reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
grzaneczko - to ja poproszę codzienną dawke sloneczka :)

ysmena - kreska na brzuchu w czasie ciąży pojawia sie od pępka w dół (do spojenia) w różnym czasie u róznych dziewczyn :) jest to pigment, który w ciąży ciemnieje. Zawdzieczamy to hormonom ciążowym :) tu masz link o przebarwienioach w ciąży :) Linia na brzuchu w ciąży | parenting.pl
ZDRÓWKA :) nie daj sie choróbsku :tak:

agniecha - no pazdziernik musi byc nasz, to szczesliwy miesiąc :) o corci tez dowiedzialam sie w padziernimu :) - 3 lata temu ;-)

zmykam sie polozyc :)

&&&& - za jutrzejsze testowanie :)
Dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
nie jestes najmlodsza :p obie jestesmy w tym samym wieku dlatego spytalam :)
też mam 20 lat dopiero :) miesiacami jestem starsza :p bo ja lipiec a Ty wrzesien z tego co widzę :)

a co do tej krechy na brzuchu to ja tez lekka mam :p wyszla jakies pol roku temu :D dlatego wiem doskonale kiedy w ciazy wychodzi bo sama sobie wmawialam objawy :)
a tak to co miesiac cos nowego dochodzi :p w jednym miesiacu piersi rosna, w drugim mam mdlosci, w trzecim podbrzusze boli, teraz nawet kilka dni przed okresem mialam lekkie plamienie, zylki na piersiach no i w ktoryms miesiacu ta krecha na brzuchu lekka wyszla i tak juz zostalo :p na głowę można dostać :D

witam standardowo po 5 :-)
u mnie dalej nic (test negatywny) :no: coś mi się wydaje, że albo rzeczywiście nie jestem w ciązy albo za wcześnie żeby ją wykryło.... coś mi mówi, że jestem a z drugiej strony coś mi mówi, że powinnam wyczekiwać okresu.... :sorry:
ale co ma być to będzie, więc dalej czekam (niecierpliwie) :szok:
a dalej mnie rwie w dole brzucha niby na @ ale tak inaczej i nie cały czas tylko falami....
trzymam & za wszystkie testujące ;-)

Ostatnia edycja:
witam standardowo po 5 :-)
u mnie dalej nic (test negatywny) :no: coś mi się wydaje, że albo rzeczywiście nie jestem w ciązy albo za wcześnie żeby ją wykryło.... coś mi mówi, że jestem a z drugiej strony coś mi mówi, że powinnam wyczekiwać okresu.... :sorry:
ale co ma być to będzie, więc dalej czekam (niecierpliwie) :szok:
a dalej mnie rwie w dole brzucha niby na @ ale tak inaczej i nie cały czas tylko falami....
trzymam & za wszystkie testujące ;-)

To na pewno za wczesnie. Niestety trzeba wykazac sie duzą doza cierliwości przy staraniach, najpierw aby trafic w te dni a nastepnie zanim sie ujawni ciąza na teście. Trzymam mocno kciuki :)

Naleśniki pyyycha mniam :-D u nas leczo a na deser zrobię wafelki własnej roboty.

Kinia1
moze zarejestruj się jeszcze raz? Tak na odległość cięzko pomoc

My jestesmy ze soba juz ponad 10 lat i od 3 lat mamy córeczkę ale adoptowaną. Dlatego dopiero teraz zaczelismy starania nad drugim Maluszkiem bo chcielismy zeby Amelka zadomowiła się u nas.Dlatego jestem MAMĄ hihi ale nigdy nie byłam w ciązy dlatego ciężko mi się tak ogarnąć z tymi objawami i tymi cyklami.
Dopiero teraz Wam to piszę, bo nie wiedzialam, ze tutaj jest tak FAJNIE i można pisać o wszystkim :)
Dziękuję WAM :):happy:

Ysmena dodałam jeszcze raz ovu do sygnaturki, mam nadzieję, że tym razem widać. Niestety ja nie potrafię się w tym połapać :( Co do Amelki to naprawdę wspaniałe, że ją adoptowaliście no i cudowne jest to co do Ciebie powiedziała w związku z przedszkolem. Mam nadzieję, że uda się szybciutko Wam sprawić rodzeństwo dla Amelci.

KINIA1 - z 14 dniami chodzi o to, ze tyle trwa statystyczna prawidłowa faza lutealna, a liczy się ja od owulacji, a dokładniej od skoku temperatury. Mogłaś mieć owulację tym razem szybciej. Albo masz zawsze prędko, a z kolei Twoja fl jest troszkę dłuższa od statystycznej. Jedyne co to czekać, czas pokaże jak jest naprawdę :-) Oby jednak @ nie przylazla!

Ehhh ja po prostu nie mogę się w tym moim wykresie połapać, tak się coś w nim pogmatwało, ale myślę, że to przez jeden skok tempki ponad 37 i to tylko jednorazowo było, może dlatego wykres zwariował. Zobaczymy co dalej będzie.

