reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
mychunia, zdrówka dla męża <przytul>:* Uważaj na siebie. Jak mój mąż choruje, to przeważnie i ja z dziećmi. Wczoraj wrócił M z pracy cały zasmarkany ;/ U mnie z grzejnikami podobnie. Ale mamy jednostki od 0-5 i poniżej 4,5 w ogóle nie grzeje. Dziwne, to jest, a u teściów nawet na 1,2 grzeje.

Leemoncia, będzie dobrze :) &&&&& :* Już się nie mogę doczekać Twoich II kreseczek :D

agamemnon, też powinnam ćwiczyć mięśnie. We wtorek pojechałam z dziewczynkami do miasta, aby z mężem się spotkać, bo z dziećmi musiał posiedzieć jak ja na egzamin musiałam iść i do lekarza. Ja taka mądra, że nie wzięłam ze sobą spacerówki i Roksankę od przystanku cały czas na rękach niosłam, aż do zakładu męża i dopiero do samochodu wsiadłam. Od wtorku strasznie mnie ręce bolą ;/ Jakieś zakwasy, czy co? ;/

benfica, ja słyszałam, że przy cyklu bezowulacyjnym możesz mieć objawy na @, ale nie musisz jej dostać. A poza tym jeżeli testy nie wyjdą, to za tydzień idź do lekarza. Trzymam kciuki jednak za II kreseczki :* A poza tym ginekolog powiedział mi, że testy sikane nie zawsze muszą wyjść jak jest ciąża. Niby jest na opakowaniu napisane, że 6 dni od zapłodnienia, ale nie u każdej może to wykazać.

wiiki, to zależy. Moja kuzynka karmiła i szybko zaszła w ciąże :) Przytulasek dla Nadii, aby nie wymiotowała. Ja miałam takie problemy z Oliwką aż do 8 miesiąca ;/

Ludzik, witaj wśród nas :)

Conti, przykro mi Kochana <przytul> Może jest jeszcze jakaś nadzieja? A jak nie trzymam mocno kciuki za kolejny cykl :*&&&

Ulika, jak przyszłam do ginekologa to ten od razu, czy robiliśmy badanie nasienia? Ja, że nie, ale mam 2 córki i to w pierwszym cyklu każda. Zapytał w jakim wieku, a ja, że ponad 3 latka i druga ma ponad roczek, to on od razu, że nie ma co się martwić, bo to niedawno urodzone są. Jeżeli po 5 latach nie możesz zajść to już trzeba się martwić. Dlatego też mam nadzieje :)

Biedroneczko, gratulację :D :*:* Pokaż zdjęcie testu :D

Ostatnio jestem jakaś nie do życia ;/ Powinnam więcej odpoczywać, a nawet nie mam jak. W ciągu dnia jak chce się położyć na chwilkę to Roksanka od razu wchodzi na łóżko i skacze po mnie ;/ W nocy prawie też nie śpię. Oliwka wstaje, a zaraz za nią Roksanka i tak od 1-wszej do 5-tej przekłam do łóżeczek raz jedną, a raz druga. Można się wykończyć.

Conti Dasz radę! Walcz dalej!
Ewka Staraj się czymś zająć żeby o tym jak najmniej myśleć.
Biedroneczka Gratuluje!!!!!!!!!! Takie strzały w 10 są częste. :) Nasza Zuzia też jest z takiego jednorazowego strzału ;)
Malusiolka Może jakieś ziółka uspakajające na sen??

Czy ktoś może zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi co z tą moją owulacją? Czy rzeczywiście już była w 11dc czy dopiero teraz w 18-19dc? Proszę o opinie.

Biedroneczka gratuluje! wlasnie dla takich momentow wrocilam na forum, az mi sie oczy zeszklily. ciesz sie kochana i wypoczywaj i dzieki za ten optymistyczy akcent dzisiejszego dnia :)

mikaa - a między 11 a 14 dc nie czułaś się gorzej - w sensie przeziębiona? Jeśli tak, to wejdź w te dni i zaznacz opcję "Ignoruj tę temperaturę" (tak zalecają w Ovufriendzie).

Biedroneczka - Super!! Gratuluję złotego strzału!!

Ja robiłam test i jedna kreska i bieeeel. @ może być na dniach. Ja wpisałam 4 października (jutro), ale ovufriend wyznaczył mi termin @ na 6 października (niedziela). Zobaczymy - mam nadzieję, że przyjdzie nie wcześniej jak za 9 miesięcy :-D

Ostatnia edycja:
Conti trzymam && za następny cykl.

biedroneczka84 gratuluję, my taki złoty strzał mieliśmy z pierwszą ciążą - jeden raz w grudniu było serduszko, a we wrześniu pojawiła się Nadia :)

benfica najgorsze takie czekanie, wiem coś o tym, przy pierwszej ciąży ze względu na torbiele cykle zdarzały mi się też po 35 dni, co było koszmarem ;/

wiikki to trzymam kciuki żeby była dzidzia jak najszybciej. Swoją drogą podziwiam, że tak szybko chcecie drugą dzidzię, a się długo zastanawiałam nad tym czy to dobry pomysł po 3 latach rozpocząć staranka :) Ale moja Nadia za to od samego początku dawała popalić i przez pierwsze 1,5 roku nie wiedziałam co to sen, bo ona nie sypiała prawie wcale w dzień i w nocy :/ Przy dwójce stałabym się prawdziwym zombi.

Ludzik Witaj i oczywiście trzymam kciuki za szybkie rezultaty :D No proszę ja też z usług LuxMedu korzystam :) Fajne przychodnie i wygoda :)

Dziewczyny abieram się do dalszego czytania, nie było mnie 2 dni prawie, więc mam zaległości. Wczoraj ze względu na to, że razem z A. pracowaliśmy na popołudnie, mój tata zabrał Nadię na noc do siebie, pojechałam dzisiaj po nią i jak to on poczęstował mnie śniadaniem - gulasz węgierski. Co prawda był pyszny, ale niestety ja nie jadam tak ciężkich śniadań, więc cierpię od godziny na takie mdłości, że boję się z kanapy ruszyć, od kilku dni bóle na @, więc to nie jest dobry znak ;/ Ovu znowu mi zmienił dzień owulacji także ja już nie mam pojęcia jak to działa. Plecy mnie bolą, czyli również obawy nadchodzącej m@łpy. Ale to pierwszy cykl starań, więc czuję się z tym okej póki co.

Biorę się za czytanie Was i o 13 jadę znowu do pracy :(

Miłego dnia i samych II kreseczek :*

ewka358 – dobry pomysł z wpisywaniem liczby cykli, ale poproszę o nagrodę dla najwytrwalszych, bo coś mi się zdaje, że zajmę pierwsze miejsce :-) :-) :-) :baffled:

Conti – bardzo się cieszę, że ktokolwiek to czyta :-) Jeszcze rok temu nie mogłam przeżyć bez chociaż połowy czekolady dziennie, a dziś nadal ją lubię, ale mnie do niej nie ciągnie.

biedroneczka84 – świetne wieści od rana :-) Serdecznie gratuluję !!! :-)

reklama
jak Was tak czytam to mi lepiej, bo wiem ,że nie jestem sama. jak chodzę do pracy to jest lepiej, bo nie mam czasu na myślenie. teraz w domu sama to na głowę dostaję. i pewnie cykl kolejny zmarnowany, bo w weekend ostatni, którym raczej była owu, to się zakończył w nd 39 stopniami gorączki, ale może jest inaczej i może.... ja to czasami sama nie wiem co myśleć.

Do góry