reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
agamemnon, początki tej ciąży są dużo gorsze niż pierwszej. Poprzednio miałam mdłości, ale duuużo mniejsze, piersi mnie tylko trochę pobolewają a wtedy nie mogłam ich dotknąć. No i hormony chyba spokojniej oddziałują, bo teraz jestem spokojna i ospała, a 4 lata temu tętnice byłam gotowa poprzegryzać, jak ktoś mnie zirytował, a o to było nietrudno. Dlatego właśnie mój M. nie wierzył, że to ciąża, bo grzeczna jestem :-D najgorsze jest to, że nic mi się nie chce,a terminy gonią:wściekła/y:

w ogóle dzisiaj rozmawiałam z moją siostrą i doszłyśmy do wniosku, że najlepiej można zaciążyć zaraz po @ :shocked2: sprawdziło się to u mnie, u niej i u naprawdę wielu koleżanek. :eek:

Malusiolka, żeby być z majówkami nie musisz się rozstawać tutaj z dziewczynami :D ja np. tutaj regularnie wpadam i czytam żeby być nie bieżąco i trzymać kciuki :) może robię to po cichu, ale liczę na każdą i za każdym razem mam nadzieję, że zobaczę tutaj foto jakiś szczęśliwych II ... :)

aesthete no nie gadaj! seks po @ i ciąża?:szok: ale to chyba jak się ma owulkę np w 8-10 dc, tak?

bo aż do 14 dc to chyba plemniczki by nie wytrzymały co?

my się przytulaliśmy 3 dni przed skokiem temperatury i ja nadal się martwię, że to za za długa przerwa była i żołnierzyki nie dotrzymały do owulacji :-(

karola, nie mam pojęcia kiedy owulacja była, bo akurat od września miałam prowadzić ovufrenda i mierzyć temperaturę, a się udało.

agamemnon, ja odstawiłam tabletki w maju i raczej miałam 28-dniowe cykle. Tylko ten środkowy był krótszy bo miał 25 dni. A kochaliśmy się dwa razy, nawet nie wiem w którym dniu, bo w sierpniu odpuściliśmy, bo remont mieliśmy i nawet czasu nie było i byłam pewna, że dopiero od września się starać będziemy. Ale wiem że zaraz jak ustało krwawienie, czyli może 6 albo 7 dzień cyklu?

Jaki ze mnie nieogar. Weszłam do domu po spacerze z psem, święcie przekonana, że wszedł za mną. W pewnym momencie zawołałam psa i nie przychodzi, a ja dawaj na klatkę biegiem i wołam Wally! Był tam, smutny bo myślał, że go zostawiłam.

aesthete super, gratuluję! :-)
No organizmy płatają nam figle. Ja mam koleżankę która uprawiała sex podczas @ i to był chyba nawet jej pierwszy raz (i ostatni w tym cyklu) i zaszła w ciążę :tak: Jej synu to już ma ładnych 12 lat. Miała pecha ;-)

lamorela hehe, psina by się chyba upomniała pod drzwiami co?? Ta pogoda taka, że człowiek skołowany chodzi. W sobote jest astronomiczna jesień już :szok:

aesthete no to rzeczywiście niezłą niespodziankę mieliście, faaaaajnie :tak:

lamorela jejciu, ale wydarzenie, dobrze, że nigdzie nie poszedł sam, albo co gorsza nikt go nie zabrał :sorry:

reklama
Mieszkam w bloku na pierwszym piętrze więc nikt by nie ukradł, ale maluch poszedł sobie na samą górę, wystraszyłam się jak go nie mogłam znaleźć. Idę po męża, a co niech wie jak dobrą ma żonę!:-)

Do góry