślina ale w jaki sposób to ma pomóc? wiem, ciekawość pioerwszy stopień do piekła ale musiałam zapytać :-p

joaro ja co prawda nie z Łodzi ale z łódzkiego więc zapytam, jaką klinikę wybraliście ?

mnie już stres zaczyna brać... nie mogę spać w nocy :baffled: jutro wizyta u gina, badanie czystości pochwy, we wtorek odbieram wynik CRP a w czwartek HSG... jezu jak ja chciałabym być już po :baffled: :sorry2:

w dodatku głupia blondyna ze mnie... tyle razy gadałam z Ginem o tym HSG i nie zapytałam czy ja będę za to płacić, do gina chodzę prywatnie, wszystkie badania z krwi robiłam zawsze prywatnie no ale HSG będzie robił mi w szpitalu więc już sama nie wiem czy to będzie na NFZ czy za kasę... fuck... dzwoniłam wczoraj ale gabinet był nieczynny... ale będzie czad jak się okażę, że będę płacić za to...
co ja wtedy zrobię ? nie wiem czy płacić i mieć to już w końcu z głowy czy zrezygnować, iść do innego gina i próbować to zrobić na NFZ, tak by było lepiej ale znów się to odwlecze w czasie...

tak źle i tak niedobrze :baffled:

natkusia najlepiej to robić w terminie @ ale wiadomo ciekawość zżera i ciężko jest doczekać :-p
jak widać u lamoreli wyszło bardzo szybko, inny nawet w dniu @ test nic nie pokazuje a ciąża jest, to bardzo indywidualna sprawa.

tu masz taki fajny link, pokazuje procentowo jakiego wyniku możemy się spodziewać w danym dniu po owulacji, wychodzi, że ok 10-11 dpo już coś powinno wyjść.

Pregnancy Test Results for 1 Day Past Ovulation | Countdown to Pregnancy

w razie jakiś wątpliwości od strony językowej, strona niestety po angielsku, chętnie służę pomocą :tak:

Ostatnia edycja:
natkusia testy ciążowe można robić tak na prawdę kiedy chcesz:) najbardziej wiarygodne będą około spodziewanego terminu @. Tutaj masz jak wychodzą testy innym kobietom Pregnancy Test Results for 5 Days Past Ovulation | Countdown to Pregnancy w danym dniu po owulacji.

karola, a ile kosztuje HSG? Mam nadzieję, że na NFZ zrobisz, bo, że masz zrobić to jest oczywiste.Dałyśmy ten sam link:)

Ostatnia edycja:
Lamorela - super, że tempka poszła w górę! A ciekawe z tym testem, ciekawe! Trzymam kciuki!

Natkusia - no ja Ci rozsądnie nie doradzę ile dni po owulacji testować :-D Trzeba dać czas na zagnieżdżenie - od 6 do 12 dni po zapłodnieniu dopiero ono następuje. No i trzeba dać czas hormonom, by osiągnęły stężenie, które test wykryje (ponoć 2 dni po implantacji te bardzo czule testy mogą coś pokazać).

hej dziewczynki
witam niedzielnie.

Malusiolka- nie przejmuj się rodzinką , dobrze ,że potrafisz się odezwać , u mnie jakbym miała opisać co się dzieje i co mnie przykrego spotkało ze strony rodziny to bym książkę napisała , mój tato i jego rodzina mają mnie za potwora i moją mamę też mój tato po wypadku dostał czegoś w rodzaju paranoi na punkcie zdrady i posądził moją mamę o zdradę mimo ,że kobita całe życie tylko pracą i rodziną żyła,a po jego wypadku to już w ogóle, aby dodać wiarygodności swoim wymysłom mój tato wyprowadził się od nas , potem powiedział ,że mu jeść nie dawaliśmy ,głodziliśmy go ,a na koniec mama go wyrzuciła z domu , wszyscy ze strony jego rodziny w to wierzą i mają nas za wyrodną córkę i żonę ,ale ja to olałam , a pani psycholog radziła mi nie reagować na to bo winny się tłumaczy , a jak jest odzew na zaczepki to sytuacja się zaognia i powtarza , człowiek ,który chce na sprawić przykrość widzi reakcję i czuje się wygrany ,najlepiej olać i udawać ,że się nie słyszy pani psycholog mówiła ,że nic tak nie wkurza takiej osoby jak brak reakcji i powinno się to tej osobie znudzić prędzej czy później.