Noo zakupiłam sobie 10szt testów. Teraz moge spać spokojnie ;-)

wiikki
smarujesz czymś Małej dziąsełka? Mój synu na szczęscie bezboleśnie znosił ząbkowanie i nie było z nim problemów. No chociaż humorki miał :confused2:

Ooo 10 sztuk? Ja podziwiam Was dziewczyny, bo ja te testy w ciągu 1 dnia bym wykorzystała :p W pierwszej ciąży to miałam tylko dwa testy kupione 1 sama kupiłam jak @ mi się spóźniała ponad tydzień, ale okazało się, że torbiel, drugi mąż kazał mi kupić jak byliśmy gdzieś na mieście koło apteki, żeby był tak na wszelki wypadek, bo może się przydać. I co wykorzystałam go w ponad 40dc i były dwie krechy. Mam go nawet do dziś... A wykonałam tak późno, bo było to miesiąc po tym pierwszym nieudanym.

Normalnie jestem perfekcyjną panią domu! Ciasto (zamiast bezików) w piekarniku, pranie w pralce, dom posprzątany i nawet pościel zmieniłam!

Tylko pozazdrościć takiej perfekcji, mnie jak najdzie to też robię wszystko naraz, ale przy mojej pracy to jedyne o czym marzę to odpoczynek, którego nie mogę zbyt często zaznać.

zosia gratulacje!!! długo się staraliście?

lamorela no serio prawdziwa perfekcyjna Pani domu z Ciebie :-D

ja ostatnio mam lenia, nic mi się nie chce... :confused2:

mychunia rzuć się przepisem na ten blok czekoladowy :tak:

chyba będę chora :-( temp 37,3, czuję się rozbita i najchętniej bym spędziła cały dzień w łóżku :sorry:

Biedactwo, mam nadzieję, że jednak szybko się wykurujesz kochana.

Zobacz załącznik 584338 wybaczcie, ale nie mogłam się powstrzymać w jakiej pozie siedzi mój pies przed komputerem z łapami na blacie kuchennym. To obok to ja, ale nie zwracajcie uwagi, bo nie potrafię zrobić normalnej miny do zdjęcia.

Co do bólu, to chodzi mi bardziej, że ich co chwila coś nie podolewa.

Zdjęcie zabójcze, psiak zachowuje się jak mój kot, wleźć byle jak najbliżej :) Mój kot często rano mi się pcha na kolana jak siedzę z Wami i piję kawkę.

Wczoraj miałam dzień wolny i mówię odpocznę sobie. Ponieważ małż był w domu od rana zagoniłam go do sprzątania, a później miałam odpoczywać i co? Zachciało mu się przemeblowania. Tak się z meblami naszarpałam, że wieczorem wszystko mnie bolało, a po moim odpoczynku śladu nie było... Na dodatek mój małż wczoraj mnie zaskoczył. Rozmawiamy tak sobie o różnych pierdołach, a on nagle się mnie pyta kiedy mam dni płodne to moglibyśmy się wtedy częściej przytulać :O szok złapałam taki, że nie wiem. Przy pierwszych starankach często coś mu było, że cykl przepadał, a to głowa, a to zmęczony, a to coś innego, a teraz?? No po prostu szczena mi opadła do samej ziemi :D

Lecę do pracy, będę z Wami na BB w tel niestety tylko, czyli z gorszą jakościa czytania, ale będę starała się na bieżąco Was czytać :)

Miłego dnia i &&&& za testujące.

Hej hej
U mnie dzisiaj przymrozek gruntowy chwycił :szok: Na termo mam +3,8st brrrrrr
No trzeba szykowac łopaty do odśnieżania. Odśnieżanie samego podjazdu do domu zajmuje mi z rana 30min zawsze :confused2:
Dziś 30dc i dalej nic.

susel ściskam Cię mocno! Może faktycznie troszkę odpuść z mierzeniem, patrzeniem?

Malusiolka jak się czujesz?? Plamienie ustało??

biedroneczko testów nie mam :happy: Zamówiłam wczoraj i poczekam az przyjdą to jak do tego czasu nie dostane @ to na pewno zrobię teściora z rana :tak: mam jeszcze jeden owulacyjny ale ten to zawsze chyba wychodzi pozytywny :-p

ysmena jak tam????????:-)

lamorela masz 20 lat? ech, kiedy to było :eek: boziuuu jak ten czas leci

mychunia co Ty tak wczesnie wstajesz??:happy: No i czekaj, termin @ kiedy miałas??

Kinia hehe kupiłam bo wiem, że sie przydadzą to raz, a dwa-myslisz ze mnie nie kuszą jak tak leżą :-p Ale ćwiczę silną wolę :tak:
Jak mój M wraca do domu to wszystko jest na spontanie. Niby planujemy co będziemy robić ale i tak w praniu wychodza inne rzeczy. Teraz niby mamy posprzątac garaż i coś w domu. Zobaczymy.

reklama
Do góry