reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
agamemnon, początki tej ciąży są dużo gorsze niż pierwszej. Poprzednio miałam mdłości, ale duuużo mniejsze, piersi mnie tylko trochę pobolewają a wtedy nie mogłam ich dotknąć. No i hormony chyba spokojniej oddziałują, bo teraz jestem spokojna i ospała, a 4 lata temu tętnice byłam gotowa poprzegryzać, jak ktoś mnie zirytował, a o to było nietrudno. Dlatego właśnie mój M. nie wierzył, że to ciąża, bo grzeczna jestem :-D najgorsze jest to, że nic mi się nie chce,a terminy gonią:wściekła/y:

w ogóle dzisiaj rozmawiałam z moją siostrą i doszłyśmy do wniosku, że najlepiej można zaciążyć zaraz po @ :shocked2: sprawdziło się to u mnie, u niej i u naprawdę wielu koleżanek. :eek:

Malusiolka, żeby być z majówkami nie musisz się rozstawać tutaj z dziewczynami :D ja np. tutaj regularnie wpadam i czytam żeby być nie bieżąco i trzymać kciuki :) może robię to po cichu, ale liczę na każdą i za każdym razem mam nadzieję, że zobaczę tutaj foto jakiś szczęśliwych II ... :)

aesthete no nie gadaj! seks po @ i ciąża?:szok: ale to chyba jak się ma owulkę np w 8-10 dc, tak?

bo aż do 14 dc to chyba plemniczki by nie wytrzymały co?

my się przytulaliśmy 3 dni przed skokiem temperatury i ja nadal się martwię, że to za za długa przerwa była i żołnierzyki nie dotrzymały do owulacji :-(

karola, nie mam pojęcia kiedy owulacja była, bo akurat od września miałam prowadzić ovufrenda i mierzyć temperaturę, a się udało.

agamemnon, ja odstawiłam tabletki w maju i raczej miałam 28-dniowe cykle. Tylko ten środkowy był krótszy bo miał 25 dni. A kochaliśmy się dwa razy, nawet nie wiem w którym dniu, bo w sierpniu odpuściliśmy, bo remont mieliśmy i nawet czasu nie było i byłam pewna, że dopiero od września się starać będziemy. Ale wiem że zaraz jak ustało krwawienie, czyli może 6 albo 7 dzień cyklu?

Jaki ze mnie nieogar. Weszłam do domu po spacerze z psem, święcie przekonana, że wszedł za mną. W pewnym momencie zawołałam psa i nie przychodzi, a ja dawaj na klatkę biegiem i wołam Wally! Był tam, smutny bo myślał, że go zostawiłam.

aesthete super, gratuluję! :-)
No organizmy płatają nam figle. Ja mam koleżankę która uprawiała sex podczas @ i to był chyba nawet jej pierwszy raz (i ostatni w tym cyklu) i zaszła w ciążę :tak: Jej synu to już ma ładnych 12 lat. Miała pecha ;-)

lamorela hehe, psina by się chyba upomniała pod drzwiami co?? Ta pogoda taka, że człowiek skołowany chodzi. W sobote jest astronomiczna jesień już :szok:

aesthete no to rzeczywiście niezłą niespodziankę mieliście, faaaaajnie :tak:

lamorela jejciu, ale wydarzenie, dobrze, że nigdzie nie poszedł sam, albo co gorsza nikt go nie zabrał :sorry:

reklama
Mieszkam w bloku na pierwszym piętrze więc nikt by nie ukradł, ale maluch poszedł sobie na samą górę, wystraszyłam się jak go nie mogłam znaleźć. Idę po męża, a co niech wie jak dobrą ma żonę!:-)

Do góry