karola1986-21 – z tym trzymaniem cukru (soli lub miodu) w buzi to jest tak, że to ściąga śluz. Potem się to wszystko wypluwa, a na sam koniec dobrze jest dobrze wypłukać usta i umyć zęby. No trzeba to porobić sporo razy. Godzinka byłaby ok. Zależnie od stanu zdrowia. No i wcześniej, albo w między czasie dobrze się napić, bo jednak sporo się płynów oddaje.
Mam nadzieję, że będziesz mieć HSG państwowo, bo to dość drogie badanie, z 500 PLN jak nie więcej.

lamorela pojęcia nie mam ile to może kosztować...

sprawdzałam na stronie jednej kliniki z Łodzi to kosztowało tam 350 zł, u nas na zadupiu mam nadzieję, że taniej by to było, zresztą nie chodzę do żadnej kliniki, nie ma takowej u nas tylko do zwykłego gina, tzn niby on na swojej stronie ma napisane, że specjalizuje się też w leczeniu niepłodności...

gadałam o tym z mężem, że nie wiem co zrobić gdyby okazało się, że jednak będę płacić za to... mąż stwierzdził, że trudno, zapłaci się i tyle...

ale ja cały czas mam w głowie to co pisała piaska, że w tym badaniu nie da się za bardzo nic schrzanić i nie ma sensu robić tego prywatnie, spokojnie można na nfz.

zła jestem na siebie, tyle razy mogłam o to zapytać to nawet o tym nie pomyślałam... wrrrr...

zadzownię w poniedziałek kilka godzin przed wizytą i zapytam, jeśli będę płacić i będzie to sporo kasy to odwołuję wizytę, przynajmiej zaoszczędzę 150 zł za wizytę i jeszcze 40 zł za badanie czystości pochwy...

piaska a Ty skąd miałaś skierowanie do Matki Polki, Twój gin Ci dał? to taki gin co ptzyjmuje na nfz musi być, czy moze być prywatny? długo czekałaś ?

jak mam tu płacić to pierdziele, pojadę sobie do Łodzi, pojadę dzień wcześniej i zanocuję o kuzynki, bo jak mam być tam na 8 rano to musiałabym wyjechać o 6 :baffled:

pytam kiedy można zrobić test ponieważ termin @ mam na 15 października ale w tym cyklu ładnie owulacja mi się przesunęła więc dlatego zaczerpnełam informacji ;-) ale widać że ok 15 mogę próbować :-D

A ten link fajny, bardzo przydatny :tak:

Karola moim zdaniem idź! Bedziesz mieć z głowy i szybciej będziecie mogli zostać rodzicami :-)

karola1986-21 – jak będziesz miała płacić, to się zapisz do Matki Polki, tam Ci zrobią na poziomie to badanie za darmo i jeszcze dzień wolnego Ci dadzą i obiad. Za to badanie naprawdę nie ma co płacić, bo tak samo boli jak ma boleć prywatnie i państwowo. A Tm robią je naprawdę nieźle. Sama płacę za większość badań, ale to warto zrobić na NFZ.
Mnie skierowanie dała gin do której chodziłam prywatnie. Od razu się umówiłam i jak dostałam @ to zadzwoniłam i kilka dni później byłam już po badaniu. Byłam pod wrażeniem profesjonalności, bo raczej jestem uprzedzona do szpitali.

reklama
Karola- ja też jestem z łódzkiego województwa :) dopiero jak piszecie o CZMP to się pokapowałam , wiecie co u mnie w mieście jest jeden szpital i ma tak paskudną opinię ,że zastanawiam się gdzie mam urodzić jak przyjdzie pora i między innymi myślałam o CZMP , tam uratowano życie mojemu chrześniakowi , ogólnie trzy moje kuzynki tam rodziły dwie miały cc ,a jedna poród naturalny.U mnie w mieście też nie ma żadnych klinik tylko ten obskurny i ubogi szpital , gdzie strach iść po prostu , jak byłam mała i dostałam gorączki poszczepiennej ,która nie ustępowała chyba po odrze , to mnie badali najpierw na wyrostek , potem na nerki mnie leczyli , a na wypisie mam zapalenie płuc , normalnie jeden wielki burdel.

Do góry