reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

kinia1 ja też dzień rozpoczynam od herbaty, ale owocowej, bo taką męczę w pracy :happy2: czasem (np. dziś) jest anatol z odrobiną mleka :tak: to chyba w naszej głowie rodzą się te wszystkie "objawy" :-p to trochę jak z chorobami - jak jesteś chory i poczytasz o objawach różnych chorób, to zaraz wydaje się, że je masz :szok:

kontra witaj wśród nas :tak: z nami nie będzie Ci nudno w oczekiwaniu na II :tak: &&& żeby się Wam szybko udało i napisz coś o sobie :happy2:

mychunia no nie... a my tu już skórę na niedźwiedziu dzieliłyśmy :no: &&& żeby w takim razie ten cykl był szczęśliwy :blink:

U mnie dziś 23dc i w zasadzie to już czekam na @, bo zaczynam już mieć objawy typowo na @ :dry: (.)(.) mi się takie pełne zrobiły... :dry: chociaż tyle dobrego, że się jakoś wygląda bez stanika :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj byłam na USG i niestety mój pęcherzyk zmniejszył się tylko 2 cm. Ma teraz ok. 5 cm. To dobrze, że się nie powiększył, ale miałam nadzieję, że już zaniknął. Lekarz mi powiedział, że u niego w klinice, to przebijają takie pęcherzyki i się nie patyczkują. Nie wiedziałam, że tak można. Muszę to przemyśleć, bo to zabieg w szpitalu.
Poza tym mam w obu jajnikach pęcherzyki dominujące po 18 mm i wygląda na to, że za 2 dni będzie owulacja. To dziwne, bo mam dopiero 8-smy dzień cyklu, a cykle mam 31 dniowe. No i mam się teraz starać. Tylko, że mąż mi wyjechał na kilka dni, wiec łatwo powiedzieć.
Także sama nie wiem, co ja mam robić.

piaska to chociaż dobrze, że się zmniejszył... ja bym się specjalnie nie dziwiła wczesną owu - ja 3 lata temu przy cyklach 28-31 dniowych, zaciążyłam po przytulankach w 9dc ;-)

Hejka :-)

u mnie dzisiaj zauważalnie testy owulkowe ciemnieją więc pewnie za parę dni się pojawi :tak:
wczoraj z mężem nie zaliczyliśmy serducho bo przecież żołnierzyki muszą się zregenerować :-D

Biedroneczka Malusiolka wiem co to za ból.. z mężem przez 4 lata widzieliśmy się tylko w weekendy bo wiecznie delegacje.. dopiero jak byłam w ciąży to zmienił pracę i teraz jest z nami :-) idzie do pracy na 6 a wraca o 14 :-) (pracuję w górnictwie)

Biodroneczka nasz syn to mega śpioch.. jak skończył 3 msce to zaczął przesypiać nam CAŁE noce :-) niesamowity egzemplarz!

Malusiolka &&&& za wizytę ale Słońce moje.. nie rób sobie zbytniej nadziei żeby potem nie bolało :*

Ysmena hehe dobry kawał :-D:-D:-D

Kontra witaj :-) napisz coś o sobie.. to będzie Wasze pierwsze dziecko? Ile masz lat?

Mychunia &&&&& za następy cykl :*

Piaska &&&&&&&&&&&

Kinia u mnie to samo.. otwieram oczy i.. BB :-D

Miłego dnia :*

kontra witaj

piaska hmm, to rzeczywiście mało się zmniejszył, ale ważne że w ogóle i że już nie rośnie, choć 5 cm to jednak dalej wielki
ja też mam normalnie cykle 30-32 dni, a teraz przy monitoringu w 6 dc pęcherzyk miał 16 mm, w 13 dc 22

no i dziś czeka mnie kolejna wizyta, zobaczymy czy pęcherzyk pękł po zastrzyku, jestem bardzo ciekawa
ja już wyzdrowiałam, od wtorku biorę luteinę, tempka wróciła na poziom 37 po wtorkowym spadku, tylko teraz nie wiem czy to zasługa właśnie luteiny, czy rzeczywiście druga faza cyklu jest w toku,
no zobaczę co mi powie lekarz...

Hej!
Mallaika świetna wiadomość, życzę Wam zdrówka i spokoju
Mychunia05 - Jak mama? mam nadzieję, że już lepiej - dużo zdrowia dla mamy!!!
Malusiolka - masz rację z tym, że nie ma co się spieszyć z testowaniem ale obawiam się, że łatwo mówić a trudniej będzie zrobić. Ja postanowiłam testować po dacie @ jeśli się nie pojawi.
Kontra witaj
Piaska fajnie, że mniejszy oby się całkiem wchłonąl.
A co do objawów to mam wrażenie, że w większości są wytworem naszej wyobraźni :)

Nadrabiam i nadrobić nie mogę :-D Witajcie i na wstępie przesyłam słoneczko. Niestety u nas pada.

Ja dzisiaj nie testuje, na szczescie @ tez nie widac, jutro zrobie test, bo to będą już 2 dni po spodziewanej małpce.

Piaska
takie wieści są lepsze niż żadna zmiana, więc dobrej myśli jestem :tak:

Kontra
witaj :happy2:

Mychunia w takim razie, ten cykl należy do Was i już niedługo usłyszymy super wieści, czekam na to z niecierpliwością.

Conti w takim razie czekamy na dobre wiadomości. Jestem z Tobą :)

Amelka dzisiaj powiedziała "mamo symam kciuki za fasolki paniów (czyli pań )" hehe, czyli mamy dodatkowe małe kciuki Dziewczyny dla nas wszystkich. Oby pomogło :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny o co chodzi? Ovufriend chyba "zwariował". Po dzisiejszym wyznaczeniu temp wyznaczył mi termin owu na 10dc a termin @ na 24dc. Przecież to nie możliwe. Nigdy nie miałam cyklów poniżej 30 dni i raczej wątpie, żeby ten cykl miał być krótki... O co kamman.... ?? Czy uważacie że ovufriend w moim przypadku się nie myli co do owulacji?? :/

Do góry