reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

A ja zaraz szału dostanę. Wcześniej, gdy nie obserwowałam cyklu kłucie w jajniku na owulkę czułam wyraźnie. W tym cyklu już głupieję. Czuję kaaaażde ukłucie w brzuchu i nad każdym dumam. Najgorsze, że nie mam z kim o tym wszystkim pogadać. Nikomu się nie zwierzaliśmy.

Ostatnia edycja:
reklama
mychunia ja bardzo często przed @ mam taki wydęty brzuchol - teraz też :confused2: i kłucia...

arcala ja to dziś w wc byłam więcej razy niż powiedziałam słów, a gadam ciągle :sorry::-p

Dziewczyny mam pytanko - czy jeśli @ rozpoczynam plamieniem wieczornym, takim lekkim, a krew jest od rana następnego dnia, to liczyć jako 1dc od tego wieczornego plamienia czy dopiero od rana następnego dnia? Wiem, że pytanie powalające, ale ja dziś zdurniała jestem jakaś :szok:

Straciettella, Mamaprawnik - gratuluję, wspaniałe wieści.

Jak miło, że coraz więcej potwierdzonych ciąż :-D:-D:-D

benfica, Dorcia - ufff, trochę mnie uspokoiłaś, ja miałam wrażenie, że tu same młode ;-)
Tyle się mówi, że po 30 coraz trudniej zajść w ciążę, mój T. koło 40 - w młodości się nie oszczędzał, ale wierzę, że będzie ok.

emalia82 - staram się nie obserwować swoich odczuć, nie zastanawiać, itd...ale lęk w głowie siedzi.... Z wiekiem spada płodność i tego nie unikniemy. Na razie jestem dobrej myśli :tak:
Ziółka zaparzyłam, pachną fajnie, z pewnością będę je piła regularnie. Może akurat wspomogą cykl... Od kilku dni łykam wiesiołek w tabletkach i mam wrażenie, że śluzu więcej, może to tylko podświadomość, a może rzeczywiście już działają tabsy;-)

U mnie jest to ósma rocznica, więc trochę zleciało. :-)
Pamiętam, jak na pierwszą rocznicę marzyłam, żeby być w ciąży i ryczałam, że się nie udało, a potem na drugą już okrągła chodziłam i byłam taka przeszczęśliwa. :tak:

martuskubu - dziękuję za kciuczki. U mnie to nie pęknięty pęcherzyk. Niby mam się nie przejmować, ale łatwo powiedzieć. Po @ lecę na obserwację i mam nadzieję, że do tego czasu się wchłonie.
Przestumulowali mnie CLO.

Martuskubus - jak ogarniasz jako tako język angielski, to polecam tę stronkę z kalkulatorami: Trying to Conceive Tools & Tickers | Countdown to Pregnancydrugi jest kalkulator kiedy najlepiej wykonać test.A tuPregnancy Tests Results by Day Past Ovulation | Countdown to Pregnancymożna wybrać dzień po owulacji (jeśli jest się w stanie jakoś mniej więcej określić) i zobaczyć statystyki, w którym dniu cyklu ilu procent badanych kobitek miało II.Dzięki Mychunia.. Czasem mnie tak łapie..

reklama
Mam podobnie. Na testy wydałam tak dużo, że aż się boję przed sobą przyznać ile :-p dlatego teraz zakupiłam sporo przez allegro za 1 zł i se będę testować nawet codziennie, co by poziom stresu zmniejszyć. Strasznie mnie stresuje czekanie do terminu @ :-D

Do góry